FUNDATIA IOAN BARBUS

Am un leu şi vreu să-l beu

Rogozanu pe Voxpublica a lansat o idee foarte interesantă:
„Şi dacă se duc pe băutură, ce? nu mai pot nici să cheltui banii cum vreau, mai nou?”

To’arăşu se arată şocat de faptul că oamenii nu îşi pot cheltui banii cum doresc, din vina capitalismului. Rogozanu uită că în orice democraţie orice om îşi cheltuie banii aşa cum doreşte, după ce plăteşte taxele. Singura obligativitate este ca acei bani să fie munciţi de el. Atât timp cât există persoane care refuză să muncească, însă stau cu mâna întinsă la ajutoarele sociale, eu, statul, ca reprezentant al contribuabililor, îi pot cere ăluia să îşi cheltuie banii pentru întreţinerea copilului. Dacă acel ins refuză să îşi hrănească copilul, lăsându-l să moară, în schimb îşi cheltuie banii la cârciuma satului, înseamnă că ar trebui ca acel copil să fie dus într-o familie sau într-o instituţie care să îi asigure cele necesare, iar ajutoarele de la stat să fie întrerupte.
Din lipsă de idei, Rogozanu susţine dreptul oamenilor de a-şi cheltui banii din ajutoare sociale în cârciumi, în timp ce copii le mor de foame acasă. La propriu. Ultima dată când îi citeam pe băieţii ăştia parcă acuzau dreapta că nu are inimă, în timp ce stânga e atentă la nevoile oamenilor. Mă întreb cum ar arăta o ţară în care toţi locuitorii ar aştepta ajutorul de la stat să meargă în cârciumă. Cine naiba ar mai plăti ţuica amicilor lui Rogozanu? Că de umplut un biberon, nici nu mai poate fi vorba.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

3 comentarii

 1. Lucidu
  21 ianuarie 2011

  Deci ,toate bune si fromoase ;ie unii care-si beau ajutoarele destinate copilului personal ! Sete buna ,monsericilor ! Cati sunt ,din ce zone provin ,ce bani primesc ,cat timp ,pentru cati copii ,din ce nevoi ? asta poti pentru ca sa raspunzi ?Da ,tu ,raspandac de guvernac !
  In toate tarile civilizate ,unde Statul chiar isi face datoria ,se egzista Centre de asistenta sociala&protectia copilului .De ce nu si-n Romanica guvernica de chiombica-boculica ?

  Pai ,frate ,asta incumba o seama de cheltuieli ;trebe sedii (adica cladiri adevarate ,asta pt. decerebrati) ,personal competent instruit ,cu diplome in domeniu ,platit decent ,trebe computere ,modemuri ,routere ,servere ,programe informatizate ,licente ,agenti de teren care monitorizeaza 24 din 24 eventualele zone de risc ,automobile de serviciu ,un dispecerat on-line ,contracte cu firme de telefonie pt. nr. de urgenta ,contracte cu serviciile medicale de urgenta (smurd -daca-ti suna cunoscut !!).
  Ce s-o mai lungim si latim ? Mai bine sa stam deoparte si sa chibitam :iete reforma chiombului !cum taie iel de la gura betivanilor -adeca un fel de : rade ciob de oala sparta-
  insa FARA VREUN AVANTAJ REAL PT. COPILUL ROMAN !

  De ce drak ne mai miram ,cand atot-chiobatoru’ arunca atata ura asupra romnlor (c-asa pronunta ,scrasnind printre falcile-i vizichioase) !

 2. emil b.
  21 ianuarie 2011

  Din pacate nu te putem ajuta. Dar vezi la Vanessa, sigur are ceva pentru tine. 3. George Daniel
  21 ianuarie 2011

  Tov. Lucidu, exista si in Romania „Centre de asistenta sociala&protectia copilului”. Totusi, daca considerati ca ati fost nedreptatit de acest sistem, nu e neaparat vina lui Boc. Vorba reclamei, „casa de copii nu e acasa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian