FUNDATIA IOAN BARBUS

Administrația Obama nu trimite reprezentanți la funeraliile lui Margaret Thatcher. Yes we can!

Ziarul Daily Mail anunță că administrația Obama preferă să nu fie reprezentată la funeraliile de joi miercuri. Nici măcar vicepreședintele Biden, sau alt oficial de rang înalt din guvern. Nici măcar John Kerry, a cărui poziție este echivalentă cu cea de ministru de externe. Administrația Obama și-a făcut cunoscută neparticiparea înainte de atentatul de la Boston de ieri. Asta da diplomație dășteaptă și smart!

Delegația americană va fi formată din oameni de stat la pensie, cum ar fi Dick Cheney sau Henry Kissinger, inclusiv doi veterani din administrația Reagan: George Shultz și James Baker.

Prieteni și aliați ai baronesei Thatcher au exprimat “surpriză și dezamăgire” după ce au aflat că administrația Obama nu are de gând să trimită niciun reprezentant la funeraliile ei.

Surse din Whitehall au dezvăluit că delegația americană care se va prezenta la Catedrala Sfântul Paul va fi condusă de doi secretari de stat din era Reagan: James Baker and George Shultz.

Cu toate că lipsa președintelui Obama era anticipată, era totuși așteptată măcar prezența vicepreședintelui Joe Biden, sau a soției Michelle Obama. Cu toate acestea administrația Obama a confirmat, înainte de exploziile din Boston, că nu va participa la funeraliile lui Thatcher.

Decizia reginei de a participa a ridicat practic acest eveniment la rang de funeralii de stat, ceva fără precendent pentru o personalitate politică de la înmormântarea lui Winston Churchill în 1965.

Alți lideri din lume, inclusiv Stephen Harper pentru Canada, Mario Monti pentru Italia și premierul polonez Donald Tusk, vor fi prezenți în persoană.

Obama’s snub to Thatcher: President won’t send envoy to funeral – and leaves it to her old allies from the Reagan era

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

2 comentarii

 1. Vlad M.
  16 aprilie 2013

  Nu inteleg de ce nu se duce Bush Jr. Any ideas?

 2. Costin Andrieş
  16 aprilie 2013

  Obama i-a dat cu flit si lui Churchill

  In ianuarie, Barack Hussein Obama a scos bustul lui Sir Winston Churchill din Salonul Oval al Casei Albe si l-a trimis la Ambasada Britanica din Washington. Opera in valoare de sute de mii de dolari a sculptorului Jacob Epstein, bustul lui Churchill a fost imprumutat de catre Tony Blair lui George Bush in 2001 ca un simbol al unei relatii speciale de durata.
  https://inliniedreapta.net/winston-churchill-despre-islam/#comment-17536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian