FUNDATIA IOAN BARBUS

Verde pe dinafară, roșu pe dinăuntru – Remus Cernea, un iliescu pentru hipsteri

Remus Cernea a luat poziție în controversa dintre Arafat Raed și Traian Băsescu, în stilul logoreic caracteristic: Gata, ajunge! Jos cu dictatorul Băsescu… Cât să mai decidă el singur totul în țara asta, inclusiv eliminarea lui Raed Arafat?. Dar care să fie sursa pasiunilor „jos băsiste” ale tînărului pletos verde?


Acum cîteva luni, Remus Cernea întindea o mînă lui iliescu, postînd pe profilul lui de facebook:

Salut poziţia oficială a USL care demonstrează responsabilitate şi raţionalitate în tratarea proiectului minier pe bază de cianuri de la Roşia Montană. Consider că România are nevoie de o nouă guvernare circumscrisă, în ansamblul ei, unei atitudini generale de acest fel, iar Mişcarea Verzilor – Democraţi Agrarieni este gata să se alăture eforturilor unei construcţii politice în acest sens

Remus Cernea a înțeles într-un final că pentru a putea fi verde, trebuie să fii roșu, iar gestul său e mai mult decît firesc, e obligatoriu! Cînd i se amintește că ura de sorginte antenistă pentru Băsescu își are originile în îmbrățișarea totală a comuniștilor lui iliescu (Remus Cernea: Sansa Miscarii Verzilor este afilierea la USL), se comportă ca atare: șterge comentariile necorespunzătoare, „mizerii tupeiste”, condamnînd „prostul gust și ignoranța” celor care îi pun o oglindă în față.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian