FUNDATIA IOAN BARBUS

Ziua în care toată lumea îl desenează pe Mahomed

Cîteva bloguri româneşti care sărbătoresc Everybody Draw Mohammed Day!:

 • Voxpublica: Deseneaza-l pe Mahomed
 • Zergu şi credinţa: Everybody Draw Muhammad Day – Ziua „Desenează-l pe Mahomed”
 • Sclavii lui Dumnezeu: Everybody Draw Mohammed Day!
 • părinţi raţionali: părinţi raţionali
 • loc pentru nume: Everybody Draw muhammad
 • Oenoanda: Everybody Draw Mohammed Day
 • Românisme sociale, culturale și lingvistice: Everybody draw Muhammad day
 • gab.ro: Mahomed
 • bezbojnicul: EDMD
 • scarlat: Mahomed

  ––––––––––––––––––-
  Interviu MSNBS cu Andy, creatorul paginii de Facebook

  Acum patru ani un ziar danez, Jyllands-Posten, a publicat o serie de 12 de caricaturi cu Mahomed, profetul musulmanilor. Cîteva luni mai tărziu un grup de imami din Danemarca s-a dus în Orientul Mijlociu, pentru a-i convinge pe clericii locali să provoace lumea la demonstraţii de stradă. Aceştia au arătat caricaturile daneze publicate, dar şi cîteva făcute de ei, mai jignitoare, iar ce a rezultat au fost ambasade arse şi sute de oameni ucişi în demonstraţiile violente din ţările musulmane. De atunci, autorul celei mai cunoscute dintre caricaturi trăieşte sub protecţia continuă a poliţiei. Ultimul atentat la viaţa lui Kurt Westergaard a avut loc în prima zi a acestui an. Între timp, un alt caricaturist, Lars Vilks din Suedia, a desenat şi el cîteva caricaturi cu Mahomed, iar ultima oară cînd a fost atacat de musulmani a fost în urmă cu puţin mai bine de o săptămînă, pe 11 mai.

  Cea mai recentă ameninţare cu moartea a fost primită de realizatorii serialului TV South Park, deoarece au îndrăznit să îl prezinte pe Mahomed îmbrăcat într-un costum de urs:


  Comedy Central, producătorii emisiunii South Park, au decis să cenzureze apariţia lui Mahomed şi chiar rostirea numelui său. Ca reacţie, o artistă din Seattle a declarat ziua de 20 mai drept ziua în care toată lumea îl desenează pe Mahomed, „Everybody Draw Mohammed Day!”, iar ideea a devenit foarte populară. Cîteva zile mai tîrziu, totuşi, cea care a venit cu aceasta initiativa a declarat că nu vrea să aibe nimic de a face cu aşa ceva şi s-a declarat „o idioată”, cu siguranţă din cauza faptului că i s-a făcut frică de represaliile violente ale reprezentanţilor Religiei Păcii.

  Motiv pentru care a fost creat şi un grup de Facebook, Everybody Draw Mohammed Day!, care în momentul de faţă are aproape 64.000 de membri. Oricine poate pune pe acest cont caricaturile pe care le-a realizat cu Mahomed. Acum sînt aproape 5.000 de imagini pe pagină.

  Aceasta este o formă paşnică de protest împotriva crimelor din ce în ce mai frecvente săvîrşite în numele islamului. Cu cît se produc mai multe caricaturi, cu atît vor fi mai mulţi oameni de ameninţaţi cu moartea, iar ameninţările vor deveni din ce in ce mai lipsite de substanţă.

  Despre acest eveniment puteţi citi un foarte bun articol pe EuropeNews.dk: Everybody draw Muhammad Day: Background sketches.

  Am ales la repezeală cîteva din producţiile încărcate pe contul Facebook al evenimenului:


  În vîrstă de 50 de ani, Mahomed s-a căsătorit cu Aisha, de 6 ani, iar cînd fata avea 9 ani, căsătoria a fost consumată.

  Pentru mai multe desene, mergeţi pe pagina Facebook. Atenţie, multe dintre ele sînt de-a dreptul obscene, dar această iniţiativă nu este deloc frivolă sau lipsită de importanţă. Mă aştept ca mîine sau zilele următoare pagina să fie ştearsă de Facebook, din cauza ameninţărilor.

  Primiele reacţii au şi apărut, iar Pakistanul a blocat accesul întregii ţări la Facebook, din cauza paginii. Demonstranţii au ieşit în stradă pentru a cere…


  Pakistan bans Facebook in outrage over online competition to draw Prophet Mohammed

  În final, nu voi menţiona detalii din viaţa de neguţător, războinic şi predicator a lui Mahomed, dar trebuie amintit faptul că această viaţă este considerată perfectă de către aderenţii la islam. Exemplară. De aceea, se pune întrebarea: ce ar face turma sa de un miliard şi mai bine, dacă Mahomed ar deschide azi, 20 mai, o gaură în cer şi ar spune clar şi răspicat: „Chipul meu nu are importanţă. De aceea, puteţi să desenaţi ce vreţi.” (emil)

  P.S.

  If you’re as outraged by this ever-escalating terror campaign against artists as you ought to be, remember to disseminate and repost any and all images of your choosing from the Mohammed Image Archive, which (as noted in my earlier post) contains just about every picture of Mohammed ever created.

  For maximum blasphemy, start using mocons (Mohammed Icons) instead of smiley-faces:

  Mohammed (((:~{>
  Mohammed as a pirate (((P~{>
  Mohammed on a bad turban day ))):~{>
  Mohammed with sand in his eye (((;~{>
  Mohammed wearing sunglasses (((B~{>
  Mohammed with a lit bomb in his turban *-O)):~{>
  The devil mo ]:~{>
  Mohammed with a nuclear bomb in his turban. @=(((:~{>
  Mohammed being shot by Starship Enterprise =-o * * * (((:~{>
  Mohammed sees a Danish (or Swedish) cartoonist !((((8~{o>

  Mocons are the most efficient way to digitally propagate the maximum amount of Mohammed imagery per byte.

  Actualizare: 21 iulie 2010, ziua în care 2,5 milioane de musulmani spun că vor boicota Facebook

  Două milioane şi jumătate de musulmani spun că vor boicota Facebook ca urmare a deciziei sitului de a închide cîteva pagini islamice foarte populare. Facebook a şters pagina Everybody Draw Mohammed Day dar asta nu a îmbunat pe nimeni:

  Only a few weeks after your irresponsible behavior during the Everybody Draw Mohammed Day events you most aggressively removed four of the largest Islamic Facebook Pages of total fans/likes over 2.5 million Facebook members. That happened on the morning of Thursday 8th July, 2010.

  These four Facebook pages were totally peaceful and free of any hate speech, but you removed it ignoring the feelings of more than 2.5 Million Facebook Muslims and disrespecting over 1.5 Billion Muslims worldwide.

  And now since that is what it had come down to you, with your irresponsibility and fake preach of freedom of speech, have left us no other choice other than permanently boycotting Facebook. And now we are giving you a 2 weeks notice – ending at midnight of 21st July, 2010 – to fulfill our demands or else we will leave Facebook for https://madina.com/.
  Our demands are:

  1- Reactivating the four pages that have been disabled
  2- Adding a Facebook Term that illegalizes disrespecting Islamic religious symbols
  3- Disabling any Facebook Page, Group, or Event that shows direct or indirect disrespect towards Islamic religious symbols

  The pages that were unfairly removed are:

  Facebook.com/Rassoul.Allaa h – About 1,600,000 Likes
  Facebook.com/Logo.Ramadan – About 600,000 Likes
  Facebook.com/Love.Mohammed – About 200,000 Likes
  Facebook.com/Quran.Lovers – About 70,000 Likes
  2.5 Million Muslims Threaten to Quit Facebook on 21st of July!

  Costin Andrieş

  Costin Andrieş

  Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

  39 de comentarii

  1. euNuke
   19 mai 2010

   probabil ca unele desene par indecente, dar sunt cu atat mai distractive pentru publicul islamofob si lipsit de orice pudibonderie, deci…eu am ras cu lacrimi. mai mult de gloata pakistaneza [dotata cu mai putina personalitate] decat de aceste caricaturi naive :)))

  2. za best
   19 mai 2010

   cel mai mult mi-a placut una in care mo, tinandu-si sotia de 9 ani pe umar, il linistea pe papa ca a folosit prezervativ in timp ce papa avea un minor ingenunchiat in fata. mi s-a parut.. divin. *-O)):~{>
   chiar si cele indecente sau stupide au dreptul sa existe, iar privitorii au dreptul sa le desconsidere, asta sper sa se inteleaga. in plus, trebe scurtcircuitate cumva sinapsele astora, alfel vad doar alb-negru in continuare.
   eu nu am desenat, dar imi place ursuletul, are potential de icon. ratiune!

  3. za best
   19 mai 2010

   am ratat un „NU” esential; papa e impotriva metodelor contraceptive.. ma bad

  4. Imperialistu'
   19 mai 2010

   Papa e impotriva metodelor contraceptive pentru ca acestea promoveaza sexul ca sex si nu ca procreere, ceea ce este absolut normal pentru un om al lui Dumnezeu. Nu vad problema.

  5. costin
   19 mai 2010

   za best, echivalarea dintre crestinism si islamism pe care o fac caricaturile de genul celei de care vorbesti, fac si mai greu de distins miezul problemei. Un discurs foarte la moda in ultimul timp este cel care pune semnul egalitatii intre toate religiile, in numele unei „constiinte superioare eliberate de misticism”, sau ceva de genu’. problema cu aceasta „constiinta superioara” ignora o bucata foarte mare din realitate pentru a putea sustine ce sustine. viziunea asta asupra tuturor religiilor, amagalmarea lor indiscriminatorie, este in majoritatea cazurilor fie lene intelectuala, fie un reflex cognitiv creat de propagada progresista care descalifica religia/religiile in numele materialismului. Intre timp, marxisti au evoluat si nu mai sint impotriva religiei ca atare ci doar a crestinismului(si a iudaismului, in general indiferenti fata de celelalte). Fac concesii cu nemiluita islamului, pentru ca in acceptiunea lor care ca de obicei este gresita, isi inchipuie ca astfel pot grabi instalarea utopiei.

  6. costin
   19 mai 2010

   uitati o imagine faina de la Sclavii lui Dumnezeu

  7. za best
   19 mai 2010

   o poza face 1000 de cuvinte. reformulez:
   mo, tinandu-si sotia in varsta de 9 ani pe umar, il linistea pe papa ca NU a folosit prezervativ in timp ce papa „avea” un minor ingenunchiat.
   problema din fiind mai multe :D
   ..pe care le-am baut

  8. Zergu
   19 mai 2010

   Mersi de link-uri, dar vezi că ambele link-uri către blogul meu duc la același articol.

   Folosește articolul de azi în loc de al doilea.

  9. costin
   19 mai 2010

   salut Zergu. da, pusesem acelasi link din viteza. a devenit mult mai populara chestia asta decit ma asteptam

  10. za best
   19 mai 2010

   costin, ma faci sa ma duc sa ma caut, valeu maica :)
   ai folosit niste notiuni pe care nu le inteleg,recunosc, de aia apelez la surse cu desene. cu concesiile nu prea ma ocup ca nu mi-am luat inca aprobarea de sus, iar de sustinut: doar ca miroase urat si in nume propriu.
   serios, chiar asa „poluat” cum sunt am reusit sa descalific religiile singur singurel pe baza ridicolului, mersi. pana la experienta personala care sa-mi demonstreze altfel zic ce vad: o mare deturnare de resurse.

  11. costin
   19 mai 2010

   :lol: ziceam si eu…

  12. Imperialistu'
   19 mai 2010

   Cam ridicola marea zi. Ziceam si eu.

  13. costin
   19 mai 2010

   :lol: :lol: :lol: :lol:


   blazing cat fur

   Imperialistu, nu e deloc ridicola. este un prilej de a ride putin, dar problema este mult mai serioasa decit pare la prima vedere, si tu stii foarte bine asta. uite un articol serios despre o zi aparent neserioasa: Why We’re Having an Everybody Draw Mohammed Contest on Thursday May 20

  14. costin
   19 mai 2010

   O curiozitate:

   incarcam sa postez o poza de aici: http://blazingcatfur.blogspot……ybody.html
   banuiesc ca a fost marcata in vreun fel pagina

  15. Imperialistu'
   19 mai 2010

   E stupid si trist. Bataie de joc de dragul bataii de joc si intr-o zi speciala, in restul anului ne kkm pe noi.

  16. costin
   19 mai 2010

   se pare ca nu „stii foarte bine asta”. Nu e bataie de joc, si tu iti dai seama ca ziua asta nu va ramine fara urmari, nu? probabil nici asta nu iti dai seama. oameni au murit, traiesc in inchisori sau in ascunzatori pentru ca au facut ceea ce fac acuma sute de mii de oameni, si asta este si motivul zilei asteia. nu bascalia ci revolta. dar de ce sa iti explic eu ce deja e limpede ca lumina zilei? ii dau cuvintul lui Baron de la GoV:

   Everyone Draw Mohammed Day

   […]
   Theo Van Gogh was murdered in Amsterdam in 2004 for making a movie that insulted Muslims. He was the first martyr for the right to offend Islam, and there will undoubtedly be more. The list of artists and writers who have been harassed, threatened, intimidated, attacked, and prosecuted for offending Islam includes Lars Vilks, Trey Parker, Matt Stone, Gregorius Nekschot, Kurt Westergaard, Salman Rushdie, Jussi Halla-aho, Paul Ray, and others too numerous to mention.

   Freedom of speech in is being eroded in Western countries, and it is being eroded selectively. Causing offense to Islam — or even behavior that might lead to situations that offend Islam — is stamped out by social, political, and legal means. This is a result of creeping Islamization, and in Western Europe Islamization is no longer creeping, but has stood up and is starting to gallop.

   This is why Everybody Draw Mohammed Day took off and spread virally at such an astonishing rate — it was an idea whose time had come. It was spread from computer to computer, from blog to blog, by ordinary people who were willing to do what famous and powerful people are unwilling to do: shake a fist at Muslim bullies and say, “Enough is enough!”

   To draw Mohammed is to assert that one’s right to free speech is God-given and unalienable. It is not granted by the State nor permitted by law, but is inherent, and its suppression constitutes tyranny.

   Today is the day when everybody draws Mohammed. And when they do, they are saying, “This is our right, and it cannot be taken away from us!”

   Does this offend you? Very well, then — it offends you!

   Deal with it.

   citeste tot articolul aici
   deci da, gresesti.

  17. vlad
   19 mai 2010

   Din progresistul Zergu citire:

   E foarte interesant cum Satana a lucrat ca toate sărbătorile creștine importante să pice în aceleași zile cu sărbători iudaice sau păgâne care le predatează pe cele creștine

   Uite de asta Europa e damnată dinainte de ocuapația islamică și de asta nu-mi fac iluzii cu privirea la ”salvarea” Europei. Puzderia de ”învățători” spirituali a născut inflația culturală (multiculturalismul). Și ca orice inflație, demonetizează totul, instrumentalizând un aspect sau altul al tabloului general după necesitățile momentului.
   Dacă europenii aveau o credință (cu valorile implicite) dragă inimii și conștiinței lor, musulmanii trăiau în Europa cel mult ca în România, adică așa cum se cade, la locul lor. Iar faptul că blogurile de acest tip se înmulțesc progresiv și la noi, ne livrează o cheie de lectură pentru viitorul României, după ce Europa va sucomba sub Islam.

   Vom face în curând o zi de design RIP EUROPA; ONCE UPON IN EUROPE sau altele de acest gen.

  18. costin
   19 mai 2010

   lucrurile se vor schimba indeajuns de mult incit paradigmele progresiste sa dispara in ceea ce au visat.. in disolutie, dar mai ales in consecintele disolutiei, consecintele nihilismului.

  19. Pataphyl
   19 mai 2010

   vlad

   Mulțumesc de atentul spirit de observație (cred că ăsta-i pleonasm de lemn…), abia azi am apucat să mă uit pe unele linkuri ciudate, destinate intoxicării patrupedului, eu ca moldovean de obîrșie sînt mai molcom la chibzuință dar (tot) ca moldovean amator de metafore & poezie devin aproape oltean repezit cînd ceva sună-n falș. Ca american însă am un fel de sentiment pozitiv care-mi zice că n-are cum să se întîmple ca-n gîndurile noastre negre. Asta pentru că totuși America nu-i (încă) precum Europa – te citez: „Uite de asta Europa e damnată dinainte de…” etc.

   Btw: pe cînd niște impresii ardelenești despre cartea lui Jonah Goldberg? :)

  20. euNuke
   19 mai 2010

   Caricatura NU este bataie de joc, ba chiar, in cazul confruntarii cu Islamismul [=islamul politic, ramura totalitara] este singura arma aflata la îndemîna cetăteanului european liber; nu ne mai putem permite sa stăm cu mîna’n sîn, atîta timp cît conducătorii europei sunt in starea de letargie post-castrare si nu mai putem astepta de la acesti pseudo-politicieni sa ne reprezinte interesele legitime de cetateni europeni in fata expansionismului statelor totalitariste islamice. Rîsul este singura noastră armă justă şi dureroasă pentru inamicul musulman [iar acei musulmani ce ne sunt amici vor trebui să îndure vorba noastra aspră si dojana si ocara mîzgălită tocmai pentru a ne dovedi amiciţia şi respectul lor faţă de cultura noastră] şi dacă nu o folosim se cheamă că acceptăm cu totul cotropirea lentă şi desfăşurarea actuală de forţe islamice. OCI ne-a anunţat de ceva vreme, sub forma unui ultimatum vehement ignorat total de Comisia Europeana si de Consiliul Europei, că a gîndi islamul in termeni negativi ne este interzis, or, pentru orice om liber o asemenea ingerinţă externă este inadmisibilă. Cum ne aflăm incă intr-un regim democratic reacţia mea întru apărarea libertăţilor cetăţeneşti nu poate fi una violentă, nici războinică [din moment ce atat Bush cat si Obama ne-au pus in vedere ca Occidentul nu se afla in razboi cu Islamul], ci exclusiv verbală şi situată intr-un plan imagistic: Mahomed trebuie dizlocat in componentele sale sacralizate artificial in mentalul colectiv european, iară figurile de seamă ale acestei religii deturnate ideologic trebuie coborîte urgent din podul idolatriei fanatizate in agora persiflării şi demitizării executate in nuanţe umoristice ori sardonice. Aşa cum creştinismul a trecut prin furcile caudine ale satirei iluministe, tot aşa va trebui să se supună şi islamul filtrelor raţiunii posmodernismului care, e musai, îşi va reorienta spiritul belicos şi deconstructivist către aceste reminiscenţe anacronice ale feudalismului asiatic. Musulmanii ar trebui să conştientizeze că se află intr-o situaţie de conflict cu Occidentul, conflict declanşat de forţe din interiorul islamului in urmă cu 60 de ani, nestins niciodată la nivel diplomatic, conflict concretizat de nenumărate ori in atentate sîngeroase, in invazii militare -ale Israelului, dar si ale Ciprului, tara membră UE-, in ostilitate manifestă a Confederaţiei Califatică [=OCI] faţă de cetăţenii Europei unite, conflict ce nu-şi poate evita logica istorică a trezirii ursului din bîrlog; au întins coarda prea mult, iar de-acum trebuie să se aştepte să şi-o ia peste prosop in continuu, căci scrupulele noastre de decenţă, eleganţă, graţie, diplomaţie şi compasiune sunt de multă vreme nelalocul lor şi oricum au şi ele o limită; băşcălia unor caricaturişti glumoşi e doar o gîdilătură în comparaţie cu urletele lor isterice ce proclamă decadenţa noastră şi pretind nici mai mult nici mai puţin viaşa noastră ca despăgubire morală pentru afrontul suferit de dînşii.

  21. Pataphyl
   19 mai 2010

   costin

   …un fel de „gînd la gînd”, nu?… :)

  22. Imperialistu'
   19 mai 2010

   Cuvinte cheie, stimabile: ordinary people. In rest, vai de noi, avem un Gay Parade al caricaturilor cu Mahomed. Deci nu, nu gresesc. Emotioneaza-te cat vrei pentru draw mohamed day, mi se pare la fel de plictisitor ca reportajele de pe Irealitatea. Sau ca GayFest 2010.

  23. costin
   19 mai 2010

   imp, te repeti. nu ai spus nimica de la primul ridicat din sprincene pina la ultimul strimbat din nas de mai sus. incep sa cred ca nu gresesti, doar nu stii despre ce vorbesti. ai citit articolele care ti le-am dat? banuiesc ca nu, ca te vad prea ocupat sa citesti macar ce iti spun eu. iti propun sa lasi replicile astea de 2 rinduri in stil „hai scitir”.

  24. costin
   19 mai 2010

   @Pata, nu stiu daca iti impartasesc optimismul americanesc :)
   in privinta americii, poate, dar in nici un caz in privinta europei. progesistii si relativistii vor fi sint castrati, prin atitudinea lor. cu alte cuvinte, vor arata ca tipul in verde:


   … si pot sa pun pariu ca indivizii ca cel din imagine (finii intelctuali si amatori de „nuante si griuri”, nu plebei rudimetari care, cred ei, vad lucrurile in alb si negru), parte din ei se vor trezi cind va fi mult prea tirziu, parte din ei nu se vor trezi niciodata.

  25. costin
   19 mai 2010

   Pagina de facebook Everybody Draw Mohammed Day! a fost stearsa, asa cum sincer sa fiu, eram sigur. sint curios daca va mai apare.

  26. costin
   19 mai 2010

   Jihad Watch, http://www.jihadwatch.org/2010…..d-day.html :


   The excellent author and our good friend Brad Thor offers his thoughts via Breitbart’s Big Hollywood (May 19), and his own contribution to the cause, displayed above.

   Many people have asked if I am supporting „Everybody Draw Muhammad Day” tomorrow, May 20th. I am and two of the most moving arguments of why you should too come from the Huffington Post and Reason Magazine.
   In response to Islamic reaction over the movie Fitna, which juxtaposes images of Muslim violence with passages from the Qur’an (the same passages Islamic terrorists cite as justification for their violence), writer Sam Harris at the Huffington Post penned one of the best critiques of Islam (and our refusal to engage it) I have ever read: Losing Our Spines to Save Our Necks. In it, Harris rightly points out:

   The controversy over Fitna, like all such controversies, renders one fact about our world especially salient: Muslims appear to be far more concerned about perceived slights to their religion than about the atrocities committed daily in its name. Our accommodation of this psychopathic skewing of priorities has, more and more, taken the form of craven and blinkered acquiescence.
   There is an uncanny irony here that many have noticed. The position of the Muslim community in the face of all provocations seems to be: Islam is a religion of peace, and if you say that it isn’t, we will kill you. Of course, the truth is often more nuanced, but this is about as nuanced as it ever gets: Islam is a religion of peace, and if you say that it isn’t, we peaceful Muslims cannot be held responsible for what our less peaceful brothers and sisters do. When they burn your embassies or kidnap and slaughter your journalists, know that we will hold you primarily responsible and will spend the bulk of our energies criticizing you for „racism” and „Islamophobia.”
   Our capitulations in the face of these threats have had what is often called „a chilling effect” on our exercise of free speech.

   In Mark Goldblatt’s Reason Magazine article this week The Poet Versus the Prophet he expands on many of Harris’ arguments and states:

   [O]ur tip-toeing around Islamic sensibilities is nothing more than plain, old-fashioned cowardice…. We lack the moral courage to walk the walk, to put our individual lives on the line in order to defend the principles of free thought and free expression–the very principles that allowed the Judeo-Christian West to leave the Islamic East in the dust, literally and figuratively, three centuries ago.

   Goldblatt makes multiple excellent points throughout his piece and closes with:

   Since 2001, many Americans have asked how they can contribute in a direct way to the war against totalitarian Islam. Now we have an answer. If it’s legal, and likely to offend the radicals, just do it. That seems straightforward enough. But how many of us will have the nerve to stand up to a million or so Muslim dirtbags, and to scores of millions, perhaps hundreds of millions, of their fellow travelers and psychic enablers, and say in unison, You want to kill the Enlightenment, you’re going to have to come through me.

   Islam is not above question, criticism, critique, or examination. In fact, Islam is fourteen centuries overdue for some serious questioning, criticism, critiquing, and examination. People the world over need to be reminded that the freedom of speech most certainly includes the freedom to offend. The right of non-Muslims to draw pictures of Muhammad is equaled by a right just as powerful, the right of Muslims to ignore pictures they find offensive.
   Though I can’t believe I am going to quote Captain Jean Luc- Picard, there is no better way to express why tomorrow’s world-wide event is so important:
   „We’ve made too many compromises already, too many retreats. They invade our space and we fall back. They assimilate entire worlds and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no farther!”
   While Picard goes on to say that he will „make them [the Borg] pay,” that’s not our job. Our job is to stand and defend free speech. No more outrageous outrage and Muslim grievance theater over cartoons, operas, and videos.
   We will no longer retreat. We will no longer fall back. We will no longer demand from every other community on the face of the planet that they meet us on the playing field of civilized, rational discourse, yet carve out a special, protected, no-holds-barred zone for Islam.
   It’s over. This far and no farther. No more special treatment. It is time for Islam to come into the 21st century.
   This is why I support „Everybody Draw Muhammad Day.”

  27. Pataphyl
   19 mai 2010

   costin

   da, te înțeleg, desigur avem percepții dependente de locul unde ne aflăm – sper că nu greșesc prea tare dacă te localizez pe undeva prin Benelux or so, fapt este că deși trăiesc într-o zonă metropolitană (Philly) intens poluată de progresism, am totuși contacte bune și directe cu Inner America, acolo ceaiul devine tot mai mult favoritul petrecerilor! :)

  28. costin
   19 mai 2010

   am locuit o perioada unde in benelux, dar acum sint bucurestean si fac piata la obor.. cam de 2 ori pe an, ce-i drept, dar o fac :P

  29. dr pepper
   19 mai 2010

   pata, de ce am ramas eu cu impresia ca traiesti in west virginia nu in pennsylvania?

  30. Imperialistu'
   19 mai 2010

   Nu stiu ce nu pricepi si ce mare dezvoltare a subiectului vrei. Daca ti se maret sa faci din normalitate o mare chestie, e problema ta, pe mine ma lasa rece absolut rece. Astept cu interes Ziua in care nu vom fi corecti politic, Ziua in care voi spune ce gandesc, Ziua in care nu ma voi cenzura, Ziua in care ma voi pretui, Ziua in care nu voi fi socialist, Ziua in care nu ma voi lasa intimidat pentru ca nu sunt de stanga si alte zile la fel de inteligente si nobile precum Draw Mohammed Day. Daca ridicolul si penibilul unei astfel de zile nu va lovesc, inseamna ca baietii cu turban au castigat deja, caz in care you just might call it a day.

   Entuziasm adolescentin pentru nimic. Pf, macar de ar fi scos astia vreo caricatura inteligenta, dar dupa cum bine a observat euNuke, nu-s in stare, tot realitatea e mai tare decat penibilitatile lor.

  31. costin
   19 mai 2010

   Imperialistu, pe tine normalitatea te plictiseste, dar la cit de rara e, pe mine bucura, ba chiar ma entuziasmeaza. halal imperial, te-ai imbrughezit :lol:

  32. Pataphyl
   19 mai 2010

   dr pepper

   păi de fapt sînt în NJ, peste gîrlă de Philadelphia; despre WV vorbeam noi odată, astă-iarnă… :)

  33. vlad
   19 mai 2010

   Pataphyl,

   soon, hopefully :)

  34. costin
   19 mai 2010

   Pagina de facebook a EDMD a fost stearsa a doua oara:
   http://www.facebook.com/pages/…..9914543425

   A fost stearsa in prima zi, i s-a dat drumul din nou, iar apoi a fost din nou stearsa. nu stiu despre voi, dar mie nu mi se pare deloc incurajator

  35. Adi
   19 mai 2010

   A fost stearsa pentru ca nu ai cum sa pui ceva de genul asta pe site-uri socialiste. Interesant este ca zeci de mii de utilizatori s-au conectat intr-un termen atat de scurt.
   Skype a trebuit sa inchida cu totul „SkypeCast” din cauza aparitiei asa de multor grupuri de discutii pe teme anti-religie orientala.

  36. costin
   19 mai 2010

   Al-Qaeda Puts American Woman Behind “Everybody Draw Mohammad” Protest On Their Hit List

   Al-Qaeda leader Anwar al-Awlaki placed a US cartoonist on a hit list for organizing the “Everybody Draw Mohammad Day” online protest.
   The New York Daily News reported:

   A CHARISMATIC terror leader linked to the botched Times Square car bomb has placed the Seattle cartoonist who launched “Everybody Draw Muhammed Day” on an execution hit list.

   Yemeni-American cleric Anwar al-Awlaki – the radical who has also been cited as inspiring the Fort Hood, Tex., massacre and the plot by two New Jersey men to kill U.S. soldiers – singled out artist Molly Norris as a “prime target,” saying her “proper abode is hellfire.”

   FBI officials have notified Norris and warned her they consider it a “very serious threat.”

   In an English-language Al Qaeda magazine that calls itself “Inspire,” Awlaki damns Norris and eight others for “blasphemous caricatures” of the Prophet Muhammed. The other cartoonists, authors and journalists in Awlaki’s cross hairs are Swedish, Dutch and British citizens.

  37. emil
   19 mai 2010

   Sper ca e pentru totdeauna, nu pentru o zi sau doua.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Ce ai mai putea citi
  ro_RORomanian