FUNDATIA IOAN BARBUS

#COLECTIV: Andreea Ștefan a plecat la Domnul

UPDATE 20 noiembrie 2015: Din păcate, Andreea ne-a părăsit în această noapte. Dumnezeu să o odihnească, iar pe cei dragi ai ei să-i întărească și să-i mângâie în suferință, cum doar El știe. (Vlad P.)

Dum­nezeu n-a venit în lume ca să pună capăt suferinţei umane. El n-a venit în lume nici măcar să explice suferinţa. Dumnezeu a venit în lume să umple suferinţa umană de prezenţa Lui.” (Claudel)

Precedentele vești erau bune. Andreea era încă intubată, dar începuse să respire singură, fără suport. Medicii germani urmau să îi reducă treptat sedativele și să o trezească pentru scurtă vreme. Se pregăteau pentru cel puțin încă o operație cu grefe.

Mulțumim tuturor celor au donat sau au ajutat la transmiterea mesajului nostru despre Andreea. Mulțumim și tuturor persoanelor care s-au oferit să sprijine familia Ștefan pe perioada în care se afla în Germania.

UPDATE 12 noiembrie 2015: Andreea Ștefan a fost operată de medicii germani la începutul acestei săptămâni pentru a i se pune grefe de piele. Pentru ea urmează acum o perioadă destul de lungă de recuperare în care este vital să nu apară infecții. Andreea este în continuare intubată, dar partea respiratorie evoluează bine.

Andreea Ștefan are 28 de ani și este din Râmnicu Vâlcea. În seara zilei de 30 octombrie s-a aflat în Club Colectiv din București. A scăpat cu viață din incendiul izbucnit în timpul concertului trupei Goodbye to Gravity, dar s-a numărat printre victimele grav rănite. Andreea a suferit arsuri puternice pe aproape jumătate din suprafața corpului, fiindu-i afectate și căile respiratorii. Stabilizată cu ajutorul eforturilor medicilor din București, ea a fost transferată în Germania în seara zilei de duminică, 8 noiembrie, la Berufsgenossenschaftliches Universitätsklinikum Bergmannsheil GmbH, Clinica pentru Chirugie Plastică și Răniți cu Arsuri Grave din orașul Bochum.

În lupta pentru viață, Andreea are nevoie de sprijinul nostru. Lupta cu arsurile nu este doar extrem de dureroasă, ci și extrem de costisitoare. Facem apel la toți cei care o pot ajuta financiar să contribuie cu orice sumă, oricât de mare sau mică ar fi, în conturile:

 • RON: IBAN RO18INGB0000999905069419, deschis la ING Bank. Titular de cont este tatăl ei, Coriolan Ștefan.
 • EUR: IBAN RO55INGB0000999901187686, Cod SWIFT: INGBROBU, deschis la ING Bank Bucuresti Centrala. Titular de cont este fratele Andreei, Andrei-Florian Ștefan.

În acest moment nu există cont deschis pentru dolari. Vom anunța dacă situația se schimbă.

Andreea Ștefan are nevoie de ajutorul nostru.
Rănită grav în incendiul din Club Colectiv, Andreea Ștefan are nevoie de ajutorul nostru.

Mizăm pe ajutorul tuturor celor care pot să o sprijine pe Andreea. Adesea uităm că, dincolo de ceea ce fac autoritățile, de bază rămâne sprijinul semenilor. Dragostea față de aproapele nostru se mărturisește înainte de toate prin fapte individuale, nu prin acțiunile pe care le iau în numele nostru instituțiile care au fost create pentru a ne reprezenta.

Vă rugăm să dați mai departe apelul nostru pentru ajutor, mai cu seamă pe rețele sociale precum Facebook, și să o includeți pe Andreea Ștefan în rugăciunile voastre. Cu cât află mai mulți oameni despre acest caz, cu atât cresc șansele de a strânge o sumă cât mai mare pentru asistența medicală de care Andreea are atâta nevoie. Orice sprijin, oricât de mic ar putea părea, este de folos în situații de o asemenea gravitate.

ING BANK

 • RON: IBAN RO18INGB0000999905069419 – titular de cont Coriolan Ștefan
 • EUR: IBAN RO55INGB0000999901187686, cod SWIFT: INGBROBU – titular de cont Andrei-Florian Ștefan.

Observații Vocea Vâlcii a publicat pe 3 noiembrie un material despre Andreea Ștefan.

UPDATE. De la publicarea articolului nostru, despre Andreea au mai scris:
Blog-ul Prințesa Urbană (9 noiembrie)
Reporter Virtual (9 noiembrie)
Adevărul (9 noiembrie)
Evenimentul Zilei (9 noiembrie)
Săptămâna (9 noiembrie)
Impact Real (10 noiembrie)
Editura Mateescu (10 noiembrie)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

4 comentarii

 1. Vlad M.
  9 noiembrie 2015
 2. Vlad M.
  9 noiembrie 2015

  Am adus completari articolului de mai sus. Am adaugat un cont de banca unde pot fi facute donatiile in euro, deschis de fratele Andreei, Andrei-Florian, si mai multe articole aparute in presa si in blogosfera.

 3. Vlad M.
  9 noiembrie 2015

  Andreea s-a stins din viata in noaptea de joi spre vineri. Dumnezeu sa o odihnească si sa ii întărească familia in aceste momente atât de grele!

  Vreau sa multumesc tuturor celor care au donat pentru Andreea, s-au oferit sa ajute familia Stefan si/ sau au dat mai departe apelul nostru pentru ajutor.

  Vreau sa multumesc totodata si Andreei Unturica de la Mediafax pentru articolul despre Andreea. E o mare diferenta intre decenta acestui text si lipsa de decenta a altor materiale aparute in presa. Din pacate, multi jurnalisti au gasit de cuviinta sa recurga la un senzationalism de prost gust pentru a-si face trafic pe site-uri.

  Mai multe detalii despre persoanele care si-au pierdut viata in urma incendiului de la Club Colectiv pot fi aflate in acest material aparut tot pe agentia Mediafax.

 4. Vlad M.
  9 noiembrie 2015

  Aceste imagini au fost filmate de colegul nostru Cristian Matei, in clubul Colectiv, imediat dupa ce a izbucnit incendiul in sala plina de oameni.

  In cadru apar scena, dar si stalpul de la care a pornit incendiul. Deja flacarile sunt puternice, iar picaturi de plastic lichid cad pe podea. Oamenii fug spre singura iesire a clubului, situata la numai cativa metri de focar. Tinerii sunt relativ calmi. Inca nu constientizeaza pericolul. Unul dintre ei tine strans trepiedul camerei de filmare si asteapta sa poata iesi. Secundele trec. Publicul inainteaza cativa metri ajungand pana in containerul folosit pe post de hol. Este bezna iar usa este deja blocata de trupurile celor care in nebunia generala au cazut unii peste altii.

  Spre finalul filmarii, este evident ca focul cuprinde victimele. Sunetul inregistrat nu poate fi difuzat, insa acele momente au fost unele de groaza. Sunt 43 de secunde care se incheie intr-o mare de foc.

  Inregistrarea facuta de Mumu, asa cum ii spun amicii lui Cristian Matei, este o piesa din puzzle-ul sinistru adunat de anchetatori pentru a reconstitui momentul de groaza din Colectiv.
  Criminalistii au incercat sa recupereze toate pozele dar si inregistrarile video din telefoanele si aparatele foto ale victimelor si pe baza acestora dar a celor suprinse de camerele de supraveghere din local au stabilit ca in doar un minunt si 19 secunde intreg clubul a fost stapanit de flacari.

  La ora 22, 32 de minute si 16 secunde, au concluzionat procurorii artificiile se APRIND marcand finalul spectacolului. Cateva scantei au sarit pe stalpul imbracat in burete pentru izolatie fonica si in doar 10 secunde valvataia ajunge la tavan, asa cum se vede si din inregistrarea colegului nostru.

  Dupa alte 9 secunde, sustin procurorii, oamenii si-au dat seama de gravitatea situatiei. Iadul s-a desclansat, s-a instaurat panica si toti cei de fata s-au imbulzit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian