FUNDATIA IOAN BARBUS

Vântule, dormi liniştit! Aproape toată presa lucrează pentru tine! (D. Tăpălagă)

O armata impresionanta de jurnalisti si politicieni a pus la bataie intreg arsenalul cunoscut al manipularii, dirijand opinia publica pe piste false. Din colectia de diversiuni de la fondul problemei, am retinut, in citatele de mai jos, sabloane utilizate la fiecare caz de mare cercetat penal: razbunarea lui Basescu, circ mediatic, abaterea atentiei de la „adevaratele probleme ale tarii”, de ce acum (o intrebare perfect tembela, dar cu efect diversionist garantat), justitie incompetenta, procurori controlati politic, etc, etc.

Iar cercetatul penal devine, in procesul spalarii publice, un intelectual/credincios/businissman vizionar/ jurnalist incomod in functie de cui se aplica tehnica spalarii publice si extragerii sale din malaxorul justitiei. (…)

Parca asistam la un concurs de mancat rahat: cine inghite mai mult. Cata ticalosie in fiecare din frazele diversioniste de mai sus! Cata obsesie anti-Basescu, cata rea credinta, ce cazuri patologice! Vad cum, la Antena 3, Gigi Becali este prezentat si el ca o victima a represiunii Basescu si, scandalos, comparat de Radu Tudor cu detinutii politici de pe vremea comunismului, indemnat „sa-si pastreze credinta”. Se rasucesc martirii anticomunismului in mormant!

Dumnezeule mare, de ce ne-ai parasit? De ce ne-ai orbit cu televiziuni si jurnalisti care si-au vandut constiinta pe arginti? De ce ai amestecat Binele si Raul in asa fel incat slujitorii Tai sa nu mai poata deosebi intre ele? De ce Binele se imputineaza si Raul creste in jurul nostru?

Cat cinism, ce faliment moral printre jurnalisti si unii politicieni: apara un om suspect de favorizarea unui infractor, condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare, pentru inselaciune, in dosarul FNI. Putin le pasa lor astazi ca SOV este acuzat ca favorizeaza un infractor dovedit – Nicolae Popa – ca a inselat cateva sute de mii de oameni. Putin le pasa lor de oameni acum! Cei mai multi se tem ca, una din sursele lor grase de venit, intrand la puscarie, se inchide la propriu. SOV si-a platit cu mare generozitate toate constiintele pe care le-a inchiriat. Altii, au ajuns in ultima perioada sa-i imprumute ei pe Vantu cu bani frumosi, iar acum se citeste disperarea in ochii lor. Cui sa mai ceara bani daca Vantu si Luca se ascund in arest? Cum sa-si mai recupereze gaura in buget (furat tot de la SOV)?

Unde sunt imaginile cu amaratii, disperatii, distrusii ca si-au pierdut agoniseala de o viata, suprapuse eventual cu poza lui SOV si Nicolae Popa? Unde sunt lacrimile de crocodil stoarse pe umerii poporului? Cum? In ziua cand se anunta ca Nicolae Popa, marele fugar condamnat in dosarul FNI, condamnat la 15 ani de inchisoare, va fi trimis extradat din Indonezia in Romania, nici un remember FNI in imagini? Cum? In ziua retinerii lui Vantu, suspectat de favorizarea infractorului, ziaristii si politicienii prinsi in insectarul lui SOV au uitat de popor?

Cum se face ca poporul celor 300.000 de mii de inselati s-a evaporat de pe ecrane? Spumele populismului de odinioara de la gura unui CTP, Ursu, Buscu sau Paunescu s-au condensat intr-un scuipat trimis intr-o singura directie: Traian Basescu. Text integral pe hotnews.ro

Dreapta.net

Dreapta.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian