America a invadat Irakul pentru petrol

  0

  Ok. Deci Irak este un furnizor de petrol important pentru SUA. Saddam Hussein i-a privat pe americani de accesul la cîmpurile petrolifere irakiene vitale pentru interesele SUA şi în consecinţă a fost înlăturat de la putere sub un pretext oarecare. Odată intrat sub ocupaţie americană Irakul a (re)devenit o sursă majoră de petrol pentru SUA.

  Întrebare: care ţară este principalul furnizor de petrol al SUA? Nu este Irak şi nici Arabia Saudită. Este Canada, în fiecare an începînd din 2001. În 2005 Canada a asigurat 18% din necesarul de petrol din import al SUA. Mai mult, în acel an, 57% din necesarul de petrol din import a provenit din patru ţări:

  • Canada – 18%
  • Mexic – 15%
  • Nigeria – 12%
  • Arabia Saudită – 12%

  În acelaşi an petrolul exportat de Angola către SUA a reprezentat 6% din necesarul de import american şi tot a fost mai mare decît importul din Irak. Dacă la doi ani după invazie SUA a importat mai mult petrol din Angola decît din Irak, rezultă că au greşit ţara. Proşti americanii ăştia, scuzaţi truismul.

  Surse:

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentMoschei în Marea Britanie
  Articolul următorEvreii din Marea Britanie
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here