FUNDATIA IOAN BARBUS

Bronislaw Wildstein vorbește cititorului român despre experiența poloneză a bătăliei culturale

Bronislaw Wildstein LansareÎn prezența autorului, joi 6 noiembrie 2014, orele 19,00, la București (Librăria Humanitas, B-dul Regina Elisabeta, nr. 38) va avea loc lansarea cărții lui Bronislaw Wildstein, anunță Episcopia Greco-Catolică de București pe site-ul său.

Marxismul cultural (Antonio Gramsci, Gyorgy Lukacs, școala de la Frankfurt, etc) a încercat și încearcă să erodeze lumea occidentală, forjată de ideea libertății creștine și democrație, sau să infiltreze spiritul creștin și Biserica de teologia eliberării sau curente așa-zise “progresiste”.

Teoria gender, dar și libertinajul sexual precum și alte teorii sunt, de fapt, creații ale marxismului cultural dezlănțuit pentru a coroda spiritul creștin și democratic al unei societăți europene tradiționale. Episcopatul catolic polonez a scris anul trecut o scrisoare pastorală pe această temă amintind rezistența răului de a se risipi. Bătăliile spirituale sunt legate de o adevărată înfruntare culturală care se petrece sub ochii noștri cu marxismul cultural și fațetele sale mai mult sau mai puțin sesizabile.

Gânditori din sfera filozofiei politice – Eric Voegelin, Norman Cohn, Alain Besançon – au semnalat începând din anii ’30 că ideologiile (marxistă, nazistă) sunt fenomene religioase gnostice. Gnoza a fost primul adversar redutabil al creștinismului, și este și în prezent. Civilizația iudeo-creștină riscă să fie tot mai corodată și anesteziată de marxismul cultural cu atât mai mult cu cât adevărul lui Hristos și valorilor familiei creștine sunt atacate tot mai pe față.

Bronislaw Wildstein, a cărui carte se lansează joi, vorbește cititorului român tocmai despre experiența poloneză a bătăliei culturale în fața infiltrațiilor potrivnice spiritului creștin tradițional și temeiurilor societății libere și democratice.

sursa: e-communio.ro

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian