FUNDATIA IOAN BARBUS

Valeriu Zgonea nu este un naiv. Nici Roger Waters

Cu mai bine de un an în urmă, în marea sa grijă pentru nație și pentru bunul sau renume, USL-ul l-a numit în funcția de președintele al Camerei Deputaților din Parlamentul României pe domnul Valeriu Zgonea, politician PSD, inginer cu diplomă obținută la seral și cu studii post-universitare la Institutul Social-Democrat, cunoscut publicului din țară și din străinătate în special prin declarația din data de 22 februarie 2007:

„Statul este jidan, așa a fost întotdeauna.”

Termenul jidan, recunoscut că denigrator de către Academia Română a determinat-o pe o distinsă reprezentantă a comunității evreiești din România să-i adreseze o scrisoare lui Valeriu Zgonea în care spune:

“Nu știi nici istorie, nici geografie, nu a existat și nu există o țară și un stat cu numele derivat de la termenul d-tale de -jidan- și deci nici o națiune numită -jidan-. Acesta este un nume peiorativ, de insultă, folosit contra evreilor într-o perioadă neagră a istoriei omenirii și care a dispărut din România, cu cei care au promovat aceasta, după cel de-al 2-lea război mondial. Văd, însă, că sunt persoane ca dta care vor să reînvie istoria, nu veți reuși. Cuvântul -jidan- nu există în dicționarele din România. Dar dta de unde ai acest termen, cine te-a învățat și educat astfel? – și ai mai ajuns în cel mai înalt forum al țării. Un cetățean ca dta, antisemit, care nu respectă Constituția, nu poate fi membru în forum-ul legislativ al țării.”

Și totuși Valeriu Zgonea este membru al Parlamentului României și nu unul oarecare, el este cel de-al treilea om în stat. Protestele comunității evreiești și a unei părți din opinia publică din țară și străinătate față de această declarație nu au împiedicat USL-ul să-l reconfirme pe post pe Valeriu Zgonea după alegerile din decembrie anul trecut. La mulțimea de scandaluri provocate de USL prin încercarea de lovitură de stat de atunci, Valeriu Zgonea era doar o altă fațetă și deloc singurul antisemit din desantul socialist care pusese mâna pe puterea politică a țării.

Între timp, actualul președinte al Camerei Deputaților a tot încercat să-și spele imaginea, inclusiv la memorialul victimelor Holocaustului. Dar este oare sincer în demersul sau? Răspunsul a venit cu câteva zile în urmă cu ocazia concertului al lui Roger Walters din București la avanpremieră căruia a ținut morțiș să fie și el prezent. Bun, Roger Waters este un fost membru al legendarei formații rock Pink Floyd. Dar în prezent Roger Waters este este și un militant pro-palestinian și vector media al Boycott, Divestment and Sanctions, o “asociatie” care are ca unic scop boicotarea Statului Israel pe toate căile, comercial, investițional, artistic.

Roger Waters nu este un naiv, el știe ce face. El a transformat albumul formației „The Wall” – “Zidul” – într-un spectacol care are ca temă o așa-zisă luptă generală contra războiului și a corporațiilor dar care, la o privire mai atentă, reprezintă numai o rafală de mitralieră media contra Statului Israel și a Zidului de protecție pe care l-a construit ca să se apere de infiltrările teroriștilor palestinieni. Supărați că nu mai pot intra când vor și mai ales că nu mai pot ucide la discreție, activiștii palestinieni au abordat alte tactici, subliniind caracterul unui așa-zis regim de „apartheid” pe care statul evreu l-a implementat prin construirea Zidului. Roger Waters, zelos anti-capitalist cu toate că a câștigat mai bine de 330 de milioane de dolari din turneele cu „The Wall” și-a făcut un renume prin susținerea fără rezerve a ideii de stat evreiesc rasist. Mult-mediatizata sa vizită la Zidul de protecție construit de Israel spune totul:

2520817388

În plus, filmulețul Goodbye Blus Sky în care cad bombele sub forma Stelei lui David – simbol al statului Israel – a determinat numeroase proteste ale organizațiilor evreiești. Ei bine, unii ar putea spune că din bombardiere cad și cruci, simboluri Shell sau Mercedes, semiluni și seceri și ciocane. Da, e adevărat, dar numai Steaua lui David reprezintă un stat, iar celelalte simboluri sunt acolo doar pentru decor artistic.

Oare să nu fi știut Valeriu Zgonea cine este și ce vrea Roger Waters? Puțin probabil, chiar imposibil, doar nu e de crezut că ditamai președintele Camerei Deputaților trăiește în vreo căpiță de fân și comunică numai prin porumbei călători! Dacă ne uităm mai bine la zidul Parlamentului României din fotografia în care Zgonea ține de barosul mânuit de Waters, se poate observa o literă P. Ea poate însemna Parlament dar și Palestina, nume foarte drag lui Waters și care reprezintă totul pentru extremiștii care vor distrugerea statului Israel.

P-ul se poate observa in spatele lui Zgonea

Valeriu Zgonea s-a prezentat că un fan al formației Pink Floyd. Putea să rămână așa și fără să dărâme ziduri alături de un om pentru care statul Israel este un stat echivalent Africii de Sud din vremuri cu apuse. Acum două zile evreii din Dusseldorf au protestat față de concertul pe care Roger Waters îl va susține în orașul lor. Și de data asta Valeriu Zgonea a fost surd. El ascultă de acel ceva interior care l-a făcut să izbucnească în sensul declarației din 22 februarie 2007.

Valeriu Zgonea este un reprezentant al PSD, urmașul Partidului Comunist Român, cu tot cu Ion Ilici Iliescu. În vreme când conducea țara, PCR-ul importa an de an sute și mii de activiști palestinieni pe care-i plasa mai peste tot. În școli tehnice, în licee, în facultăți și în secret și în centre de pregătire militară conduse de Securitate. Din când în când activiștii din „viața civilă” se produceau în spectacole cu ocazia Zilei de solidaritate cu Lupta Poporului Palestinian. Veselie în sălile de spectacol al facultăților, colegi și colege alături, însemne palestiniene pe scenă și printre participanți. Momentul de șoc venea atunci când se desfășura Steagul Palestinian, care acoperea geografic și elimina Statul Israel.

Roger_Waters_where_texte

Inimile se opreau în loc. De fericire și ură pentru activiștii arabo-palestinieni. De groază pentru acei români care își dădeau seama ce înseamnă acest lucru, că participă la o reuniune în care un stat și un popor este șters de pe fața pământului. Erau și alți români pe acolo, alții cu discurs tip Zgonea, pentru care evreii erau jidanii, capitaliștii, criminalii.

Să nu ne facem iluzii. Valeriu Zgonea nu este un naiv, el știe ce a făcut și ce face, la fel și Roger Waters, restul este doar un aranjament media, pe un fundal muzical de cea mai bună calitate. Decor artistic, atât.

rogerwaters

Din nou P urmat de APARTHEID

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

2 comentarii

 1. Teri
  31 august 2013

  doar un alt nepotel de-al lui Ilici
  Atit de tinar si deja Ilici, jalnic Zgonea

 2. tasu
  31 august 2013

  1. Distinsa reprezentanta a comunitatii evreiesti se inseala: jidan exista in dictionare, mentionandu-se totusi ca are sens peiorativ http://dexonline.ro/definitie/jidan

  2. Simbolistica din spectacol este interpretabila, intr-adevar. Roger Waters declara, insa, altceva decat ceea ce se sustine in articolul de mai sus: http://www.facebook.com/notes/…..0733233713
  Tind sa cred ca Roger Waters nu are scopuri ascunse sau vreo agenda secreta si ca este sincer. Ca opiniile lui sunt discutabile e alta poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian