FUNDATIA IOAN BARBUS

Unde greşeşte Ponta sau ce n-am auzit la revoluția guevaristă

Cârlanul fără minte chiar credea că o mulțime manipulată mediatic de televiziunile de știri, și politic, de liderii PSD care se ocupaseră cu transportarea ”protestatarilor” la București ar putea fi transformată într-o gloată robespieriană gata să ia cu asalt Parlamentul, esența democrației într-un stat de drept. Dincolo de declarațiile copilăresc-demagocice (”în stradă sunt peste 100.000 de oameni”; ”jandarmii au muniție pe țeavă”, ș.a.), Victor Ponta a avut chiar nesimțirea de a compara hoarda sindicalisto-pesedistă cu eroii din decembrie 1989.

Micul Che Guevara, auto-intitulat lider al revoluției coapte la foc mic în studioul televiziunilor de știri, a comparat protestul de miercuri cu evenimentele din decembrie 1989, când sute de mii de oameni au ieșit în stradă, punându-și piepturile goale în fața gloanțelor (reale!) aparatului represiv comunist.

Ceea ce nu înțelege tovarășul Ponta și nu va înțelege niciodată este faptul că oamenii care au ieșit în stradă în decembrie 1989 și-au riscat viața pentru libertate și nu pentru un procent în plus la salariu sau pentru ”diurna” plătită de organizațiile locale ale PSD.

Liderul socialiștilor dâmbovițeni pune semnul de egalitate între ”Vom muri și vom fi liberi” și ”Boc cel mic nu ne dă nimic”. Pentru tov. Ponta nu există nicio diferență între curajul unor oameni care au riscat totul pentru a putea trăi demn în România și protestatarii manipulați politic care ieșiseră în stradă pentru ”păpică”. Pentru că, să nu uităm ce ne tot spun foștii activiști PCR de două decenii, și anume că dacă ”Ceaușescu ar fi dat păpică, comunismul ar fi existat și acum”. De altfel, prin această declarație, tov. Ponta s-a așezat natural în filiația deschisă de Cornel Burtică și continuată magistral de Mitică Dragomir.
Din nefericire, în ultimii ani nu au existat în România proteste de amploare în care să se militeze pentru demnitate, pentru onoare, pentru respectarea Constituției sau pentru o clasă politică onestă. În schimb, se iese în stradă pentru salarii, bonusuri, stimulente, adică pentru ”păpică”. Se iese în stradă pentru ”a cere”, pentru că logica acestor oameni -întreținută populist de o clasă politică nereformată și de o presă cu batista în buzunar- este aceea că trebuie ”să primească”, ”să li se dea”, pentru că ”li se cuvine”. În fruntea acestora se vor afla, de fiecare dată, lideri precum Victor Ponta.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

2 comentarii

 1. Francesco
  29 octombrie 2010

  In articolul Victor Ponta, imaginea esecului de pe Contributors.ro, Stefan Vlaston da toata declaratia iresposabila a presedintelui PSD din ziua motiunii:

  „Jandarmilor li s-a spus ca astazi va fi o lovitura de stat. Li s-a dat munitie. Fac un apel sa inteleaga ca nu trebuie sa faca ceea ce le spune Basescu, asa cum n-au facut nici cand le-a spus Ceausescu sa traga in oameni. Este foarte grav ce se intampla. Credem in continuare ca democratia poate fi salvata. Ne aflam intr-un moment prin care Romania n-a mai trecut din decembrie 1989″.

 2. Pataphyl (Andrei R.)
  29 octombrie 2010

  Eu l-am urmărit pe acest nătărău buimac acum 5-6 ani la un „tocșău” unde întrerupea absolut orice propoziție a oricui se nimerea să comită imprudența de a deschide gura. Cred sincer că șansele României de a evolua cumva ar fi fost mai bune dacă opoziția (?!) pesedistă ar fi fost condusă de altcineva. O combinație mai nenorocită decît CheTitulescu și Crinolin A. e greu de imaginat. Pînă și președintele de-o noapte Geoană ar fi dat mai puțini muci în fasole. Plus că vorbește și oleacă de străineză oarecum practicabilă, la fel ca actualul nostru vicepreședinte Biden (mai cu seamă cînd nu-i beat clampă :mrgreen: )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian