FUNDATIA IOAN BARBUS

Zborul Traumatizant al Air Force One

Luni 27 aprilie locuitorii Manhattanului au trăit momente de groază. Un aparat de zbor Boeing 747 – acompaniat de două avioane de luptă F-16 – a trecut la joasă înălţime şi a survolat Statuia Libertăţii precum şi o zonă de deasupra râului Hudson. Mulţi angajaţi din clădirile zonei adiacente au fost evacuaţi în timpul acelor momente ce le-a reamintit de tragedia de la 11 septembrie 2001.

Conform definiţiei de pe situl Casei Albe, Air Force One este numele sub care se prezintă aparatul de zbor al Forţelor Aeriene Americane (Air Force) când îl are la bord pe Preşedinte. Doar unul din cele două două avioane Boeing 747-200B, unul cu seria 28000 iar celălalt cu seria 29000 poartă numele de Air Force One.

air_force_one_manhattan

Air Force One

Cu atât mai ciudată pare greşeala lui Louis Caldera care semnează un comunicat de presă de pe poziţia sa de şef al Biroului Militar al Casei Albe. El spune că a aprobat un zbor al Air Force One şi este normal ca să ne punem aceeaşi întrebare ca şi Michelle Malkin. Era Obama la bord de s-a numit aşa? Dacă nu, de ce s-a numit Air Force One, când trebuia să fie doar un zbor al Air Force în lipsa Preşedintelui?
whitehouse2-1

White House document

Scopul declarat al zborului a fost să se aducă la zi albumul cu fotografii al Air Force One. O explicaţie subţire, pare mai mult un zbor de divertisment sau aniversar. Federal Aviation Administration a anunţat doar poliţia locală dar informaţia nu a fost comunicată altor autorităţi şi cu atât mai puţin cetăţenilor din zonă. FAA chiar a ordonat poliţiei să ţină secretul. Michael Bloomberg, primarul New York-ului s-a arătat ultragiat de lipsa de respect a FAA pentru cetăţeni. El a spus că i se pare “ridicol” că nu s-a anunţat şi că asta denotă o “slabă judecată”. CNN-ul a raportat că Preşedintele Obama a fost furios la aflarea amănuntelor zborului, deh, mai erau doar două zile până la aniversarea a 100 de zile de când ocupă această funcţie. Louis Caldera nu şi-a dat demisia – cum ar fi fost cazul – ca să nu umbrească aniversarea lui The One, a „celui ales” cum l-a numit Oprah…
caldera

Louis Caldera, un giuvaier obamic

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

2 comentarii

 1. Imperialistu'
  1 mai 2009

  Ghici al cui cap a cazut… ????

  Obama’s WHMO Director Gets Thrown Under the Bus

 2. Francesco
  1 mai 2009

  Louis Caldera şi-a luat zborul? Să-i fie de bine, un obamic demis de propria sa incompetenţă şi de necesitatea/obligaţia de a închide un dosar fierbinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian