FUNDATIA IOAN BARBUS

Vasile Ernu în căutarea moderației (între misticismul dughinist și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova)

Miroase a panica pe criticatac https://www.criticatac.ro/25189/listele-negre-pentru-zile-albe-au-revenit-cu-binecuvintarea-establishmentului-cultural-2/. ILD este o platforma clasic liberala (liberal-conservatoare), Vasile, acelasi liberalism clasic care e demonizat constant pe criticatac de niste ani de zile. Pentru ca ILD sa fie la extrema, tu trebuie sa fii la centru, ceea ce, dupa cum tot mai multa lume a inteles, nu este cazul. Tehnica este una clasica, comunistii au stigmatizat mereu opozantii prin sintagme gen „nazisti”, „fascisti”, „extrema dreapta”, iar repetitia la nesfarsit a acestor falsuri este reteta succesului. O stim bine de la Goebbels, o stim si de la Ceausescu, si mai aproape de noi, de la Putin. Asa a ajuns Basescu „diktator”, asa a ajuns liberalismul clasic „extremist”, asa a ajuns Euromaidanul „fascist si antisemit”, iar Putin, campion al pacii cand invadeaza Ucraina. Asa a ajuns Vasile Ernu „filosof si politolog”.

In ultimul an, Vasile Ernu si al sau Criticatac au inceput sa devina mici, tot mai mici. Textele in care Lenin este descris in culori romantice spre mesianice sunt din ce in ce mai dese pe CA, Mao este si el glorificat, orice critica la adresa Rusiei este taxata rapid drept „rasism”, Costi Rozozanu cheama minerii la Bucuresti sa rezolve, cu bata, problemele democratiei romanesti (asa cum au facut-o si in anii 90, atunci cand Costi „a tinut cu minerii” https://inliniedreapta.net/fascisti-peste-tot-sa-chemam-minerii-berkutii-si-mana-de-lucru-sa-ne-aduca-linistea/ ); legaturile lui Ernu cu extrema verde-brun inchis dughinista ( https://inliniedreapta.net/the-missing-link-vasile-ernu-si-infratirea-dementelor-ideologice/ ), colaborarea lui Vasile cu Partidul Comunsitilor din Republica Moldova ( https://www.youtube.com/watch?v=7eoEyDDXidI ), ideea de unire a Romaniei cu R. Moldova ca „imperialism romanesc” si prea multe alte exemple sa incapa aici, toate l-au scos pe Vasile din zona frecventabilului (in ciuda faptului ca e promovat de televiziunea publica – pe banii poporului asuprit de capitalisti – si Realitatea TV). Articolele mainstream in care Vasile este numit verde-n fata comunist sau bolsevic au devenit ceva obisnuit (un singur ex: https://adevarul.ro/news/politica/se-intoarce-kominternu-vasile-ernur-1_52ea50fbc7b855ff56ee561f/index.html ).

Si nu in ultimul rand, asta: https://inliniedreapta.net/implicarea-rusiei-in-protestele-de-la-pungesti-2-proiectul-moldova-mare/

Despre textul lui Vasile, nimic.

ernu

desen: Devis Grebu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

26 de comentarii

 1. Radu Oleniuc
  28 martie 2014

  Am dat sa-i raspund lui Ernu pe Critic Spanac insa vad ca deja a sters. Eh, Vasile si toleranta, ti-ai gasit..

  Un rus îl ia peste picior pe Putin în privința invaziei Crimeei. Pasul următor? E chemat la procuratură să dea explicații și îi e vandalizată ușa locuinței. Vecinilor li se raspandesc manifeste chemându-i la supraveghere și, eventual, la un viitor linșaj.

  La noi, e fix pe dos. Scriu o lista in care pun numai propriile voastre afirmatii publice, ce pot fi probate oricand, hopa sariti toti ca arsi daca zice cineva ceva de voi, desi nimeni nu va ameninta cu absolut nimic.

  http://www.rferl.org/content/r…..02977.html

  Asta e momentul in care ne-am gandit sa facem si noi una, numai ca pe dos. Tot un fel de “lista cu tradatori” (atentie la ghilimele, Ernule, citeste mai bine “idioti utili” daca ti se pare prea dur pentru ca sunt absolut sigur ca stii termenul si ca sigur esti familiarizat cu el din scrierile lui Lenin pe care cred ca il apreciezi foarte mult), insa cum ziceam, o lista fix pe dos. In loc sa le dam in cap si sa instigam la violenta impotriva voastra, asa cum va imaginati voi cu mintea voastra care vede dusmani si inamici la fiecare pas (se cheama proiectie, Ernule, tine de patologie – tu de propria ta proiectie ma acuzi), in loc sa trecem la amenintari si sa va vandalizam apartamentele asa cum au facut adevaratii neo-nazisti din Rusia cu Romanenko, cu care tu vad ne compari, uite ca noi nu facem altceva decat sa radem de voi. Si sa va punem oglinda in fata. Pentru ca asta va ustura cel mai mult.

  De altfel, daca nu m-ai fi blocat pe facebook – din nou in stilul tau caracteristic de individ tolerant si deschis catre dialog dar din pacate ce inca mai are anumite apucaturi de bolsevic – poate ai fi vazut ca lista respectiva chiar avusese ceva succes pana sa fie stearsa de pe facebook, in urma unui alt abuz din partea unei leftiste de la voi. Si culmea, nu va ameninta nimeni, ba chiar din contra, absolut toti se amuzau. Ba chiar erau unii inclusiv in lista care vroiau sa fie ceva mai sus, erau invidiosi ca tu erai pe primele locuri.. :))

  Ironia, de fapt asta va exaspereaza cel mai tare. Nu trebuie sa-mi zici. :))

  Stii Ernule, pe urma mai e ceva., Aici, in civilizatie vestica, oamenii sunt ceva mai relaxati. RESPECTA drepturile celorlalti, nu le doresc raul, nu vor sa dea in cap nimanui. Dreptul la viata, la proprietate, integritatea corporala, demnitatea fiintei umane si respectul pentru ea NU sunt negociabile. Nu dau cu virgula ABSOLUT deloc. Aceste lucruri sunt o premiza fundamentala insa vad ca tie iarasi ti-au scapat. Ca sa nu mai zic ca tu te temi si de absolutisme, ca deh, pentru tine totul e “relativ”.

  Uite, de exemplu eu pot acum sa fac acum “misto de tine” insa FARA sa te calomniez, fara sa te defaimez, fara sa iti ating reputatia ta cu ceva. Stii de ce? Pentru ca pentru absolut tot ce am scris mai sus am dovezi. PROPRIILE TALE CUVINTE, Ernule. Propriile tale afirmatii. Eu inventez nimic, nu fac supozitii, asa cum faci tu. Propriile tale afirmatiile tale te fac de ras, nu trebuie sa te fac eu, nu trebuie sa ma chinui sa te asociez cu cine stie ce neonazisti inventati, la fel cum nu trebuie nici sa pun cuvinte in gura ta, pe care tu nu le-ai zis. Eu nu trebuie sa recurg la calomnii, nici sa MINT si sa te acuz “instigari la ura si la violenta” (chiar, pe chestia asta sper ca ai avocati buni, pentru ca eu in viata mea nu am amenintat pe nimeni – iar ce ai scris tu mai sus se incadreaza in penal). Tot ce e trebuie sa fac e doar sa-ti pun o oglinda in fata, sa arat oricui ceea ce spui. Si atat. Ca e suficient.
  a
  Cat despre “neo-legionarismele” care de fapt sunt de stanga (ca deh, Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei inseamna National SOCIALISM, nu Capitalism – pana si Hitler declara despre el ca e de stanga si e socialist), despre extremismele sau celelalte prostii de care vad ca ma acuzi, nu uita ca prin 1964, Barry Goldwater, candidatul republican la presedentia Statelor Unite a spus foarte clar: “extremismul in apararea libertatii nu e viciu. Moderatia in infaptuirea justitiei nu e o virtute” . Cand e vorba despre dreptul la proprietate, la viata, libertate si cautarea fericirii, NU MAI E LOC DE NICI UN COMPROMIS. Cu ele nici un om civilizat pe lumea asta nu poate negocia deloc. Pentru ca ORICE om are aceste drepturi inaliebabile, indiferent de etnie, indiferent de nationalitate, indiferent daca are impresia ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui sau nu. Si da, aici lucrurile sunt ori albe, ori negre. Sunt baza morala pe care se construieste orice. Aceste lucruri nu se pot aplica numai pe bucati, nu poti sa zici ca ai drept la viata doar marti si joi, libertate doar miercuri si sambata. Nu se poate poate sa respecti numai din cand in cand, sau numai cand iti convine. Ori le respecti tot timpul, integral, ori habar nu ai ce-i ala respect.

  Sa-ti intre bine asta in cap, Ernule, cand mai deschizi subiectul, ca nu esti la rusii tai aici. La fel cum acest comentariu ar fi bine sa fie publicat chiar in articol, pentru ca asa cum stii, DREPTUL LA REPLICA iarasi e o conditie elementara in lumea civilizata. Exista si o lege pe treaba asta, in caz ca nu stiai. Face parte din deontologia oricarui jurnalist, la cati ani de presa ai cred ca ar fi trebuit sa fi aflat pana acum.

  ____

  Victoria Stoiciu, pai zi si tu, asa e frumos? Nici macar nu mi-a acceptat comentariul! Poftim dialog, el si Mungiu Pipidi, democratii lui peste. Habar nu au ce e democratia, de fapt. Si nici toleranta. Pentru ca abia ei sunt singurii „extremisti”. ????

  „Only a person with convictions has a genuine possibility to be tolerant. He who accepts no absolute values but clings to polite doubt cannot be tolerant but merely indifferent. He is morally defenseless in the face of evil.” ― Erik von Kuehnelt-Leddihn

  “Tolerance can be exercised only by those who have well-grounded convictions (although it will not always be exercised even by them). For such people tolerance is an act of self-abnegation; although they are convinced that those who differ from them must be wrong, they nevertheless will protect their rights. Those who have no such convictions, but who espouse polite doubt, agnosticism, skepticism, or downright nihilism, can only be indifferent, not tolerant. The two are by no means the same, and history has demonstrated the intolerance of those who claim that truth either does not exist or is humanly unattainable. In the name of doubt they have persecuted or repressed those defending well-grounded convictions.” – the same Erik von Kuehnelt-Leddihn

 2. Costin Andrieş
  28 martie 2014

  pe forumul articolului lui vasile, un cititor face trimitere la un articol de pe site-ul „Asociatiei pentru cooperare Romania-Rusia”, in care se vorbeste despre colonizarea Romaniei de americani, sau ceva de genul http://acs-rss.ro/index.php/8-…..si-tradare :

  Aş dori să lămuresc câteva chestii pentru aceşti domni. În primul rând, vreau să subliniez faptul că România nu mai este un stat independent, poate domnii R. Tudor, M. Guran şi cei de la ILD nu au observat.

  Presedintele asociatiei este Alexandru Mita:

 3. Daniel Francesco
  28 martie 2014

  Vad ca Vasile Ernu (se face ca) da in ILD cu scopul de a lovi in elita intelectuala, pe care o numim in mod curent intelectualii publici:

  vasile ernu spune:

  @ Bogdan Duca
  tocmai ca eu nu depsre ILD vorbesc ci depsre autoproclamata “elita” care legitimeaza astfel de grupuri si una zice si alta face….

  Despre ce elita este vorba? Cititoarea (in stelele Armatei Rosii) Ioana ne lamureste despre cine este vorba:

  Ioana spune:

  Pai nu ILD in sine e problema. Problema sunt Tismaneanu, Papahagi, Revista 22 si intelectualii de dreapta care legitimeaza ILD.

  Lui Ernu ii tine hangul – nici nu era de asteptat sa faca altfel – si poetul Liviu Antonesei (care publica postarea CritikSpanak pe blogul sau) , pe langa vesnicul Bogdan Duca, un stangist parcat pe partea „dreapta”.

  Bogdan Duca ia in deradere puterea elitei intelectuale romanesti:

  Bogdan Duca spune:

  Forța auto-proclamatei elite s-a văzut la mitingul “de solidarizare” cu Andrei Pleșu- 500 de persoane (vârsta medie 50-60 de ani) care trăiau nostalgia Pieței Universității- ediția 1990.

  Ce vreti, Bogdan Duca face comparatii cu mitingurile anti-Rosia Montana sau Anti-Fracturare Hidraulica, neintelegand ca nu numarul conteaza…

 4. Daniel Francesco
  28 martie 2014

  @1
  Radu, sincer nu-l inteleg pe Ernu pentru ca ti-a sters comentariul, putea macar sa dea impresia ca este tolerant. Stiu ca nu este, dar asa ar da frumos la acea parte din public care nu i-a inteles natura. Rosie, ca sa nu existe ambiguitati!

 5. Bogdan Calehari
  28 martie 2014

  E inca bine cat timp comunistul e in opozitie, te sterge doar de pe facebook. Mai nasol e cand ajunge la putere, atunci te sterge de pe fata pamantului.

 6. Costin Andrieş
  28 martie 2014

  Silviu Sergiu aseara pe facebook:

  Ma uit siderat la o emisiune pe TVR dedicata perspectivelor unirii Romaniei cu Basarabia. Vasile Ernu manipuleaza incredibil, bineinteles impotriva ideii unioniste. Auzi si tu: ideea unionista nu prinde in Basarabia, dovada fiind ca Partidul Liberal, unionist, are doar 7%. De parca optiunea pentru un partid inseamna optiunea pt unire. Agita pericolul razboiului civil sustinand ipocrit ca el nu se opune ideii unirii. Moderatorii sunt si ei sceptici, crezand ca astfel sunt mai interesanti, dar e evident ca nu stapanesc subiectul. Noroc cu prof. Dan Dungaciu si prof. Adrian Niculescu, cei care au pus lucrurile la punct. Toate acestea s-au intamplat in ziua in care Romania sarbatoreste unirea cu Basarabia, 27 martie 1918. BASARABIA E ROMANIA!

 7. Daniel Francesco
  28 martie 2014

  Ma rasfirati tovarasi, mai rasfirati! Nu va mai buluciti asa sa dati in ILD (vad ca va place sa scrieti cu Î – ÎLD – , nu aveti decat sa scrieti si cu litere chirilice, daca nu puteti cu caractere urdu. Se aude Ernu? Se aude Gotiu? Unul da in „establishment”-ul cultural al tarii, altul ne injura fara sa stie de ce intr-o postare in care da de pamant cu Gold Corporation dar se face ca nu vede ca Voxpublica a incasat bani din publicitate de la aceeasi companie.

 8. Vlad M.
  28 martie 2014
 9. Adi
  28 martie 2014

  Sunt disperati caci personaje publice se asociaza intr-o oarecare masura cu site-ul vostru… sau mai bine zis cu mesajul vostru. Omul e liber sa aleaga. E interesanta metoda de critica gen „cum ma, tu ditamai intelectualul de dai cu astia?”, de parca ar cunoaste personajele respective si le-ar respecta oarecum munca dar acuma sunt dezamagiti sau surprinsi de asocierea asta…

 10. Vlad M.
  28 martie 2014

  Disperati sau nu, Adi, tot ce se poate spune e ca sunt jalnici. Oamenii astia nu sunt capabili sa isi argumenteze pozitia. ILD e asa pe dincolo pentru ca… ? Practic, pentru ca asa au hotarat ei, o adunatura de mini-bolsevici lipsiti de idei. Mi se pare culmea ca taman aia care amenintau ca mana de lucru (a se citi clasa muncitoare, asupritii bla bla bla) ii va strange de gat pe asupritori s-au trezit acum sa se dea de ceasul mortii, domnule, pentru ca unii fac liste cu prorusii din Romania. Ce tragedie!

 11. Costin Andrieş
  28 martie 2014

  Vlad, liberal conserervatoare! :p Eu m-am identificat cel mai mult cu liberal-conservatorismul lui Nicolae Steinhardt.

  Adi, ei nu respecta pe nimeni, sunt manati, parerea mea, exclusiv de resentimentul provocat de faptul ca un Andrei Plesu, Horia R. Patapievici sau Vladimir Tismaneanu pot aduna oricand o audienta de cateva sute de oameni la un eveniment ce va avea loc peste 2 ore. Pe cand nostangiile sovietice ale lui Ernu, sau apelurile catre mineri ale lui Rogozanu nu strang mai mult de o mana de nauci.

 12. DanCanada
  28 martie 2014

  Tov. Ernu pretinde ca-l deranjeaza, insa tot aduce aminte de grei (Papahagi, Tismaneanu etc) doar ca sa pretinda ca se invirte in cercuri inalte. Un comment recent de-al mindru-nascutului-in-URSS de pe CriticSpanac:

  „tocmai ca eu nu depsre ILD vorbesc ci depsre autoproclamata “elita” care legitimeaza astfel de grupuri si una zice si alta face….”

  Nu stiu ce fel de scriitor poate fi, nici macar un text scurt nu e-n stare sa scrie fara greseli. La fel ca prietenul lui de secera si ciocan, tov Karnuh.

  Ernule, scrie bre in ruseste, cum ti-e inima, nu tot te chinui atita in romaneste!

 13. Theo Hahn
  28 martie 2014

  Să zicem că s-a făcut un botez? În numele n(r)aționalizării, anchetei și internării în Gulag, fosta Uniune îl recunoaște și botează pe robul său credincios Vasile Kominternooh. Trăiască! (Să-și vadă visele spulberate.)

 14. Costin Andrieş
  28 martie 2014

  Ernu e suparat tare. Si-a publicat productia si in adevarul http://adevarul.ro/news/politi…..index.html

  am salvat lista „neagra” (numita ironic neagra, dragi fini intelectuali progresisti) si mare parte din conversatii. Ernu a profitat de faptul ca lista nu mai e disponibila ca sa se victimizeze, sa inventeze amenintari cu violenta etc. Toata lumea facea misto si radea de papagali. In jur de 40 de oameni l-au votat pe Vasile. Unii dintre ei persoane publice.

  Dar Cum il poate uri cineva pe Ernu? Ar fi ridicol, cum poti uri un clovn fara taln? E fara sare si piper, un ambalaj pt clisee nemestecate, un sfertodoct obraznic, maximul de reactie e un pufnit in ras. Plictis, dispret si o usoara iritare, alte ori, cascat, cel mai des. Nimic din felul cum vorbeste, din cum se imbraca, din cum se misca, din cum scrie, nu e natural, totul imi pare studiat si fals. Cautati un interviu cu el.

  De fapt, dupa toate aparentele, chiar cartea de debut a lui Vasile ar putea fi un plagiat, un conspect constiincios facut dupa instructiuni precise.

  Nu pun prea mult pret pe parerea apologetilor unui sistem care a produs 100 de milioane de morti si miliarde de vieti distruse, sau a fanilor minerilor batelor minerilor lui iliescu. Sau un apropiat al grupuscurilor fasciste din Europa si al islamistilor din orientul mijlociu – Claude Karnoiu -antisemit si negationist notoriu, de renumel mondial, as spune.

  Daca lumea ar arata cum isi doresc cei mai importanti autori de pe Critic Atac, ar fi, dupa toate aparentele, un lagar.

  Criticatac colcaie cu incitari la violenta, la lovituri de stat, la revolutie comunista. Nimic din astea toate nu se gaseste pe ILD .

  Deci, draga Vasile, spasiba de reclama si plimba ursul!

 15. Costin Andrieş
  28 martie 2014

  Cititorii criticatac vin cu propuneri
  de solutionare a problemei —

  E. Bobu spune:
  28 martie 2014 la 19:46
  De asta era Stalin bun astfel de asazisii jurnalisti de la publicatia dreptei ILD ar trebui trimisi la anal.
  Sint scula americanilor in Romania si sprijinitorii lui Basescu, MRU si Neamtu.

 16. Alin
  28 martie 2014

  uite ce comment apare pe Criticatac, pagina de centru-toleranta:

  E. Bobu = „Acesti oameni (de la ILD -n.m) ar trebui inchisi. Ei urasc comunismul si socialismul si probabil daca ar fi la putere ar lichida acest site. Sunt periculosi si multi. Eu am dat de adeptii lor in universitate. Sunt admiratori a lui Ronal Reagan si ai altor extremisti si imperialisti americani”

  :))))

 17. Daniel Francesco
  28 martie 2014

  Da Alin, dar tot noi suntem acuzati de extremism. Nici nu te gandesti cat de multa putere au acesti comunisti, cata influenta, cat rau fac sau pot sa faca.

  De fapt, in acest moment nu pot sa zic mai mult, istoria se scrie si in prezent. Faptele exista si ele nu pot fi contrazise.

 18. Vlad M.
  28 martie 2014

  Alin, Daniel Francesco => E. Bobu ala este 100% un troll care face misto de Critic Atac.

 19. Costin Andrieş
  28 martie 2014

  Vlad, exista oameni in carne si oase, care comenteaza constant pe criticspanac, si care sunt de acord cu ce spune bobu.

  astia sunt doar 2

  si nu doar ca ii ca il citesc pe Ernu, dar se cunosc, si probabil colaboreaza in vreun fel. uite:

  Florian Liviu, membru al Partidului Alianta Socialista si comentator entuziast si zilnic pe criticatac.ro —
  (sursa imagine https://www.youtube.com/watch?v=ZayaM1Ec1J4 )

  bobby spunea…
  Zici ca e una dintre consfatuirile din ilegalitate… pacat ca probabil nici un sfert din cei prezenti nu cred in fundamentul socialismului, id est proprietatea comuna asupra mijloacelor de productie.

  27 noiembrie 2012, 23:43
  Florian Liviu spunea…
  @bobby

  Eu sunt optimist în privinţa grupului Critic Atac.
  ——-

  „Un moment interesant l-a constituit intervenţia lui Kliment Voroşilov care în scurta alocuţiune rostită celor prezenţi a susţinut punctul de vedere că o astfel de formaţiune există, are un candidat în Bucureşti pentru senat în persoana lui Lucian Sârbu şi că se numeşte PAS, Partidul Alianţa Socialistă. Acest partid, a spus el, este unul autentic de stânga care în 2010 a depus în justiţie o cerere pentru schimbarea denumirii sale în Partidul Comunist Român, cerere bineînţeles respinsă şi care acum a ajuns pe masa CEDO. Acest mic partid care din cauza strâmtorării financiare a membrilor săi proveniţi în special din zona muncitorească nu a reuşit să mobilizeze candidaţi în toate colegiile electorale este în pericol de desfiinţare, conform legii electorale curente, dacă nu întruneşte la actualul scrutin 50.000 de voturi. În consecinţă a cerut audienţei sprijinirea acestui partid. Intervenţia sa a fost aplaudată.

  Mai consemnez aici şi cele spuse de profesorului Claude Karnoouh, care a subliniat că probleme cu adevărat importante pentru stânga cum ar fi obedienţa României faţă de NATO şi imperialismul american, participarea României la războiul imperialist din Afganistan, instalarea scutului american antirachetă la Deveselu, achiziționarea de avioane de vânătoare F-16 în condiţiile în care se închid spitale şi şcoli lipsesc total din discursurile candidaţilor aşa numitei stângi PSD-iste, care poate fi socotită orice numai stânga nu.

  Seara s-a încheiat cu ceai verde, bere, discuţii amicale de la om la om într-o atmosferă destinsă şi prietenească, toate învăluite într-o muzică de calitate cântată live de o atrăgătoare chitaristă.”

  intalnirea de mai sus a avut loc la dianei 4. printre participanti: Andrei State, Veronica Lazăr, Ciprian Şulea, Costi Rogozanu, Claude Karnoouh, Adi Dohotaru, Ernu Insusi, madam Popovici de la OS (daca nu ma insel), Claudiu Craiun.

  http://anticapitalism2.blogspo…..ct-la.html

 20. Theo Hahn
  28 martie 2014

  De asta era Stalin bun astfel de asazisii jurnalisti de la publicatia dreptei ILD ar trebui trimisi la anal.
  Sint scula americanilor in Romania si sprijinitorii lui Basescu, MRU si Neamtu.

  Mișto face Bobu miștoul… Adică face referire la… „anal” după care trece către sculăria americană… Și la miștoul lui ce vorbește clar despre exterminare, criticspanacii nu-i zic nici „dă-te-n-acolo”. Deci miștoul le e pe plac. Și sculăria, și canalizarea. Mișto spanac! Ce urmează în mi(ș)tologia criticspanacistă? Invocarea lui Popeye să-i ajute să facă mișto rivuluție?

 21. Theo Hahn
  28 martie 2014

  Oricum, am descoperit ceva ce nu mă așteptam nici eu. Adică știm că în Rusia Stalin este făcut sfânt. Dar avem, iată, și noi o contribuție notabilă, tovarăși. Știați că tov. Stalin a fost, de fapt, un adevărat luptător pentru democrație și că a încercat să schimbe Constituția URSS în acest sens, dar că a fost împiedicat? Nu știați? Vai! dar ce fasciști îndoctrinați sunteți!

  Ia, neamule, d’aicia: http://anticapitalism2.blogspo…..ratie.html. Să vezi minune! Ce poți scoate dacă porți între urechi o butelie cu fâsâieli marxiste! Faci implozie.

 22. Daniel Francesco
  28 martie 2014

  „Patriotul” roman Vasile Ernu:

  România nu are instinct istoric, ea nu a facut şi nu poate face istorie: ea, vorba cronicarului, „trăieşte sub vremuri”.

  http://www.evz.ro/detalii/stir…..edere.html

 23. Bill
  28 martie 2014

  Iata cu ce iese mimul nostru cel cu multe citate si pareri, Pulex religiosus pe limba papistasilor:

  Chestia din Ucraina e trasă de păr. Aia a fost o acţiune a băieţilor de dincolo şi li s-a răspuns cu o reacţie de autoapărare. Nu te bagi peste urs, îl laşi în pace. Ruşii, în calitate de sovietici, ne-au luat Basarabia. Noi, în calitate de creştini, nu ne bucurăm de ceea ce i se întâmplă Rusiei acum. Nu mai intră nimeni pe teritoriul Basarabiei. S-a dus duhul ăla cu Stalin şi Brejnev. E vechi. Nu mai ţine. Suntem într-o altă perioadă. Imunitatea acestui popor e dată numai de credinţă, mult mai mare decât contextul istoric.

  Aici sursa

  Mama ei de treaba… Cum o sa stie romanul din popor, fost votant PSD, sa-l asculte mai degraba pe Theo Hahn, decat pe Purece, chiar nu stiu. Dar sper din toata inima ca o va face…

 24. Bogdan Calehari
  28 martie 2014

  Din ce spune Dan Putic inteleg ca primul rus, sau duh rau, care a intrat cu forta pe teritoriul Basarabiei a fost duhu’ lui Stalin si Brejnev (sau duhurile, oricum nu mai conteaza). Si inainte de ei? Poate o sa ne raspunda tot Putic, dupa ce o sa termine joaca in/cu Sufletul Romanesc.

 25. Theo Hahn
  28 martie 2014

  Deocamdată ne consolăm că purecele n-are decât două comentarii și trei voturi pe Pravda. E adevărat, vreo 81 l-au votat pe feisbuc. Dar tot e puțin față de o sală plină la conferințele D-lor Patapievici și Pleșu.

 26. John Galt
  28 martie 2014

  Eh, lasa Theo ca a aparut acum pe Hotnews plus inca vro 20.000 de locuri. ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian