FUNDATIA IOAN BARBUS

Cum se manipulează presa internațională

Articol apărut în Dilema Veche.

Atacul unor nave militare israeliene asupra unui convoi presupus umanitar, ce urma să transporte ajutoare în Gaza, a reprezentat una dintre cele mai frustrante înfrîngeri mediatice ale statului evreu. În primele 24 de ore de la atacul forţelor israeliene, o bună parte a presei internaţionale nu a avut nici o dilemă. Fără să stea prea mult pe gînduri, presa internaţională a judecat şi condamnat Israelul. Condamnările au venit în lanţ şi de la Bucureşti.

„CNN-ul lumii arabe

Există două motive principale pentru care media internaţională a fost manipulată în primele ore de la atacul israelian. În primul rînd, principala instituţie media care a transmis evenimentul a fost Al-Jazeera (televiziunea avea un corespondent pe una dintre nave). În al doilea rînd, imaginile difuzate de presă erau strict cele filmate de membrii grupării teroriste Hamas, care se aflau pe nave. În mod evident, acestea fuseseră editate şi conţineau doar răspunsul militarilor israelieni, nu şi atacul iniţial al activiştilor ce se aflau pe navă. În mod normal, jurnaliştii ar fi trebuit să filtreze informaţia.

Liderii de la Ierusalim au greşit deoarece nu au prezentat imediat propria versiune asupra evenimentului. În timpul războiului ruso-georgian, explicam la un post de ştiri că, orice s-ar întîmpla, Tbilisi-ul cîştigase războiul mediatic cu Federaţia Rusă pentru că, la doar cîteva minute de la invazie, preşedintele era în direct la CNN, iar premierul, la BBC.

„Israelienii au atacat primii“

Cele mai multe televiziuni şi ziare româneşti au explicat cum un comando israelian a luat cu asalt un convoi umanitar. Numeroase cotidiene au dat verdictul încă din titlu, unde au anunţat că „Flotila Libertăţii“ a fost atacată de armata israeliană. Un cotidian central cita „postul de televiziune al mişcării palestiniene Hamas“ şi susţinea că israelienii au coborît pe frînghii, de pe elicoptere, şi au deschis focul. Un altul dedica cea mai mare parte a articolului, acuzaţiilor formulate de regimul neofundamentalist de la Ankara. Evident, Israelul este vinovat de „terorism de stat“. În text, autorul ne mai informează că „Israelul se justifică“. Ideea unui atac israelian a fost asimilată de majoritatea televiziunilor de ştiri sau generaliste, mai puţin însă Pro TV. Postul din Pache Protopopescu a fost singurul care a difuzat în prima zi imagini puse la dispoziţia presei internaţionale şi care arată cum cei care pornesc atacul sînt activiştii. Se poate vedea foarte clar, în imaginile filmate dintr-un elicopter israelian, cum militarii sînt atacaţi imediat ce debarcă la bordul navei. Mai mult, se pot vedea activişti care înjunghie militari israelieni şi folosesc chiar arme de foc. Aceste imagini au fost făcute publice în jurul prînzului, de către armata israeliană. Teroriştii Hamas care se aflau pe nave au făcut publice doar momentele în care israelienii coboară pe frînghii şi momentele în care aceştia încep să tragă. În realitate, israelienii care trag sînt din cel de-al doilea val, primii militari fiind neînarmaţi. Astfel se explică faptul că au fost bătuţi cu bare de fier şi înjunghiaţi, fără să riposteze.

„Intervenţia Israelului a fost ilegală“

Majoritatea jurnaliştilor români, aflaţi probabil sub imperiul emoţiilor, dar şi al prostiilor scrise de media internaţională, au decis că atacul militarilor israelieni s-a aflat în afara dreptului internaţional. În realitate, Gaza se află sub embargo maritim din 2007, iar cel mai mare susţinător (şi garant) al acestei politici este Egiptul, un stat islamist, interesat ca teroriştii Hamas să nu primească arme.

La paragraful 67 din aşa-numitul „Manual San Remo“, un document adoptat în 1994, se stipulează că un vas comercial poate fi atacat dacă „transportă bunuri de contrabandă“ sau „sfidează o blocadă“. Blocada maritimă garantată de Israel şi Egipt era în conformitate cu Carta ONU, care stabileşte dreptul statelor la autoapărare (din Fîşia Gaza erau lansate atacuri cu rachete care au ucis sute de cetăţeni israelieni, inclusiv arabi).

„Activiştii păcii“

Media a prezentat cele aproximativ 700 de persoane drept „activişti ai păcii“, susţinători ai cauzei palestiniene. În realitate, mulţi dintre ei aveau legături cu organizaţii jihadiste internaţionale. La bord se aflau Amin Abou Rashed (liderul Hamas din Olanda), Muhammad Al-Baltaji şi Hazem Farouq (membri ai Parlamentului egiptean din partea Frăţiei Musulmane), iordanienii Wael Al-Saka şi Salam Al-Falahat (afiliaţi Frăţiei Musulmane şi susţinători Hamas), iemeniţii Sheikh Muhammad Al-Hazmi şi Hazza’ Al-Maswari (membri ai partidului islamist Al-Islah), kuweitianul Osama Al-Kandari (în 2009 a semnat un comunicat oficial chemînd la declanşarea jihadului împotriva statului Israel). Un frumos exemplu de multiculturalism, am putea spune. Din păcate, nimeni nu s-a întrebat de ce din „arsenalul pacifist“ făceau parte sute de arme albe sau chiar de foc.

O altă întrebare la care presa nu a răspuns a fost cine sînt cei care au finanţat convoiul, mai exact IHH (Islan Haklary Ve Hurriyetleri Vakfi). IHH a intrat în atenţia CIA în 1996, fiind considerată o organizaţie radical-islamistă.

„Palestinienii aveau nevoie urgent de ajutoare“

Militanţii susţineau că transportă bunuri esenţiale pentru locuitorii din Gaza. Era vorba despre zece mii de tone de hrană şi materiale. În realitate, Israelul singur transportă săptămînal 15 mii de tone de hrană şi materiale de construcţie, singura diferenţă fiind aceea că transporturile israeliene sînt monitorizate atent pentru a nu ajunge în mîinile grupării Hamas, ci direct la populaţie. Un alt mit este acela că în Gaza nu există hrană. În realitate, pieţele sînt pline, iar în Gaza există chiar restaurante de lux sau piscine olimpice – după cum scria recent pe blogul său jurnalistul danez Steffen Jensen.

Israelienii au reţinut din încărcătură barele de fier şi cimentul necesar construcţiilor, pentru ca activiştii Hamas să nu-şi poată construi buncăre. În prezent, o parte din încărcătură se află blocată la punctul de frontieră Kerem Shalom, chiar de către militanţii Hamas.

Activist la 18 luni

Un alt element prezentat cu duioşie în mass-media a fost prezenţa la bord a unui copil de 18 luni. Israelul anunţase clar că va opri convoiul, era absolut evident pentru toată lumea că ar putea urma violenţe.

Şi totuşi, dacă printr-un miracol încărcătura ar fi ajuns în Gaza, populaţia ar fi primit şi cîteva sute de praştii, pentru că şi asta transporta „convoiul umanitar“. În ultimele decenii, praştia a reprezentat principalul „arsenal“ de propagandă a activiştilor. „Copiii cu praştii“ umplu străzile, după ce fraţii lor mai mari lansează rachete asupra teritoriului israelian. Cînd armata israeliană intervine la faţa locului, media internaţională deplînge intervenţia şi ne prezintă „prăştierii“.

„Pacifiştii“ au postat ulterior pe Internet imagini în care interpretau cîntece din repertoriul jihadist, la loc de cinste aflîndu-se „Oh, evreilor, Khaibar, Khaibar, armata lui Mohamed se întoarce!“. Khaibar este ultima localitate cucerită de Mohamed, în 628, deşi exista semnat un tratat de pace cu liderul evreilor. Pacifiştii din urmă cu 14 secole au luat cu asalt aşezarea ucigînd sute de evrei. Evenimentul este considerat sfîrşitul oficial al prezenţei evreieşti în Peninsula Arabică.

Nu în ultimul rînd, cred că trebuie să salutăm şi susţinerea de care se bucură locuitorii din Gaza din partea Guvernului turc. Cel mai probabil, după ce îi vor salva pe palestinieni, turcii îşi vor redirecţiona ajutoarele către alţi musulmani greu încercaţi de soartă: kurzii.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

33 Comments

 1. Simplu vizitator
  10 June 2010

  Buna dimineata.
  In concordanta cu cele scrise, Romania Libera continua sa ma surprinda placut:
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/falimentul-moral-al-presei-189739.html

 2. Poporul reales
  10 June 2010

  V-a batut soarele in tartacuta!? Teroristii Hamas deghizati in activisti au atacat comandourile stil Robocop cu bete si cutite… Si, la urma urmei, cine a acostat pe cine in apele internationale? Mai baieti, voi nu sunteti kosher…

 3. costin
  10 June 2010

  Simplu vizitator. Am citit articolul la care ai trimis. Excelent! Il reproduc aici si pentru ceilalti:

  Falimentul moral al presei ( de Cristian Campeanu)

  Narcisistă dincolo de orice limită, obsedată de influenţă, putere şi senzaţional, agresivă în tentativele constante de a impune o agendă progresistă, presa şi-a uitat misiunea fundamentală: să relateze fapte.

  Faptele nu sunt nici democratice, nici dictatoriale. Realitatea nu ar trebui să fie nici supusă la vot, nici impusă prin decret. Unii dintre noi care îşi mai amintesc cum creştea producţia şi nivelul de trai în paginile Scînteii şi la televizor în timp ce ştiuleţii erau legaţi cu sârmă în lan iar vacile (aceleaş) erau plimbate de la o fermă la alta pentru vizitele prezidenţiale şi cum ne cocoţasem „pe noi culmi de civilizaţie şi progres” în timp ce stăteam la coadă la brânză, încă mai reuşesc să înţeleagă pericolele pe care le presupune alterarea realităţii în funcţie de imperativele ideologice. Şi, cu toate astea, ne aflăm în plină epocă a refuzului deliberat şi sistematic al faptelor. Câteva exemple.

  Agenţia Reuters a difuzat zilele trecute mai multe fotografii cu incidentul de pe nava Mavi Marmara preluate dintr-o sursă turcă în care apare un soldat israelian întins pe punte. Deşi pe sursele originare, soldatul este plin de sânge şi alături de el poate fi observat un „activist umanitar” cu un cuţit în mână, din fotografia difuzată de Reuters au dispărut şi sângele şi cuţitul. Reuters, ca de alfel mai toate mass-media „mainstream” nu a lăsat ca faptele să stea în calea teoriei oficiale potrivit căreia israelienii însetaţi de sange i-au masacrat pe bieţii activişti nevinovaţi. Nici măcar nu e prima oară când se întâmplă aşa ceva. Astă iarnă, France2 a difuzat un reportaj despre un presupus carnagiu comis în Gaza de un bombardament israelian. Zeci de cadavre, femei smugându-şi hainele de durere, ce mai, scenele binecunoscute. Dintr-un motiv rămas necunoscut, imaginile difuzate erau, ce-i drept din Gaza, dar de la un incident din 2005 în care un camion plin cu muniţie al Hamas explodase omorând zeci de oameni. Acelaşi post TV difuzase anul trecut un reportaj cutremurător tot din Gaza despre cum israelienii îi înfometează pe bieţii palestieni.. Rafturi goale, oameni oameni disperaţi. Ce n-a văzut operatorul şi nici oamenii de la montaj era că toate bunurile din magazinul prezentat drept un monument al dezolării şi penuriei erau înghesuite pe nişte rafturi în spatele camerei care se vedeau foarte frumos în reflexia uşii de la frigiderul gol-goluţ. Dar de ce am lăsa faptele să stea în calea unei poveşti emoţionante?

  Un alt exemplu. Ieri majoritatea mass-media au titrat că rezultatele alegerilor din Olanda au fost strânse pentru că liberalii (conservatori) au obţinut un mandat mai mult decât laburiştii (stânga socialistă). În realitate, alegerile au fost oricum, mai puţin strânse: Dreapta – liberalii, Partidul Libertăţii al lui Geert Wilders plus creştin-democraţii au obţinut 76 de mandate din 150, ceea ce, după aritmetică, înseamnă o victorie clară. Partidul lui Wilders, lângă care orice publicaţie „serioasă” nu uită să pună invariabil adjectivul „islamofob”, s-a clasat pe locul al treilea spre ororea „analiştilor”. Ceea ce nu veţi găsi în presa lumii este o explicaţie satisfăcătoare pentru care cea mai tolerantă ţară din lume acordă credit unui om politic taxat de toată lumea drept „extremist de dreapta” pentru că a îndrăznit să afirme deschis că Olanda are o mare problemă cu imigranţii musulmani. Pentru că este mai probabil că olandezii s-au smintit decât că Olanda are o mare problemă cu imigranţii musulmani, dintre care unul i-a tăiat gâtul lui Theo Van Gogh în 2006.

  De câteva zile, un grup de vreo câteva sute de oameni distrug şi dau foc la tot ce le cade în mână la Stockholm şi Malmö. Dacă te iei după France Presse, e vorba de imigranţi din „suburbii defavorizate” iar dacă te iei după BBC, e vorba de o „revoltă a tinerilor” după modelul patentat în Franţa. Cumva, nici BBC, nici AFP nu par să găsească interesant de relatat faptul că tinerii care se revoltă strigă „Allah Akhbar” şi că „suburbia defavorizată” este numită „micul Mogadiscio”. Dacă nu aţi văzut la televizor cum a fost atacat fizic caricaturistul Lars Vilks de către un grup de activişti musulmani în clădirea Universităţii din Uppsala – unul din centrele culturii europene – este pentru că marile agenţii nu au găsit că acest subiect ar fi interesant. În schimb, Associated Press a publicat un material foarte lung despre cum este distrusă imaginea tolerantă a Suediei de Jimmie Akesson, un politician care începe să crească în popularitate pentru că cere limitarea imigraţiei din ţările islamice.

  E mai confortabil pentru presă să acrediteze ideea că dn motive necunoscute Olanda şi Suedia au apucat calea barbariei decât să recunoască faptele. E mai simplu să admitem că italienii sunt nişte brute xenofobe decât să privim în faţă adevărul că uciderea Giovannei Reggiani a scos în modul cel mai oribil în evidenţă faptul că există o mare problemă legată de criminalitate în rândul etniei rome. Dacă lumea arată ca un loc haotic şi inospitalier este şi pentru că mass-media nu mai ştie şi nici nu mai vrea să traseze linia dintre fapte şi ideologie.

  La noi, această abdicare morală este evidentă în cazul aşa numitelor „televiziuni de ştiri” care produc orice mai puţin ştiri. Pentru că rostul şi rolul lor nu este să producă informaţie clară şi onestă despre fapte verificabile, ci să promoveze agenda patronilor şi a forţelor pe care aceştia le reprezintă.

 4. costin
  10 June 2010

  Poporul reales. Reciteste articolul, si citeste si asta. Vei intelege de ce debarcarea a fost legala.

 5. Imperialistu'
  10 June 2010

  Poporul realses>

  V-a batut soarele in tartacuta!? Teroristii Hamas deghizati in activisti au atacat comandourile stil Robocop cu bete si cutite… Si, la urma urmei, cine a acostat pe cine in apele internationale? Mai baieti, voi nu sunteti kosher…

  Cred ca pe tine te-a batut soarele in cap, prietene progresist.

  Daca barele de metal si cutitele ti se par inofensive, ma sacrific si ma ofer voluntar pentru a iti demonstra contrariul. Chemam pe cineva cu o camera video – avem nevoie de dovada – si te rup in bataie cu o o ustensila asemanatoare celor folosite de „pacifisti”, dupa care te injunghii de cateva ori, sa vedem ce aberatii pro-paleostiniene mai indraznesti sa rostesti dupa. Pentru punctul pe i, sunt gata sa apelez si la prastie; daca l-a omorat pe Goliat, te aranjeaza si pe tine bine de tot cu un insemn budist in frunte. Daca vrei, vorbim cu Mossadul si te imbraci in uniforma „Robocop” israeliana, twice the fun.

  Nu din rautate, desigur, ci pentru a demonstra tie si celorlalte caramizi cum e cu „betele si cutitele”.

 6. euNuke
  10 June 2010

  @poporul reales, băi baieţaş, măi tristache, ia aminte ce scoţi pe goarnă, că in doar 2 rînduri ai reuşit să te etalezi ca propagandist hamas. orice individ care preia din presă minciunile islamiştilor şi simte nevoia să le colporteze intr-un mod agresiv nu este altceva decît un idiot util, un propagandist de duzină care repetă in neştire, oriunde s-ar afla, in loc de bună-ziua, lătrăturile de robocopoi ce i se îndrugă seara la ştiri. hai, stai cuminte in colivia ta, măi papagal de Gaza, nu mai umbla cu jăratecu-n gură că răspîndeşti arşiţa globală.

 7. costin
  10 June 2010

  nu stiu daca are vreun rost sa primeasca un astfel de raspuns poporu reales. ca ne place sau ca nu ne place, ce spune el este oarecum common knowledge. probabil el e si apolitic si si mai probabil nici macar nu il intereseaza subiectul, ci doar a lasat comentariul intr-un moment de plictiseala. daca nu te intereseaza situatia dar detii o doza minima de narcisism, teribilism si sictir, asta este opinia pe care ti-o formezi din mers.

 8. Imperialistu'
  10 June 2010

  euNuke, poti sa vii si tu la demonstratia facuta pe seama Poporului Reales. ????

  costin, cred ca nu apreciezi la justa lui valoare sacrificiul meu. Sunt gata sa imi rup din timpul meu liber pentru a-i demonstra Poporului Reales cum e cu „betele si cutitele” si tu spui ca nu merita un astfel de raspuns? Din contra, compatriotul nostru merita tot ce e mai bun!

 9. euNuke
  10 June 2010

  imperialistu, io-s mai paşnic din fire, aş participa cu condiţia ca bîtele să fie din burete, iar in loc de praştii să folosim pistoale cu bulion turcesc. aş putea însă să fiu doar cameraman. sau să meşteresc soundtracku acţiunii..aş începe cu Caravan, de maestru Duke.

 10. bugsy
  10 June 2010

  eu vreau sa compun „We con the world… reload…..”

  ……hamas is momma theresa

 11. emil
  10 June 2010

  Excelent, George!

 12. George
  10 June 2010

  Emil, multumesc, insa dupa cum i-am spus si lui Costin, o mare parte din info e luata de aici. Saptamana trecuta, joi, am avut de organizat un eveniment, ceea ce inseamna munca 14 ore pe zi, cu trei zile inainte. Miercuri seara am vorbit cu cei de la Dilema sa le propun subiectul, pana vineri la 11 trebuia sa fie in mailul lor. N-am avut timp foarte mult, asa ca am tras cu ochiul cu incredere ????
  @Imperialistu. Costin are dreptate in legatura cu „Poporu reales”. A citit 2 materiale in romana si 2 in engleza si asta e ideea la care a ajuns.

 13. Imperialistu'
  10 June 2010

  Dar nu am sustinut nici un moment ca s-ar fi documentat. Nu stiu de ce aveti impresia ca interventia „poporului reales” a constituit un punct de cotitura pentru mine in aceasta zi. Nu e nimic personal, omul a zis ca nu pricepe care e problema, iar eu m-am oferit sa il lamuresc. ????

 14. israelianca
  10 June 2010

  Am lipsit o vreme de la post si nu stiu exact ce ati publicat in legatura cu flotila, asa ca imi cer scuze daca repet date cunoscute:
  – ajutorul umanitar continea medicamente expirate, pantofi uzati si alte asemenea articole indispensabile
  – pa Navi Marmara nu s-a gasit nici un fel de cargo umanitar.

 15. Poporul fost-ales
  10 June 2010

  Pietroaielor, ma bucur ca v-ati enervat. Precizari: nu am nici o simpatie pentru fundamentalismul islamic (si absolut nici o afinitate pentru islam, in general), dar consider ca Israelul culege ce a semanat. Asa ca, hai siktir (na, un cuvant turcesc, sa crape pipota-n voi de nervi) si nu mai aberati cu aerul asta de intelectuali de mare clasa, ca nu faceti doi bani.

 16. bugsy
  10 June 2010

  Shalom Israelianaca, mis you@welcome back again!

 17. israelianca
  10 June 2010

  Bine v-am gasit!

 18. George
  10 June 2010

  O sa zica lumea ca va bucurati ca a venit cu salariul de la Mossad :))

 19. bugsy
  10 June 2010

  #17, George : U read my mind!

 20. George
  10 June 2010

  Facem un post in care fiecare sa povesteasca cat de cald e acolo unde sta el ?:)) Eu stau in singura camera fara aer conditionat din cladire. 40 de grade. Un post la misto in care sa aratam ca suntem ingrijorati de incalzirea globala ????

 21. dr pepper
  10 June 2010

  More than 12 million are modern slaves, U.S. says

  a mai aparut un „studiu”, si opiniile aferente:

  Twelve million modern slaves worldwide? You mean at least 12 million modern slaves right here in the good ol’ U.S.A. Tens of millions working right here in the U.S. have no health insurance benefits, no viable retirement plan, no decent wage and no safeguards against unsafe working conditions or representation regarding unfair labor practices. Close to 90% of all workers in the U.S. have no union representation and I’m talking about U.S. citizens!

  in america traiesc majoritatea sclavilor! si evident, sunt imigrantii ilegali care au fugit, saracii, de saracie din minunatele lor lumi, si si’au asumat asta cu pretul vietii.
  in america traiesc sclavii pentru ca nu sunt reprezentati de sindicate si nu isi dau tot castigul statului.’
  cata prostie,

 22. Corneliu
  10 June 2010

  Mi-a cazut privirea asupra unui articol foarte recent publicat in „Times” de catre Jose Maria Aznar, fost ministru de externe al Spaniei pe tema cea mai super-umflata de vorbarie si de rea credinta, cea a Israelului.
  Cititi-l. Presupun ca omul nu e sionist.

 23. Corneliu
  10 June 2010

  Va aduceti aminte de clipul satiric „We con the world” care a aparut dupa faimoasa „flotila a pacii”?
  Iata linkul:
  http://www.youtube.com/watch?v=FOGG_osOoVg
  Ooo, opsi, imi pare rau!
  Nu veti mai putea viziona spumoasa satira a Jaffei Glick la adresa marii inselatorii turcesti.
  Pentruca metoda Goebbels anti-israeliana a functionat din nou: domnii atat de corecti politiceste de la youtube au scos-o afara.
  Fara comentarii. Orice vorba in plus e de prisos.

 24. Pataphyl
  10 June 2010

  …de fapt aveam de gînd să-mi fac datoria de a-l aduce aproape pe Andrew Klavan, delicios ca de obicei: Leaving Al Gore

  Și fin’că încă e pe Iutub, iaca și embed-ul:

 25. Corneliu
  10 June 2010

  Multumesc, Pataphyl #24,
  nu stiam de aceasta media. Esentialul este insa comportamentul raspanditului Youtube, in fapt „TheirTube”, care se aliniaza corului detractorilor.
  Cat despre manipularea mass media, ea a existat din totdeauna sub diferite forme. Cine isi inchipuie ca exista mass media in afara dictatului unor interese sau motivatii preexistente, ramane unul din prostanacii cu ochelari rotunzi si cu privire bovina, ei insisi cei mai usor de manipulat…
  Iar despre coalitia actuala dintre mass media si politica oficiala antiisraeliana, ea este atat de evidenta, incat trebuie sa te afli de partea acestei politici ticaloase ca sa n-o recunosti.
  Dovezile in acest sens se nasc „live” in fiecare zi. Iata un exemplu care se petrece in aceste momente: in Kirghizstan are loc o adevarata purificare etnica cu tenta de genocid. O jumatate de milion de uzbeci au fost alungati din casele lor in timp de numai cateva zile si-si asteapta izbavirea undeva intre Kirghizia si Uzbekistan. Un milion traieste intr-o catastrofa umanitara. Si „not at last”, doua mii de oameni, majoritatea uzbeci au fost deja masacrati.
  Si unde e presa? Aminteste cate ceva, aproape ca pe un fapt divers.
  Dar unde sunt maretele foruri internationale si vajnicele organizatii pentru drepturile omului? Unde sunt toate „Human Rights, Watch and so on”, Consiliul de securitate si puzderia de organizatii mirositoare ale fundurilor arabesti (scuzati-ma pentru grosolanie) care sar ca muscate de propriile funduri cand israelienii indraznesc sa se apare?
  Tac, pentruca subiectul nu are haz, caci nu e vorba de Israel.
  Vreti un exemplu mai bun si mai actual decat acesta?

 26. Imperialistu'
  10 June 2010

  N-am ce le face uzbecilor. Pentru a intra in vizorul mass-mediei stangiste trebuie sa fi fost victimele vreunei tari afiliate Occidentului, ori actuala putere din Kirghizstan este pro-rusa, asa ca… ghinion, baieti, Descurcati-va singuri!

 27. Corneliu
  10 June 2010

  In zilele noastre anormale o asemenea luare de cuvant incepe sa para deadreptul indrazneata.
  La iutiub inca nu si-au dat seama ca trebuie s-o elimine.
  Deci, vizionati-o inainte de a sa trezi.

 28. Corneliu
  10 June 2010

  „Der Spiegel” a ramas inca nemanipulat de catre leftisti, astfel incat a putut sa insereze aceasta corespondenta din Turcia.
  Si aici adnotarile mele.
  Deci, moralul si iubitorul de pace Erdogan, predicatorul de morala al Israelului, se pregateste pentru o mare ofensiva in tara vecina Irak si o anunta cu surle, trambite si tobe, ca sa stie toata lumea cine lupta intr-adevar pentru pacea si interesele popoarelor subjugate.
  E de asteptat ca el sa nu tina cont de impotrivirea unora dintre politicienii sai deja ingrozititi si sa repurteze o victorie epocala.
  In dreapta sa manie va nimici dusmanul cel perfid, va aduce eliberarea poporului curd de sub conducatorii sai criminali in cadrul imperiului Erdogan, va institui Pax Erdogana, va sterge cu aceeasi manie sfanta satele spurcate care i-au adapostit pe adeptii curdismului criminal si va sfinti locul curatat devenit Kurdenfrei.
  Iar lumea o sa priveasca muta de admiratie.
  Caci a avut dreptate reamintind israelienilor porunca „nu ucide”.
  ONU? Consiliul de securitate? Comisiile de tot felul de righturi si amnesties? Not for me! I’m Erdogan the Sultan!

 29. bugsy
  10 June 2010

  Geert Wilders: „Change Jordan’s name to Palestine”:
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3907722,00.html

  WILDERS RULES!

 30. Corneliu
  10 June 2010

  Noile propuneri de pace ale unui lider Hamas.
  Cum sa nu te induiosezi?

 31. Corneliu
  10 June 2010

  Reiau aici o postare semnificativa.

  Un autentic mesaj de pace…
  Ştiu, tema este deja atât de dezbătută, dar ce putem face dacă realitatea de pe teren începe să arate ca un serial, poate şi cu surprize.
  Deci, se pun la cale noi “flotile ale pacii”.
  Una din ele urmează să fie cu totul specială: cu 70 de femei la bord, creştine şi musulmane din toată lumea, o parte evident “idioate utile” va pleca din Liban, via Cipru, cu desigur aceeaşi destinaţie şi acelaşi scop provocativ de care nu mai vorbesc.
  Partea interesantă urmează. Finanţatorul acţiunii, unul Iaser Kashlak, om de afaceri sirian de origine palestiniană, dă un interviu la radioul “El Manar” al Hizbala şi zice printre altele (câteva citate):
  “Eu sunt din ce in ce optimist de fiecare dată când israelienii, această bandă de piraţi şi criminali, confiscă câte o navă, pentrucă va veni o zi şi aceste nave vor purta resturile deşeurilor europene care au ajuns în patria mea şi le vor întoarce înapoi în patria lor. Ghilad Shalit să se întoarcă la Paris iar (ceilalti) asasini să se intoarcă în Polonia. Apoi îi vom urmări până la capătul lumii spre a-i aduce in faţa judecăţii pentru masacrele ce le-au comis la Deir Iassin şi până azi.”
  “Israelul este un câine vagabond care a fost trimis în zonă pentru a înspăimânta pe arabi”
  “Am un mesaj pentru poporul Israelului: urcaţi pe bordul vaselor pe care vi le trimitem şi întoarceţi-va în ţările voastre. Nu vă lăsaţi înşelaţi de către conducătorii moderaţi ai ţărilor arabe. Nu veţi putea face pace cu noi.
  Copiii noştri se vor întoarce în Palestina. Nu există niciun motiv pentru convieţuire. Chiar dacă conducătorii noştri au semnat acorduri de pace, noi nu le vom semna.”
  Materialul este preluat din ziarul “Yediot Ahoronot” din 20 iunie 2010, din articolul ziariştilor Itamar Eichler si Yosi Yoshua.

  Acesta e adevărul gol goluţ despre aspiratiile arabe de pace.
  Să nu-şi facă nimeni iluzii.

 32. costin
  10 June 2010

  In late June in Tel Aviv, senior Israeli Defense Forces officials briefed JINSA members on the security situation confronting Israel. They provided the group with the following video about the „Flotilla” incident that took place on the morning of May 31, 2010. The most disturbing part of this video comes at around the 2:32 mark when the Israeli Navy attempts to contact the ships in the flotilla by radio. It is not clear from which flotilla vessel the disturbing responses emanated. Perhaps more disturbing is the fact that that videos like this one that reveal the true nature of the flotilla incident are buried and overlooked by the media and public alike.

  http://www.jihadwatch.org/2010/07/the-truth-about-the-gaza-jihad-flotilla.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi