FUNDATIA IOAN BARBUS

Violarea drepturilor omului, de exemplu Guantanamo

Interesant şi ciudat – pe de o parte, Parlamentul European (sau cel puţin partea sa de stânga) cheltuieşte banii contribuabililor, timp şi parte din puţinul prestigiu pe care îl mai are acuzând Statele Unite de tot felul de „violări” ale drepturilor omului la Guantanamo, iar pe de altă parte Yemenul refuză să îşi primeasca înapoi cei 106 cetăţeni deţinuţi acolo. Mai mult, din cei peste 400 de deţinuţi la Guantanamo eliberaţi şi trimişi „acasă” (ghilimelele sunt datorate faptului că teroriştii islamişti nu au, de fapt, „casă”: ei sunt, şi se declară, „internaţionalişti”, luptători pentru o cauză globală), cel puţin 30 s-au întors la vechile obiceiuri şi au continuat să ucidă şi să răpească în numele Islamului.

Guantanamo – minciuni şi ipocrizie
România Liberă

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

2 Comments

 1. Imperialistu'
  23 September 2007

  In mod normal, asta ar da de gandit oricarei persoane inteligente. Cum insa in prezent inteligenta si bunul simt au fost inlocuite de ideologie, e imposibil. Stanga (din Europa, SUA ori aiurea) nu va conteni in a plange la umarul teroristilor capturati si luati la intrebari, denuntand plina de indignare salbaticia americana si cooperarea guvernelor europene.

  Londra, Madrid, incercarile esuate din M. Britanie, Germania si Danemarca – totul degeaba. Nu au inteles nimic.

 2. Francesco
  23 September 2007

  Dr. Michael Radu este Senior Fellow la Foreign Policy Research Institute si Co-Chairman la FPRI Center of Terrorism, Counter-Terrorism and Homelead Security.
  Faptul ca a lucrat la Institutul Hoover si ca s-a specializat in terorism inca din anii 80 da un plus de greutate afirmatiilor sale.
  Europa este departe de a avea astfel de institute prestigioase in domeniul terorismului, care a devenit de stricta actualitate in acesti ani tulburi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi