Azi suntem polonezi!

  0

  Astazi elita politica a Poloniei a fost decimata. Fostul presedinte Lech Walesa exprima cel mai clar situatia: “Este o mare tragedie. Poate fi comparata cu pierderea elitelor la Katyn”.

  Am pierdut un presedinte patriot, catolic fervent si politician conservator care nu se rusina de convinerile sale, alti politicieni de calibru, militari, demnitari, episcopi catolici, veterani care se dusesera la Katyn sa comemoreze cu adevarat masacrul savarsit de sovietici. Caci trebuie spus ca au existat doua evenimente, Rusia pregatise o alta comemorare sub patronajul premierului Putin care-si invitase omologul, pe premierul Tusk, dar nu pe presedintele Kacinski. Aceasta explica si de ce era atata “lume buna” in avionul presedintelui, erau demnitarii care nu dorisera sa participe la un eveniment vazut in Polonia mai degraba ca un PR regizat de rusi, ci doreau o comemorare adevarata, a polonezior, asa cum au fost si in anii trecuti cand au participat presedintii Walesa si Kwasnievski.

  Este o mare tragedie. Poate fi comparata cu pierderea elitelor la Katyn.
  Acum cateva zile am vorbit cu premierul Tusk. Mi-a spus, ca avioanele au fost de curand supuse unor reparatii de cateva zeci de milioane de zloti. Nu putem sa dam vina pe avion.
  Lech Walesa

  Pana cand lucrurile se vor mai lamuri (deocamdata presa preia fara cel mai elementar spirit critic tot ce este sevit la Moscova – incusiv verdictul “eroare umana” dat inaintea inceperii anchetei), sa ne rugam pentru Polonia si pentru sufletele celor ce a pierit.

  Si Papa Ioan Paul II si Presedintele Kacinski au murit chiar in ajunul unei mari sarbatori a Bisericii Catolice, Duminica Divinei Milostiviri, instituita in anul 2000 de catre Ioan Paul II dupa viziunile Sfintei Faustina Kowalska, o caugarita poloneza ce a trait la inceputul secolului trecut.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  Cititi si

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here