FUNDATIA IOAN BARBUS

Cei doi măgari Alecu și Revoluția Bunului Simț

Camil Roguski – mult timp arhitectul de interior al familiei Ceaușescu – povestea în cartea sa de amintiri despre regretatul nostru dictator, cum acesta avea obiceiul, după câte o partidă de țintar cu omul lui de încredere Emil Bobu, să se plimbe împreună cu el prin curtea vilei sale de la Club-Bazin. Și nu o făceau așa, oricum, singuri, unul lângă altul, discutând despre problemele țării, ci însoțiți de doi măgari, pe care îi trăgeau de căpăstru!

Da, prin grădina în stil elvețian a Club–Bazinului (ce era așezat vis-a-vis de ștrandul Bordei, fapt pentru care ștrandul foarte popular în rândurile clasei muncitoare a fost în cele din urmă închis) cei doi conducători – unul secretarul general al Partidului și celălalt viceprim-ministrul Guvernului – îi plimbau pe cei doi Alecu; așa îi chema pe măgarii aduși de la Scroviștea.

Văzând scena, Roguski, uluit, i-a cerut lămuriri valetului personal al tovarășului Ceaușescu: „Ce-i cu măgarii ăștia? Ce face Șeful?”. Acesta i-a răspuns: „Domnu’ arhitect, dumneavoastră nu știți? În antichitate împărații aveau drept port-bonheur un măgar. Îl duceau de căpăstru. Dar ați văzut ce măgar este? Domnu’ arhitect, este un măgar cu cruce!”

Acum, drept să spun, eu mai mare dovadă de democrație populară n-am văzut: nu marele conducător și „bufonul” său – care îi era și viceprim-ministru –  se recreau călărind pe spatele bietelor patrupede de povară, ci dimpotrivă, acestea se delectau plimbându-se împreună cu ei! Cu siguranță cei doi asini Alecu de la Club–Bazin i-au simțit mult lipsa Împușcatului. N-au fost singurii! Sondajele ne arată că și acum circa 40% dintre români gândesc la fel ca ei.

Mi-am amintit de această poveste de curând, când i-am văzut la televizor pe domnul Prim-Ministru și președinte al Partidului, Victor Ponta și pe Viceprim-Ministrul său Liviu Dragnea, cărați cu barca, sau „plimbați” cu ea, cum spune o anumită parte a presei, prin apa de doar 20 de centimetri adâncime, de niște flăcăi vânjoși îmbrăcați în uniforme.

Mărturisesc că, după ce am văzut asta cu ochii mei, n-am știu de ce să mă bucur mai mult: de faptul că „Nicu a lui Andruță din Scornicești” – cel căsătorit cu „Leana lui Briceag” – mai avea atâta bun simț încât își plimba cu discreție măgarii doar în spatele zidurilor uneia din vilele sale (când ar fi putut s-o facă și prin Cișmigiu sau Herăstrău, fără ca nimeni să zică nimic), sau de transparența totală de care dă dovadă azi Prim Ministrul României – cel care nu demult era în fruntea Revoluției Bunului Simț – când se lasă cărat, sau plimbat, de niște oameni pe care i-a transformat în animale de povară, în timp ce televiziunile imortalizează evenimentul pentru posteritate.

Am să mă bucur, împreună cu cei circa 40% dintre români care îl așează pe Victor Ponta în fruntea sondajelor electorale, că Revolutia Bunului Simț a ieșit învingătoare! Poporul român are, în sfârșit, un port-bonheur!

imagini adecvate

sursa: adevarul.ro

sursa: blogary.ro


sursa: kamikaze.ro (Schimbarea la geacă a lui Victor Ponta)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

6 comentarii

  1. Birou mediator
    24 aprilie 2014

    De la presedintele de C.A.P. de la Teleorman ce pretentii puteti sa aveti ? iar, celalalt nici nu stie ce e cu el pe acolo…Doina !

  2. Vlad M.
    24 aprilie 2014

    Bogdan> Presedinte populist, domnule. Nu ca domnii care ne conduc. Astia se respecta. ????

  3. Bogdan Calehari
    24 aprilie 2014

    Da, ai dreptate! E vina mea ca nu m-am gandit sa judec situatia asa. Inseamna ca si cei doi printi ai Marii Britanii, care stau in apa pina la brau si cara saci cu nisip, tot niste nenorociti de populisti sunt ???? . Iar Angela Merkel, pe care am vazut-o intr-o poza, la alte inundatii, cu un sac de nisip in mana, este tot o populista de doi lei.
    Cocalarii astia doi, insa, sunt mari domni…se respecta, si cer sa fie si respectati! Lucru normal intr-o societate ca a noastra, unde rromanasii si-au „tras” niste conducatori aidoma sefilor de bande de prin alte parti, cei pentru care cuvantul „respect” exprima, asa cum scria Jean Sevillia: „un raport de forta: cel care cere respect anunta nu ca vrea sa-i respecte pe ceilalti, ci ca detine mijloacele prin care se poate face respectat de ei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian