FUNDATIA IOAN BARBUS

Vreme frumoasă de iunie, dar fiți cu ochii în patru! „Entitatea sionistă” uneltește și vara

Primăvara arabă, episodul 38 (aleatoriu) – „Creștinii copți din Egipt afirmă că nu se mai simt în siguranță”

CAIRO – Decât să fie supuși la discriminare crescândă acasă, mii de creștini copți din Egipt fug în Europa, Statele Unite și în alte părți.

Copții, o comunitate creștină străveche din Egipt, reprezintă cea mai largă minoritate din țară, numărând aproape 10 milioane din populația totală de 85 milioane.

Însă ciocnirile dintre creștini și musulmani au devenit mai frecvente de la răsturnarea lui Hosni Mubarak, în urma revoltei din 2011, iar unii afirmă că motivul ar fi colapsul siguranței publice. Numeroși copți simt că guvernarea islamistă din Egipt nu se preocupă destul pentru a-i proteja de asalturi religioase și retorică inflamatorie, astfel încât mulți părăsesc țara.

“Sora mea din California dorea o viață mai bună pentru ea și cele două fiice ale sale”, explică Marianne Aziz, o farmacistă în vârstă de 25 ani. “A fost o ceartă violentă între noi și vecinii noștri musulmani, datorită spațiului nostru de parcare… cumnatului meu i-au tăiat fața cu un cuțit.”

Aziz a declarat că după acel incident “sora mea nu se mai simțea în siguranță. A obținut fișa de internare de la spital și procesul-verbal de la poliție, iar apoi au plecat în SUA, unde au cerut azil.”

Egiptenii sunt în prezent pe locul doi în clasamentul naționalităților care beneficiază de azil în Statele Unite. Cu toate că nu se știe exact câți dintre ei sunt copți, deoarece statisticile de imigrare nu includ detalii despre afilierea religioasă, se crede că mulți dintre solicitanții de azil sunt creștini.

Numărul de egipteni care primesc azil în SUA a crescut mai bine de cinci ori în anii recenți. În 2010, cu un an înainte de revoluție, doar 531 de egipteni au primit azil în SUA. Conform statisticilor de la departamentul de securitate națională, acest număr a crescut la 2882 în 2012.

. . .

Opt persoane au fost ucise în urma violențelor sectare dintre creștini și musulmani din luna aprilie, inclusiv în urma atacurilor asupra catedralei Sfântul Marcu din Cairo, ceea ce a prilejuit critici neobișnuite din partea papei copt Tawadros al II-lea, care l-a acuzat pe președintele Morsi că nu protejează biserica.

. . .

Marianne Aziz a ajuns la aceeași concluzie. Ea este nerăbdătoare să se alăture sorei ei din California. Aziz a refuzat un loc de muncă bun oferit de o firmă de produse farmaceutice, deoarece ar fi trebuit să călătorească în zone izolate și îi este teamă că va fi răpită. Conform activiștilor copți, acesta e un fenomen în creștere.

“Dacă va trebui să lucrez într-un loc îndepărtat, cine știe, poate nu voi mai reuși să mă întorc acasă. Nu pot să trăiesc într-o țară în care nu mă simt în siguranță.”, a spus Aziz.

NBC News

Și încă o știre în temă. Episodul 39 (Siria) – În timp ce cresc neliniștile legate de atrocitățile islamiste, rebeli sirieni „decapitează un creștin și îl aruncă la câini”

Rebeli sirieni au decapitat un bărbat creștin și i-au aruncat trupul la câini, declară o călugăriță care susține că Occidentul ignoră atrocitățile săvârșite de extremiștii islamici.

Călugărița a afirmat că Andrei Arbashe, șofer de taxi în vârstă de 38 ani, a fost răpit după ce fratele său s-a plâns că luptătorii împotriva regimului la putere au un comportament de bandiți.

Cadavrul decapitat a fost găsit pe marginea străzii, a declarat călugărița, înconjurat de câini flămânzi. Victima se însurase recent și urma să devină tată.

Daily Mail

Astfel de hărțuieli, atacuri și incidente barbarice nu sunt instanțe excepționale în Orientul Mijlociu. Țin de ordinea zilei, mai ales de când s-a dezlănțuit viscolul islamist botezat „primăvară” de orbii și tâmpițeii clasei clevetitoare, și asistat pas cu pas de administrația Obama. Vă pot aduce nenumărate exemple similare din Irak, Liban, teritoriile palestiniene, sau restul Africii islamice.

Să luăm pulsul mai departe. V-a informat presa românească despre aceste știri de la mijloc de iunie 2013 din Egipt și Siria? Ziarul Adevărul e în avangardă și prezintă dezăluiri cutremurătoare: Cum încearcă Israelul să domine lumea şi cum a fost planificat războiul sirian cu doi ani înainte de „Primăvara Arabă“

Într-un interviu acordat postului de televiziune francez „La Chaîne parlementaire“ (LCP), Roland Dumas, fostul ministru francez al Afacerilor Externe, a lansat acuzaţii destul de grave la adresa Marii Britanii. Astfel, fostul oficial a precizat că britanicii pregăteau un război în Siria încă dinainte de izbucnirea acestuia, scrie „Global Research“.

„O să vă mărturisesc ceva. Mă aflam în Anglia pentru afaceri, cu doi ani înainte de izbucnirea violenţelor din Siria. Acolo, m-am întâlnit cu oficiali britanici de top care mi-au mărturisit că pregătesc o operaţiune în Siria. Acest lucru se întâmpla în Marea Britanie, nu în America. Britanicii organizau invazia unor grupări de rebeli în Siria. M-au întrebat până şi pe mine dacă aş vrea să particip, chiar dacă nu mai eram ministru al Afacerilor Externe. Fireşte, am refuzat, le-am spus că sunt francez, că nu mă interesează“, a declarat pentru postul de ştiri francez fostul ministru.

Adevărul

Iar de aici se înfiripă un crescendo familiar: „Israelul se vrea buricul Pământului”… „Entitatea sionistă se foloseşte de Marea Britanie şi de Franţa pentru a determina administraţia Obama să trimită mai multe trupe în Siria, din partea Tel Avivului”… „Israelul să poată obţine controlul asupra rezervelor energetice din Orientul Mijlociu şi, în cele din urmă, să înlocuiască SUA în calitate de stat dominator mondial”… „Colonia evreiască este determinată să devină un stat conducător în Orientul Mijlociu, având impresia că acest lucru îi va permite să înlocuiască Statele Unite, devenind un hegemon global, odată ce Statele Unite se vor prăbuşi luptând în războaiele Israelului”… etc, etc.

Asta e presa românească. Un bou (Victor Arvunescu) de la un ziar care se pretinde respectabil (și cu un nume de-a dreptul sinistru în acest context – Adevărul, nici mai mult nici mai puțin) produce un text de care până și publicația nazistă „Der Stürmer” ar fi invidios.

Presa românească în anul 2013. Halucinant.

Epurare și genocid împotriva creștinilor la nivel continental? Tăcere. Se aude cum cresc stalagmite în redacțiile prestigioaselor publicații dâmbovițene. Pe de altă parte…

… jidanii cuceresc lumea! Acuși-acuși! Atenție, asta fac de vreo trei mii de ani și dacă nu suntem vigilenți chiar ne cotropesc!

Asta da știre. Mai sunt vreo sută de evrei în România, dar suntem profund îngrijorați. Tocmai de-aia, pentru că acum sunt prea mulți evrei în Israel. Iar Israel, știe toată lumea informată, strică echilibrul umanității!

PS

La închiderea ediției, cum s-ar zice, tocmai aflu de încă o uneltire samavolnică a „entității sioniste”: Protestele care au loc în Turcia împotriva regimului Erdogan au fost organizate în secret (și în avans) de evrei americani influenți care sunt infiltrați în think-tankuri conservatoare, presă și din administrația Bush!

Se leagă bine lucrurile: cabala evreiască din SUA și americanii conservatori, marionete ale megacomplexului mediatic patronat de sioniști, complotează împotriva Turciei și fac tot posibilul să provoace o destabilizare, pentru a permite Israelului să pună în aplicare planul DDM (de dominație mondială).

Așa raportează ziarele din Turcia, deci e adevărat. Presa lui Erdogan nu minte. La fel cum nici Adevărul nu minte, că doar de-aia îi zice așa.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

10 Comments

 1. M
  21 June 2013

  Adevărul = Pravda ????

 2. Costin Andrieş
  21 June 2013

  Si cum boii se aduna la astfel de stiri ca mustele la c… miere, clasa clevetitoare isi face datoria

  https://www.facebook.com/LiviuMihaiu.ro/posts/513221975414544

  apropo de presa din Romania, pe asta ati vazut-o? (Romania Libera)

  Top 10 idei gresite despre islam - Romania Libera

  Terorismul, poligamia, fanatismul sau femeile lipsite de drepturi sunt doar câteva dintre concepţiile greşite cu privire la islam ale persoanelor de alte religii, potrivit listverse.com.

  listeverse.com e un site de curiozitati, enumerate de la 1 la zece, din toate domeniile. in general, prostii infantile. Elena David, pentru ca s-a trezit intr-o zi mai lenesa si fara subiect, s-a gandit sa traduca aceasta aberatie, mai „zdruncina niste preconceptii”. Articolele astea sunt scrise pentru ca tot prostanul (gem Liviu Mihaiu1 sa se poata simti posesorul unei inteligente superioare.

  pasajul relevant pentru postarea lui emil:

  Islamul nu tolerează alte religii

  „Ucideţi necredinciosul” este fraza pe care mulţi oameni o cred ideologia musulmanilor faţă de cei de altă religie. Acest lucru nu este, totuşi, portretizarea corectă a legilor islamice. Islamul a acordat întotdeauna respect şi libertate religiilor de orice fel. În Coran se spune: „Dumnezeu nu îţi interzice să stai cu ei, dacă nu vor să se lupte cu tine pentru religie sau să te izgonească din casa ta, pentru că Dumnezeu îi iubeşte pe cei drepti”….

  Whitewashing Islam: 20 Errors on 20/20 (ABC News)

 3. olevatik64
  21 June 2013

  Daca asta e Adevarul , oare ce o fi minciuna ?
  Si nu sunt de acord sa jignim boii numind astfel pe (…) Arvunescu .

 4. Silvapro
  21 June 2013

  Stiti ceva? Boii astia ne dau status fara sa vrem de buricul pamintului. Daca se ocupa tot timpul de noi, in loc de situati presante si atrocitati din infern adevarate. Noi nu vrem altceva decit liniste.

  Nu stiu daca ati observat una din discrepante in articolul citat din Adevarul: evreii domina lumea financiar dar Israelul are cel mai inalt grad de saracie din lume (in afara de palestinieni). Frumoasa logica!

 5. emil borcean
  21 June 2013

  Uite că asta mi-a scăpat.

  Dar, stai!

  Știi cum e treaba, de fapt?

  Evreii domină lumea financiar și tocmai de aceea au un grad de sărăcie nemaipomenit la ei în țară. Păi, îți dai seama că toți banii evreiești sunt băgați în dominația financiară a lumii, și atunci e normal să nu mai ajungă nimic la sărăcia din Israel.

  E simplu ca bună ziua.

 6. Silvapro
  21 June 2013

  Da, dar si 80% din Israelieni sint evrei… deci si ei sint putrezi de bogati si se impun financiar asupra celorlalti asupriti din lume :-). Asupriti bineinteles de evrei.

  Aceeasi logica cu saracia vs. bogatia se potriveste si cu rationamentul:
  Comunistii sint evrei vs. evreii sint afaceristi si bancheri.
  Tot ce-i rau, oricum o iei,
  Vinovat tot un ovrei…

 7. Corneliu
  21 June 2013

  Bine v-am regasit, prieteni, dupa o interesanta calatorie in Georgia (sau Gruzia, pentru cine avea indoieli).
  Emil, articolul tau este foarte la obiect si in acelasi timp foarte trist.
  Nu faci decat sa confirmi inca o data adevarul stravechi ca evreii sunt un obiect de ura prin definitie, insasi prin existenta lor.
  In fiecare epoca aceasta ura imbraca alte forme, intotdeauna potrivite cu angoasele de care este stapanita prostimea. Daca in „luminata” epoca a Evului Mediu evreii ajunsesera responsabili pentru holera ce bantuia in cumplit de murdara Europa de pe atunci, in alte perioade li se acorda „cinstea” de a raspunde de necazurile altor prezenturi si nu are chiar nicio importanta detalierea lor.
  Iar ce se intampla azi, nu difera cu nimic de absurditatea si mai ales de incoerenta acuzatiilor din totdeauna.
  Cu o asemenea maree neagra, imputita si lipicioasa nu se poate lupta nici prin lamurire, nici prin expunerea adevarului. Adevarul (ce ironica asociere cu numele acelei fituici degenerate) nu se impune prin sine insusi, acolo unde portile mintilor sunt blocate de rezidurile acelei marei.
  La acest stadiu, tastatura, condeiul si imaginea nu mai ajuta. Se apropie vremea in care ura transformata in mana ucigasa va incerca din nou sa ne loveasca. Dar de data asta ea va primi o replica apocaliptica. As dori sa nu apuc acea vreme.
  N-am amintit intamplator calatoria mea in Georgia. Caci am intalnit acolo un popor care cunoaste evreii si convietuieste cu ei de doua milenii si jumatate. E drept ca nu au mai ramas multi, majoritatea fiind azi in Israel. Am gasit acolo, la toti oamenii intalniti si in toate ocaziile o caldura sincera fata de noi pe care nu am gasit-o nicaieri in lume. Deci se poate si altfel, nu?

  Tot acolo am dat si peste un alt aspect, nu in directa legatura cu subiectul, dar relevant. In urma repatatelor conflicte militate cu separatistii musulmani si cu Rusia care-i sprijina, Georgia a pierdut 20% din teritoriu, iar cca o jumatate milion de gruzini au fost alungati din „republicile” fantoma Osetia si Abhazia, recunoscute doar de rusi, pierzand tot ce aveau si ajungand in tabere de refugiati in care majoritatea stau si acum, neexistand pana acum suficiente mijloace pentru a fi integrati cum trebuie.
  A auzit oare cineva in lume pana acum de acesti refugiati? A protestat oare cineva impotriva Rusiei la vreun forum?

  Si apropo de „gradul de saracie”in Israel. Exista realmente discrepante mari intre paturile sociale (datorite a ceeace a fost denumit fara eroare drept „capitalismul porcesc”), dar pe departe populatia israeliana nu e a doua de la coada in privinta saraciei. E o aberatie. Cel putin la fel de aberatie este clasarea popultiei arabe palestiniene drept cea mai saraca din lume. Majoritatea arabilor din lume si-ar dori un nivel de viata ca al acestei populatii „ocupate”.

 8. Silvapro
  21 June 2013

  Corneliu, merci for sharing

 9. Silvapro
  21 June 2013

  Intr-o lume dreapta crestinii s-ar interesa mai mult de soarta crestinilor din mijlocul musulmanilor si nu ar magnifica cu lupa „nenorocirile” palestinielior care ar putea trai ca in sinul lui Adam, numai sa vrea.

  A propos de apartheid in Israel: chiar alaltaieri am constatat urmatoarele linga casa mea: am fost la farmacie unde era un grup de 5-6 clienti arabi pe care ii deservea o farmacista araboaica in limba araba. Farmacista lucreaza acolo de vreo 20 de ani. Am trecut strada si la Zaga Store – un chiosc-bacanie modern de confort, am reintilnit-o pe Hanin, vinzatoarea preferata a locului, araboaica si ea, din Jaffa, O fata splendida si ca infatisare si ca purtare, este iubita de toata lumea din cartier si ea e extraordinar de incintata si de patroni si de clienti. Dupa un an, in conflict continuu cu parintii, familia a obligat-o sa paraseasca serviciul si sa lucreze la afacerea lor din Yaffo. De dor tot dadea pe la chiosc in vizita. A facut totul ca sa revina la lucru aici si acum e fericita. It shows si o spune si deschis. Daca s-ar simti discrimata nu i s-ar parea munca ca „o distractie, ca un hobby”, dupa spusele ei. Lipit de Zaga este un magazin de vegetale si fructe al carui patron si lucratori sint arabi. Toata lumea multumita. Relatii de prietenie intre cele doua magazine de zeci de ani – merg unii la altii la nunti etc. Nimic nu s-a schimbat dupa ce tatal chioscarul a fost ucis de niste arabi in timp ce-i furau masina. Ba au luat-o si pe Hanin la lucru.
  In timp de un sfert de ora, pe o distanta de 50 de metri am intilnit mai multi arabi decit evrei, si asta in inima Tel-Avivului israelian.

  Arabii cei cumsecade se simt f. bine cu evreii, si chestia e reciproca. Si mai am multe povesti de genul asta.

  Cei cu apartheidul mai bine sa constate cum stau lucrurile la fata locului. Pina atunci sa nu mai manince rahat trecut prin „rafinariile” islamiste, antisemitice si stingiste…

 10. Corneliu
  21 June 2013

  Trebuie sa fie clar pentru toata lumea: antisionismul este numai o masca pentru vechiul si bunul antisemitism. Cine se lasa dus de deferentiere este in cazul cel mai bun naiv, dar in mod obisnuit, tampit.

  Absurditatile antisemitismului nu ar avea atata popularitate daca nu ar fi ancorate intr-o traditie milenara, intr-un „bineinteles” de a fi ostil evreilor. Ceeace se propaga azi este doar intretinerea si hranirea preexistentului, traditionalului, improspatarea sa si acordarea de justificari „morale” (vai de capul acelei morale) pentru perpetuarea urii.

  Dar mai este ceva care trebuie luat in consideratie in „lumina” perioadei care a precedat holocaustul. Este vorba de pregatirea psihologica a lumii prin propaganda de delegitimizare atat a sionismului, dar si a poporului evreu insusi, astfel incat lumea sa poata privi ca binemeritate orice lovituri pe care dementii inamici ai existentei evreilor ar incerca sa le aplice acestui popor.
  Promotorii acestei tactici uita mereu cat de mult s-au schimbat datele problemei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi