FUNDATIA IOAN BARBUS

Vladimir Tismăneanu: “Am încercat supraomenescul pentru a colabora cu institutul condus de Marius Oprea, Stejărel Olaru şi Lucia Hossu-Longin”

Vladimir Tismaneanu îi da replica lui Marius Oprea, care l-a atacat în Academia Catavencu, la Realitatea TV si pe spatiul pus generos la dispozitie de slujbasii lui Dan Voiculescu.
„Ultimele iesiri publice ale lui d-lui Marius Oprea sunt dezolante si fac greu de imaginat un dialog”, scrie Vladimir Tismaneanu. „Niciodata, sub nici o forma, nu m-am exprimat despre un coleg de profesie in termenii utilizati de el in interviul din Academia Catavencu. Nu mai vorbesc despre lexicul greu calificabil la adresa guvernului caruia, totusi, ii este subordonat institutional. Isi ajuta el oare colegii operand cu asemenea termeni? Poate ca nu toti considera ca guvernul este asa cum il descrie dl Oprea. Ori ca, dincolo de opiniile lor particulare, sunt civil servants si datoria lor este sa se abtina de la comentarii injurioase la adresa oricui se afla la guvernare. Vrem depolitizare dar peroram nonsalant despre la merde aflata la guvernare? Ar fi spus aceleasi lucru dl Oprea despre, sa spunem, un guvern Johannis ori Crin Antonescu?”Integral pe blogul lui Vladimir Tismaneanu.

Dreapta.net

Dreapta.net

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian