FUNDATIA IOAN BARBUS

Andrei Ursu intrerupe greva foamei. Se redeschide procesul penal impotriva securistilor implicati in represiunea lui Gheorghe Ursu

Andrei Ursu, impreuna cu familia lui Gheorghe Ursu si Fundatia Gheorghe Ursu

andrei ursu patapievici monica macovei Aseara pe 5 noiembrie 2014 la ora 19:11 am primit ordonanta atasata din partea Procurorului General al Romaniei, domnul Tiberiu Nitu.

Prin aceasta ordonanta se dispune infirmarea solutiilor de neincepere a urmaririi penale (NUP) asupra ofiterilor de securitate “implicati in actiunea de represiune” impotriva tatalui meu, “cu participarea nemijlocita a ofiterului Pirvulescu Marin”, pentru infractiunile de crime impotriva umanitatii (art 358, “infractiuni contra pacii si omenirii” in vechiul cod penal). Sunt amintite elemente din vastul probatoriu care “indica faptul ca represiunea si, in final, suprimarea lui Ursu Gheorghe Emil, au fost ordonate de organele de Securitate si determinate de motive politice, existind date si indicii ca unul din autorii faptelor este ofiterul de Securitate Pirvulescu Marin”.

Prin acelasi act se dispune si infirmarea NUP-lui dat ulterior de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in acest caz. Ordonanta dispune redeschiderea cercetarilor, cu “semnificatia redeschiderii procesului penal”, atat in cazul uciderii tatalui meu, cat si in toate cauzele din dosarele 1304/P/2008 si 1043/P/2010, cu numele generic “Procesul Comunismului”, in care s-au dat anterior NUP-uri.

Prin prisma acesti ordonante consider ca am atins obiectivul protestului meu atat cat se putea realiza de procurori si am hotarat sa intrerup greva foamei. O voi relua in situatia “extrem de improbabila” si “greu de imaginat” (dupa expresiile echipei noastre de avocati) in care, in mod ilegal si abuziv, aceasta ordonanta ar fi infirmata de judecatorul de camera preliminara de la Curtea Militara de Apel Buc.

Remarc faptul semnificativ ca aceasta ordonanta, infirmand rezolutiile de NUP din dosarele amintite, deschide calea urmaririi penale si trimiterii in judecata a tuturor celor care se fac vinovati de represiunea sistematica (uciderea, torturarea, arestarea abuziva, folosirea bataii ca metoda de ancheta, eliminarea din viata sociala, etc., etc.), incepand din martie 1945 si pana in decembrie 1989, impotriva tuturor victimelor dictaturii comuniste din Romania– respectiv a celor care erau considerati “elemente dusmanoase” ale acelui “regim nelegitim si criminal”.

Andrei Ursu

6 noiembrie 2014

La 29 de ani mai putin 11 zile de la uciderea, la 17 noiembrie 1985, a lui Gheorghe Ursu de catre Securitatea ceausista.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian