Chavez: “Socialismul venezuelean îşi face loc în SUA prin administraţia Obama”

  3

  Inspirat de întîlnirea sa cu preşedintele american Barak Obama de la Sumitul Americilor, duminică, preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a declarat că socialismul venezuelean este introdus şi în Statele Unite prin administraţia Obama.
  “Se pare că schimbările care au început în Venezuela în ultima decadă a secolului 20 ajung şi în America de Nord”, a adăugat Chavez.
  “Ne-am asumat responsabilitatea de a direcţiona Revoluţia Boliviană înspre socialism şi să ne aducem contribuţia la propăşirea socialismului, cu un nou socialism; un socialism al secolului 21 bazat pe solidaritate, fraternitate, iubire, dreptate, libertate şi egalitate,” a spus Chavez în 2006, conform paginii de internet oficiale a guvernului din Venezuela.

  Dear Leader meets Dear Leader

  Întrebare: cînd nu a fost socialismul nou, sau mai bine zis, cînd nu s-a pretins a fi socialismul nou şi bazat pe “dragoste”, “egalitate” şi “libertate”

  Preşedintele Obama, apărîndu-şi poziţia în faţa criticilor din Statele Unite, care nu au fost de acord cu discuţiile cu Chavez, a spus: “Venezuela este o ţară al cărei buget pentru apărare este probabil de a 600-a parte din cel al Statelor Unite.”

  Este puţin probabil că prin a strînge mîna şi a avea o conversaţie politicoasă cu Chavez, punem în pericol interesele strategice ale Statelor Unite,” a spus Obama reporterilor.”

  Opoziţia admninistraţiei lui Chavez a criticat întîmpinarea prietenoasă pe care Obama a facut-o lui Chavez înainte de a se arăta îngrijorat faţă de democraţia din Venezuela.

  Aici, Obama îmi pare (din nou) un adolescent teribilist care este convins că redescoperă apa rece, din moment ce genul ăsta de a trata cu duşmanii declaraţi nu a dus niciodată decît la amînarea confruntării finale. Siguranţa naţională nu este singurul motiv pentru care Obama nu ar fi trebuit să nu se arate prea prietenos cu Chavez, ci respectul faţă de valorile pe care le reprezintă America şi în din ce în ce mai mică măsură Europa: libertatea individului, printre altele. Dar conservarea libertăţii nu este pe agenda lui Obama Se pare că pentru a conserva libertatea trebuie sa nu fii progresist, iar vremurile impun progresul.

  Sursa:
  CNSNews.com:Hugo Chavez Says Venezuelan Socialism Has Begun to Reach U.S. under Obama
  Prin:
  Atlas Shrugs:CHAVEZ DECLARES VENEZUELAN SOCIALISM IN US HAS BEGUN WITH RADICAL IN THE WHITE HOUSE

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  3 COMENTARII

  1. Uite asa a ajuns Venezuela pe post de natiune far a Americilor iar Chavez – pe cale de consecinta – noul profet al timpurilor.

   E chiar ultimul profet? Oh, s-ar supara amicul Ahmadinejad, care se prosterneaza la al sau ultim…

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here