FUNDATIA IOAN BARBUS

Dan Puric, între Rogozanu și Hristos la Pungești

(Dan Puric a ținut o conferință în fața unor corporatiști români.)

 • Dan Puric despre Roșia Montană și Pungești:
  “…au făcut pariu că țara e adormită. Uitați-vă și la cazul cu Roșia Montană, sau la Pungesti, dacă nu a intrat țăranul cu furca în golanii ăia, n-au plecat. Trebuie intrat cu furca și în golanii de la Roșia Montană… pe semne că ei nu se așteptau la așa ceva…. de acum este plin război civil.”
 • Despre anarhie:
  “Țăranul român e anarhic, Dvs sunteți țărani români, la fel ca și mine. Nu vedeți cum vă uitați cu suspiciune la toate gunoaiele astea care vin de dincolo?” (dincolo = Occident)
 • Despre om:
  “Un om valorează mai mult decat un câine [spun cei care vor eutanasierea câinilor vagabonzi n.e.]… De ce mergeți cu sintagme generalizante? Dacă ar fi să faceți o arcă a lui Noe și să urcati pe ea, acum în plin potop, între un câine maidanez care mănâncă din gunoaie și unul care a devalizat țara, vinde minele, a defrișat pădurile și a nenorocit poporul pe zeci de ani, pe cine urcați dvs în… aa, nu, că trebuie să fim creștini, luați omul. Pai ăla nu e om!”

  (Din context reiese că nici cei care au primit Chevron-ul în România nu sunt oameni. Este așteptat țăranul român anarhic să rezolve problema cu furca.)

 • Despre Ion Antonescu:
  “Mareșalul Antonescu, unul dintre cei mai mari și demni români.”
 • Despre Hristos la Pungesti:
  “Hristos, acolo în templu, când i-a văzut pe nenorociții ăia că vindeau, i-a scos cu biciul. N-a zis “facem un discount de 50%”, i-a scos cu biciul. Cum a făcut țăranul la Pungești cu furca la golanii ăia.”
 • Despre Romania:
  “Nu înțelegeți că această țară n-are prieteni?”
 • Dan Puric despre SUA și UE:
  “Cum fug ăștia, guvernanții noștri, la toate ordinele internaționale, sunt centrifugari.. ‘Da, zi șefu’, ce vrei? Ce, șefu? Da! Washingtonu’ ce zice? Ce zice Bruxelu’?’ “
 • Dan Puric despre Rusia:
  “Când am afost în 98 la Moscova am vizitat catedrala romanovilor.

  -Dar nu a fost aruncată în aer de Stalin?
  -Ba da, făcută praf.
  -Și?
  -După 90 am strâns rus cu rus câte o rublă și am făcut-o intactă la loc, perfect.

  Încearca să-si revina, foarte bine, bravo lor! Șă ne revenim și noi! Și zicem așa.. p-aici [Pungești etc n.e.] nu se poate trece. De ce? C-așa vor muschii mei.”

Aplauze furtunoase.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

58 de comentarii

 1. Alina
  28 decembrie 2013

  Mare artist – ingusta viziune! Chiar nu mi-l inchipuiam atat de inglodat intre maresalul Antonescu si taranii de la Pungesti…

 2. Nea
  28 decembrie 2013

  Ăsta-i ieşit din rezerva de scârbe a poporului, ediţie full options.

 3. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  daca tacea si isi vedea de teatru, filosof ramanea, si avea sansa sa para unul bun. asa se ia de brat si la intrecere cu filosofi de duzina:

  acum o zi, doua, spunea la Turcescu despre “statul de drept” ca e o inventie occidentala de care noi nu avem nevoie, pentru ca noi nu gandim rational, ci cu inima, sau ceva de genul.

  aici e Puric cu Hurduzeu si Mircea Platon http://www.youtube.com/watch?v=2mHCdqVHrZo sunt simpatici, vedeti cele 3 discursuri ????

 4. pista laszlo
  28 decembrie 2013

  Puric e o deceptie mare. Un pseudo-nationalist, E dintre aceia care injura Romania pentru ca chipurile o iubeste.
  Cu catedrala “Iisus Mantuitorul” din Moscova s-a inselat. Nu a distrus-o Stalin ci Lazar Moiseevici Kaganovici (Kahan) prin dinamitare.

  In locul catedralei, Iofan si Gelfreikh proiectasera cea mai mare cladire din lume, “Palatul Sovietelor”, o cladire plina de simboluri masonice si satanice.

  Pe vremea lui Boris Eltin catedrala a fost reconstruita prin subscriptie publica. Nu vad ce e de condamnat in asta.

 5. Tony
  28 decembrie 2013

  Suntem coerenţi: într-o ţară în care netrebnicii ajung aleşi şi bandiţii – demnitari, profetul nu poate fi decât puricul, puricele.

  Ce zice, printre altele, “profetul”? Că marile companii sunt ca şi Baiazid, care e “o fiară istorică, un criminal istoric”.

 6. Tony
  28 decembrie 2013

  Ce e nostim e că profetul-Puric perorează despre demnitatea neamului – şi împotriva corporatismului (în faţa unor corporatişti) – între două maşini străine! ???? ???? ????

  Deh, are şi demnitatea lui nevoie de sponsori…

 7. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  Oricum, ce bolboroseste Puric seamana foarte mult cu ‘ortodoxismul barbarizat’ descris de ieologul lui Putin, Alexandr Dughin, ortdodoxia ‘purificara’ de influentele occidentale. Dugin spune ca asta a incercat sa faca Stalin prin persecutarea Bisericii rusesti, dar nu a terminat treaba. O termina Putin acum.

  De acolo dispretul pentru stat de
  drept. Duca-se! In 2 ani, cand se rascoala taranii anarhici romani si sar cu furcile la derbedeii de americani, ne revenim si noi, ca rusii. Bravo noua!

 8. Bill
  28 decembrie 2013

  Buna ziua,

  Probabil ca USL-ul va produce mari dezamagiri compatriotilor care au impresia ca succesul in viata se rezuma la un black box in care bagi la imput votul si scoti la output bunastarea, iar daca asta nu se intampla politicienii sunt singurii responsabili. Ma tem ca acesti oameni vor deveni o masa de manevra perfecta pentru personaje de genul lui Puric.
  Sunt chiar un pic surprins ca Rusia nu s-a miscat mai repede in directia incropirii unui partid politic condus de ayatollahi ca Dan Puric, Mircea Platon, Ovidiu Hurduzeu sau Claudiu Tarziu.
  PPDD-ul a luat aproape 15% la ultimele alegeri. Cred ca un partid antioccidental, xenofob, pravoslavnic, cu puternice tendinte populiste, propunand utopii neaosist-teocratice poate trece lejer de 20%. Ar avea bazin electoral atat la tara, cat si in zona mic si mare-urbana.
  Imi aduc aminte cum dupa esecul din vara lui 2012, Vocea Rusiei ameninta USL-ul cu pierderea sprijinului (?!?) si reprofilarea pe alte solutii. Vad ca la un an si jumatate de atunci nu au reusit sa-si concretizeze amenintarea…

 9. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  Pista, nu e nimic in neregula cu construirea catedralei, dar e totul in neregula cu Putin care pe de o parte demonizeaza Occidentul si pe de alta da Rusia ca exemplu. Rusia in care speranta de viata la barbati e de sub 60 de ani din cauza alcoolismului si drogurilor, acum, la un sfert de secol de la reconstruirea catedralei cand a inceput Rusia sa isi revina.

  Uite cum se numeste un articol de pe timpul.md despre Rusia spre care Puric priveste cu admiratie si speranta: ”60%
  din populaţie NU ESTE APTĂ de
  muncă. Mortalitatea printre
  bărbaţi este similară celei din
  timpul celui de-al Doilea Război
  Mondial”

  citeste-l aici http://www.timpul.md/articol/statistici-reale-(xxi)-ce-se-intampla-in-rusia-60-din-populatie-nu-este-apta-de-munca–mortalitatea-printre-barbati-este-similara-celei-din-timpul-celui-de-al-doilea-razboi-mondial-35075.html

 10. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  si pt ca in articolul timpul.md se si abereaza cu incalzirea globala, vezi si asta https://www.inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/rusia-in-cifre-colaps-si-degenerare/

 11. pista laszlo
  28 decembrie 2013

  @ Costin Andries. Desigur ca nu este nimic de admirat la societatea ruseasca din prezent, bati la usi deschise.

  Cu catedrala “Iisus Spasski” depinde cum se pune problema. Cum a pus-o, probabil, Puric, nu e bine, in contextul prezentarii Rusiei ca un model pentru romani. In acelasi timp distrugerea catedralei a fost o barbarie, cu scop demonic foarte precis, iar reconstructia sa, o renastere.
  Si nici nu e bine ca Puric asociaza renasterea crestinismului din Rusia, inclusiv refacerea catedralei cu violentele unor tarani indobitociti de la Pungesti, instigati de agenti straini si de oengisti platiti din strainatate. E o magarie din partea lui sa spuna “Încearca să-si revina (prin constructia catedralei nota mea), foarte bine, bravo lor! Șă ne revenim și noi! Și zicem așa.. p-aici [Pungești etc n.e.] nu se poate trece”.

  Repet, Dan Puric nu este nationalist, iar spiritul sau dizolvant si negativist este antinational. Un roman adevarat, si de altfel niciun om cumsecade nu vorbeste si nu se poarta ca el.

 12. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  pista, crestinismul nu renaste in Rusia, renaste doar propaganda dughinista. Rusia provaslavnica si ortodoxa merge la biserica de 20 de ori mai putin decat decadenta America, de 42 de ori mai putin decat Irlanda, ba chiar de 7 ori mai putin decat Coreea de Sud, de 2 ori mai putin decat Suedia, unde ateismul e religie de stat. A.. si de 4 ori si jumatate mai putin decat in comunista China.

  Church attendance (most recent) by country

  Rank Countries Amount
  # 1 Nigeria: 89%
  # 2 Ireland: 84%
  # 3 Philippines: 68%
  # 4 South Africa: 56%
  # 5 Poland: 55%
  # 6 Puerto Rico: 52%
  = 7 Slovakia: 47%
  = 7 Portugal: 47%
  # 9 Mexico: 46%
  # 10 Italy: 45%
  = 11 United States: 44%
  = 11 Belgium: 44%
  = 13 Peru: 43%
  = 13 Turkey: 43%
  # 15 India: 42%
  # 16 Canada: 38%
  # 17 Brazil: 36%
  # 18 Netherlands: 35%
  = 19 Venezuela: 31%
  = 19 Uruguay: 31%

  # 21 Austria: 30%
  # 22 United Kingdom: 27%
  = 23 Argentina: 25%
  = 23 Spain: 25%
  = 23 Chile: 25%
  # 26 Croatia: 22%
  = 27 France: 21%
  = 27 Hungary: 21%
  # 29 Romania: 20%
  = 30 Switzerland: 16%
  = 30 Lithuania: 16%
  = 30 Australia: 16%
  = 33 Korea, South: 14%
  = 33 Czech Republic: 14%
  # 35 Taiwan: 11%
  = 36 Ukraine: 10%
  = 36 Moldova: 10%
  = 36 Bulgaria: 10%
  = 36 Georgia: 10%
  # 40 China: 9%
  # 41 Armenia: 8%
  # 42 Serbia and Montenegro: 7%
  = 43 Belarus: 6%
  = 43 Azerbaijan: 6%
  = 45 Norway: 5%
  = 45 Latvia: 5%
  = 45 Denmark: 5%
  = 48 Sweden: 4%
  = 48 Finland: 4%
  = 48 Iceland: 4%
  = 48 Estonia: 4%
  # 52 Japan: 3%
  # 53 Russia: 2%

  http://www.nationmaster.com/graph/rel_chu_att-religion-church-attendance#source

  In habotnica Rusie nu renaste crestinismul, ci alcoolismul, dependenta de droguri si national-bolsevismul.

  “În fiecare an mor 900.000 de ruşi. Ca urmare a depopularii, în ultimii 20 de ani au dispărut de pe suprafata ţarii 23.000 de localitati. In medie, o femeie din Rusia are 1.17 copii, în timp ce rata de fertilitate, pentru a permite înlocuirea generaţiilor este de 2,1. În fiecare zi se fac 10 de mii de avorturi, deşi 7 milioane de cupluri nu au copii. Durata medie de vârstă a bărbaţilor este de doar 58 de ani, ceea ce face ca rusul mediu, de sex masculin, sa nu apuce varsta pensiei. Anual mor din cauza supradozarii cu droguri 100.000 de persoane, 80.000 sunt ucişi, iar in accidente de maşină mor 30.000.
  Societatea rusă este afectata de patologii diverse, de exemplu 6 milioane de oameni sufera de boli mintale, tot atatia sunt infectati cu HIV, şi 5,000,000 rămân dependenţi de droguri. Genotipul rus este si el distrus sistematic de alcool – dupa diferite date statistice, un locuitor al acestei ţări consumă anual 14-18 litri de alcool pur.
  În închisorile din Federaţia Rusă se afla în prezent peste 1.000.000 de persoane. Numărul de orfani este de 750.000 şi este mai mare decât cel de după al doilea război mondial, când erau 687 000. Din cei 31 de milioane de copii sub 18 ani de ani, aproape 2 milioane sunt analfabeţi, iar 1.000.000 de dependenţi de droguri. Doar 30 la suta dintre ei sunt pe deplin sănătosi.
  În schimb, in Rusia, este în continuă creştere birocraţia. Administraţia de stat dă de lucru deja la 1,5 milioane de angajaţi. Conform datelor de la organizaţii internaţionale, suma şpăgilor date în fiecare an în această ţară este de 33,5 miliarde de dolari. In ranking-ul de transparenţă, anunţat în ultimii ani, Rusia este în mod constant de aproximativ pe locul 100 din 175 de ţări ale lumii. Pe o scală de 10 puncte, eficienţa administratiei a fost evaluata la 3,8 puncte, iar respectarea legii la 1,9 puncte.”

  https://www.inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/rusia-in-cifre-colaps-si-degenerare/

 13. Liv STOmer
  28 decembrie 2013

  Puric e exemplificarea perfecta a ideii ca poti sa fii mega-ultra-intelectual, cu biblioteci intregi citite, si sa ramai tot la fel: un cretin. Vorba personajului din Teodor Mazilu, “in viata mi-au placut doua lucruri: naturaaa!!!……si culturaaaa!!!”. Conferintele lui, asta o stiu de mult, pentru ca “materialul” e acelasi ca si in interviurile pe care le mai da, sunt un fel de vax cu pretentii, o pasta clisoasa de xenofobie+nationalism+antioccidentalism+stangism+gargara, pe care omul o vomita fara efort, ca si cum ar apasa un buton. Dramatic mi se pare ca acest om s-a imbogatit din asemenea “productii”, a scos gramezi de bani, cel putin din ciclul de la TNB, si-a gasit atata multime de prosti care sa se uite in gura lui cea rea. Vorba lui Costin, daca ramanea la ce se pricepe, adica la teatru, ar fi fost mai bine, ca totusi inteleg ca e un mim foarte bun, si si-ar fi gasit el cumva sa-si “vanda” arta, ca si mim, daca nu in Ro., macar in afara, dar deh, asa i-o fi fost mai usor…..

 14. Liv STOmer
  28 decembrie 2013

  @#3, Costin:

  sunt simpatici

  Sincer iti spun, man, desi eu scot (din cand in cand! ???? ) o revista de benzi desenate, si nu tu, am uneori impresia ca, din toata gasca de la ILD, sunt cel mai lipsit de simtul umorului…..simpatici? Mie imi vine sa urlu cand citesc/vad/aud asemenea ineptii….si inca!! Eu nu (mai) locuiesc in Ro., tu da!! ???? Deci…chapeau, man!!

 15. Liv STOmer
  28 decembrie 2013

  @4, dle Pista,
  aveti cumva vreun link, despre aceasta catedrala, undeva unde sa pot gasi informatii mai detaliate despre istoria ei? Oricum ar fi, va multumesc anticipat.

 16. pista laszlo
  28 decembrie 2013

  @ Costin Andries. Nu stiu cat de precisa este statistica pe care ai prezentat-o, dar pe fond ai dreptate, rusii nu prea se omoara cu religia care e folosita doar ca o componenta in slujba statului.

  Cred ca e greu sau aproape imposibil sa-si mai revina dupa 74 ani de comunism. La ei comunismul a fost mult mai agresiv impotriva religiei. Dupa revolutie au omorat 100.000 preoti, calugari, episcopi si milioane de credinciosi. Au distrus majoritatea bisericilor iar cele care nu au fost distruse au capatat alte destinatie, de exemplu “Muzeu al ateismului” sau, in cel mai fericit caz, grajd.

  Asta a facut ca, in 1989, Romania cu 23.000.000 locuitori sa aiba 10.000 parohii iar URSS, cu 280 milioane locuitori, majoritatea rusi, ucraineni, bielorusi, georgieni, moldoveni, sa aiba tot 10.000 parohii. De fapt Biserica romaneasca era cea mai mare biserica ortodoxa din lume. Acum noi avem 14-15.000 parohii si cea mai mare populatie monastica din intreaga Europa. Rusia nu stiu cum mai sta.

  Primul semn al statului ca se reconciliaza cu biserica a fost in 1988, cand Gorbaciov a dispus celebrarea a 1000 ani de la crestinarea Rusiei. Prin 1994 Boris Eltin a sprijinit reconstructia catedralei Iisus Spaskii, de la care a plecat si discutia si a patronat si ceremoniile de deshumare a ramasitelor familiei imperiale omorate de bolsevici si reinhumarea lor in catedrala.

  Putin merge si el pe acelasi drum, la marile sarbatori se duce la catedrala. Biserica si patriarhul Kiril sunt agentii guvernului.
  E si mult fariseism. Jurnalista Anna Politkovskaia care a murit impuscata pentru ca scria prea multe despre razboiul din Cecenia a relatat ca Dmitrii Medvedev, la biserica, isi facea semnul crucii dela frunte pana la slitzul pantalonilor, dar nu cred ca facea nicio blasfemie, omul pur si simplu nu stia sa se inchine.

 17. pista laszlo
  28 decembrie 2013

  @ 15 Liv StOmer

  Iata un link cu prezentarea catedralei Iisus Sapsski sau Iisus Mantuitorul. Au reconstruit-o cu fidelitate dupa cea distrusa http://www.sacred-destinations.com/russia/moscow-cathedral-of-christ-the-savior

  La fel de instructiv este de vazut ceea ce se dorea a se construi in locul sau, Palatul Sovietelor. Ar fi fost cea mai mare, cea mai hidoasa, diavoleasca si masonica constructie din lume. S-au apucat de lucru dar in 1941 au ajuns nemtii langa Moscova si au trebuit sa ia de pe santierul Palatului fierul beton pentru cazemate si fortificatii iar dupa razboi au renuntat la constructie si au facut o piscina.

  Poti vedea aici un film interesant despre templul diavolului ce urma a fi construit in locul catedralei http://www.youtube.com/watch?v=VLihVe89HKQ

 18. Dan Masca
  28 decembrie 2013

  Liv Stomer ma intereseaza o posibila colaborare pe partea de benzi desenate ????
  Noi am finantat si detinem revistatus.ro , care are meniu cu citeva benzi desenate.
  Legat de Dan Puric pot spune un singur lucru : Dumnezeu cu mila.
  Este normal sa aiba public mult in Romania.
  Asta este normlitatea dupa zeci de ani de minciuna si incultura politica, sociala si economica.

 19. Ghita Iulian Marcel
  28 decembrie 2013

  Are dreptate ! tara asta e pe mana unor indivizi care nu vor altceva decit sa fure . E plin parlamnentul de infractori ,in loc sa fie la jilava acei indivizi fac legea asa cum vor ei, in total dispret fata de orice norma fie ea morala sau legala. Actuala clasa politica este o rusine.

 20. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  Cu ce anume are dreptate? Are dreptate cand spune ca reprezentantul nazistilor in Romania e dintre cei mai mari romani? Are dreptate cand spune ca americanii trebuie dati afara din tara, eventual sa faca loc sperantei reprezentate de rusi? are dreptate cand spune ca taranul roman e anarhist? etc. nu are.

 21. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  “Potrivit unei adeverinţe publicate de CNSAS în 2012, Dan Puric a fost recrutat de Securitate în martie 1976, pe vremea când avea doar 17 ani “în scopul supravegherii informative a elevilor din cadrul Liceului de arte plastice N.Tonitza”. Cu alte cuvinte, în scopul turnării colegilor de liceu. Puric a semnat un angajament şi a primit numele de cod “Cristian”, scrie realitatea.net.”

  La sfârşitul anului 1997, documentele Securităţii susţin că „în cursul anului 1977 a cules informaţii referitoare la starea de spirit din rândul elevilor, precum şi despre anumiţi elevi care întreţin relaţii cu cetăţenii străini ori vizitează bibliotecile ambasadelor străine concretizate în două note informative”. Totodată, organele de Securitate notează şi carenţe ale tânărului Puric: „manifestă totuşi reţinere în semnalarea din proprie iniţiativă, anumite aspecte legate atitudine a colegilor

 22. Alex M.
  28 decembrie 2013

  O observație la comentariul nr. 16: Familia imperială rusă a fost înmormântată la St. Petersburg, în Catedrala Sf. Petru și Pavel.

 23. olevatik
  28 decembrie 2013

  Trebuie dat cu flit in acest puric bolnav .

 24. adib
  28 decembrie 2013

  Instigarea la “intratul cu furca” ar putea fi infractiune. Un email catre sesizare@mpublic.ro ar fi binevenit.

 25. Mihaela Bărbuş
  28 decembrie 2013

  Puric da sentinte absolute in lucruri de care nu are habar. Conferinta respectiva e o mare varza. E incoerent si fanatic. Confunda teatrul cu realitatea. E neserios cu autoinformarea. Deci, dpdv crestinesc si intelectual, e superficial si vulnerabil. Popularitatea, cata o fi, nu indica valoare spirituala si competenta.
  E adevarat ca in Rusia sunt semne de renastere crestina (in limitele cifrelor mentionate de Costin @12), insa trebuie foarte mult discernamant la evaluarea rezultatelor lor. Cred ca cea mai mare parte a ce se vede din afara, chiar daca a pornit in mod autentic crestin, a fost acaparat politic. E foarte bine ca o catedrala a fost reconstruita cu bani de la oamenii de rand; nu e bine ca statul putinisto-dughinist sa puna asta in slujba imaginii sale.

 26. Anca Cernea
  28 decembrie 2013

  Rusia Musulmană? Daniel Pipes, The Washington Times, 21 Oct 2013

  (…) Nu numai ca musulmanii numără 21-23 de milioane în cadrul unei populaţii totale în Rusia de 144 de milioane, adică 15%, dar proporţia lor creşte rapid. Despre etnicii ruși, bântuiţi de alcolism, se spune că au o natalitate europeană şi o mortalitate africană, unde prima este de 1,4 pe femeie iar cea de a doua de 60 de ani pentru bărbaţi. In Moscova, femeile ruse au 1,1 copii.

  În contrast, femeile musulmane au 2,3 copii în medie şi au mai puţine avorturi decât concetăţenele lor ruse. In Moscova femeile tătare au câte 6 copii iar cele cecene şi inguşe au câte 10. Pe deasupra, cam 3-4 milioane de musulmani s-au mutat în Rusia din fostele republici ale URSS, în special din Azerbaidjan şi Kazakhstan; şi unii dinte ruşi se convertesc la Islam.
  Aceste tendinţe indică numărul în declin al creştinilor, cu 0,6% pe an iar cel al musulmanilor în creştere în aceiaşi proporţie, ceeace va avea un efect dramatic pe viitor. Unii analişti prevăd că musulmanii vor deveni majoritari în secolul 21 – o revoluţie demografică care va schimba fundamental caracterul ţării. Paul Goble, un expert în problemele minorităţilor ruse, trage concluzia că ” Rusia trece printr-o transformare religioasă care va avea consecinţe mult mai importante pentru comunitatea internaţională decât prăbuşirea Uniunii Sovietice,”
  (…) In câţiva ani,musulmanii vor constitui jumătate dintre recruţii din armata rusă.(…)

  http://ro.danielpipes.org/13547/rusia-musulmana

 27. Anca Cernea
  28 decembrie 2013

  David Satter despre afilierile și afacerile Patriarhului Kiril:

  (…)
  Kirill, who was the Metropolitan of Smolensk, succeeded Alexei II who died in December 2008 after 18 years as head of the Russian Church. According to material from the Soviet archives, Kirill was a KGB agent (as was Alexei). This means he was more than just an informer, of whom there were millions in the Soviet Union. He was an active officer of the organization. Neither Kirill nor Alexei ever acknowledged or apologized for their ties with the security agencies.

  (…)
  During the Soviet period, fear was an important factor in the cooption of the Church by the regime. But in the post-Soviet period, the chief motivator may be corruption. After the fall of the Soviet Union, the church received official privileges, including the right to import duty-free alcohol and tobacco.

  In its February 15, 2012 issue, Novaya Gazeta published an article about the personal wealth of the Patriarch, which it estimated at $4 billion. The newspaper referred to the dossier assembled by Sergei Bychkov, a journalist who has written extensively about Kirill’s involvement with the tobacco business. Not one of Bychkov’s more than a dozen articles has been refuted and Kirill himself acknowledged the veracity of many of the facts collected by Bychkov.

  In 1993, a financial group, “Nika,” was created with the participation of the Moscow Patriarchy. Its vice president became the archpriest Vladimir Veriga, at the time the commercial director of the Department of External Church Ties (DECT), which was run by Metropolitan Kirill. After a year, there appeared two commissions on humanitarian assistance, one connected to the Russian government that determined which “humanitarian assistance” it was possible to free from taxes and excise duties and the other connected to the DECT, which sold the goods, including cigarettes and alcohol, to commercial structures. In this way, a large part of the humanitarian assistance that was freed of taxes was sold through regular commercial channels at existing market prices.

  According to figures from the government commission on humanitarian aid cited by Novaya Gazeta, in 1996 alone, the DECT imported eight billion cigarettes. This was a serious blow to the tobacco barons of the period who were obliged to pay duties and excise taxes and, as a result, could not compete with the Church. This business was carried out despite the fact that Orthodoxy considers smoking to be a sin.

  According to Novaya Gazeta, the DECT, in addition to Nika, became the founder of the “Peresvet” commercial bank and the companies, “International Economic Cooperation,” “Free Popular Television” and others. After 1996, the most profitable line of business became the export of oil, which was freed at the request of the former Patriarch Alexei II from customs duties. The annual turnover of the company in 1997 amounted to $2 billion.

  The third direction of Kirill’s activities was sea products. According to the site, Portal-Credo.ru, which follows the situation of religion in Russia, and which was cited by Novaya Gazeta, quotas for Kamchatka crab and shrimp were allocated in the amount of more than 4,000 tons to the firm, “Region,” reportedly founded by Kirill.

  In his public statements, Kirill does not deny that he is rich. In fact, this would probably be fruitless. Novaya Gazeta called attention to the luxuries that Kirill enjoys, a Breguet watch worth $30,000 which Ukrainian journalists noticed, a personal plane, a villa in Switzerland, and a penthouse in the famous “House on the Embankment” with a view of the Christ the Savior Church in the center of Moscow.

  Despite this, Kirill does pay obeisance to the validity of traditional Christian virtues. In one of his statements in Ukraine, the Patriarch said, “It is very important to learn Christian asceticism. This is the ability to regulate one’s demands. This is the victory of a person over lust, passions and instinct.” According to Kirill, asceticism should be the rule for both the rich and the poor.

 28. Octavian Racu
  28 decembrie 2013

  Vai de capul vostru, dacă v-aţi luat şi de bietul Puric. Se pare că secta voastră neo-iudaică se transformă tot mai mult într-o secţie specială a spitalului de nebuni ????

 29. Octavian Racu
  28 decembrie 2013

  pista laszlo, în rusă catedrala se numeşte corect “Hram Hrista Spasitelea”, nu “Iisus Spasski”

 30. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  Racu, ai revenit cu obsesiile tale cu evreii. La ultima discutie cu tine pe ILD citeam asta (imi pare rau, dar nu prea am avansat), poate ne spui cum ai evoluat cu studiul:

  Vreau să-ţi dau o veste proastă tinere. Viaţa ta este un mare căcat. Nu pentru că nu ai avea un mercedes, un iphone şi o casă cu piscină aşa cum vezi în filmele care se produc intenționat pentru a hrăni creierul tău cu iluzii deșarte. Lipsa acestora este un nimic pe lângă faptul că viaţa ta este un adevărat coşmar, un spectacol, alcătuit din iluzii, dorinţe neîmplinite, false iubiri şi false patimi. Eşti străin de tine, de trăirile tale, nu mai vorbim de înstrăinarea de cei din jur şi celor din jurul tău faţă de tine. Iar cel mai rău este faptul că îţi este frică să ieşi din această lume.

  […]

  Îţi este teamă de un viitor încert şi această frică te transformă într-un mieluşel ascultător. Nu te-ai întrebat niciodată de unde este această frică?

  În cazul în care te-ai întrebat, te felicit, este primul tău pas de ieşire din MATRIX.

  […]

  Desigur, aceasta este viaţa ta şi tu o poţi trăi aşa cum vrei tu. Eşti stăpân pe viaţa ta sau cel puţin aşa crezi tu. Vei rămâne cu această credinţă până ce vei muri singuratic, privind cu amar la viaţa pe care ai trăit-o.

  Dar există o altă cale. Calea revoltei împotriva lumii moderne. Revolta împotriva capitalismului, împotriva culturii de masă, împotriva clasei politice, împotriva ideilor otrăvitoare pe care ţi le bagă profii din şcoală sau facultate.

  […]

  Devino militant al unei noi revoluţii care nu coboară, ci înalță. Este vorba de Revoluţia Conservatoare. Revoluţia din tine însuţi care va însemna reîntoarcerea la trăirile adevărate, la instinctele primare, la viaţa reală pe care au simţit-o cândva strămoşii tăi. Reînviind, vei simţi cum reînvie universul din jurul tău, oamenii, natura. Reînviind devii o bombă care răspândeşte viaţă în jur.

  Moarte lumii! Trăiască Revoluţia Conservatoare!

  Am apucat totusi sa vad si asta (inca nu ai invatat sa scrii corect “romineste”?):

  Lev Troţki, autorul revoluţiei din 1917, s-a refugiat în Occident, apoi în Mexic, de unde critica regimul „fascist” al lui Stalin, încercând să creieze un front internaţional împotriva URSS. După moartea sa, peste câteva decenii, ideile sale vor pătrunde în elita intelectuală şi politică din Statele Unite Ale Americii. Iniţial, stânga democrată se va lăsa vrăjită de ideile „revoluţiei mondiale”, iar mai târziu dreapta republicană va cădea în această capcană, prin intermediul ideologului neotroţkist Leo Strauss. În perioada lui G. W. Bush, neotroţkismul devine o politică oficială a Case Albe, transformând SUA în ceea ce trebuia să devină Rusia după 1917 – desimenatorul „revoluţii mondiale”. Rând pe rând, în Estul Europei se declanşează aşa-numitele „revoluţii colorate”, care aduc la putere marionetele „deminternului” – Saakaşvili (Georgia), Iuşenko (Ucraina), Băsescu (România) şi Voronin (Republica Moldova). Fantoma lui Troţki revenise acasă, pentru a-şi finaliza opera revoluţionară, însă nu pentru mult timp. Acolo unde apare „un Troţki”, neapărat va apărea şi „un Stalin”. E o legitate devenită universală.

  http://octavianracu.wordpress.com/2013/11/07/de-la-o-revolutie-rosie-la-revolutii-colorate/

  Va amintiti ca in anumite cercuri, de regula cele legionare sau pur si simplu fascistoide, ILD e acuzat “trotkism”. Cred ca explicatia e inparagraful de mai jos. Acum, Rusia lui Putin, cel care considera prabusirea URSS cea mai mare tragedie a secolului trecut si pe Stalin un erou, este anticomunista. Dupa toate aparentele, anticomunista de rit stalinist:

  Troţki, care continuase să promoveze ideea „revoluţiei mondiale” şi „teoria revoluţiei permanente”, a fost nevoit să fugă din ţară, fiind strâmtorat de politica lui Stalin. Stalin nu avea chef de aventuri globaliste, dimpotrivă, a măturat din ţară „investitorii străini”, a promovat organizarea URSS pe principiul respectării identităţilor naţionale şi a început „să construiască un socialism într-o singură ţară”. Desigur, modelul stalinist avea foarte puţine în comun cu ideea marxistă, în afară de industrializarea şi colectivizarea forţată. Rusia lui Stalin semăna mai mult cu regimul lui Franco sau Mussolini, decât cu un stat construit pe principii socialiste. Anume lui Stalin îi revine marele merit stopării oricărui „export” al revoluţiei în lume, prin executarea tuturor „liderilor- revoluţionari”. Tot Stalin este acel care scoate din umbră Biserica Ortodoxă, restabileşte modelul prerevoluţionar al organizării armatei şi declanşează un proces de „indigenizare a elitelor” din republicile unionale. Desigur, nu trebuie să uităm şi teroarea prin care a trecut populaţia sovietică, însă nu trebuie să ignorăm faptul că toate marile puteri industriale au trecut prin procese similare în prima fază a modernizării.

  Articolul asta, la o prima scanare pe fuga, este o critica adusa lui Trotki din perspectiva stalinista. Pentru ca Rusia, in vremea URSS si acum, in putinism, nu poate exista fara antiamericanism, iar acum americanii nu mai sunt habotnici retrograzi, ci trotkisti revolutionari la fel de exploatatori impotriva carora lupta dughinismul revolutionaro-reactionar.

  pe scurt, n-am timp acum.

 31. DanCanada
  28 decembrie 2013

  Ok, o fi spus si prostii, insa va aduc aminte ca omul asta a luptat mult pentru crestinism, pentru memoria martirilor din inchisorile comuniste si impotriva comunismului.

 32. Anca Cernea
  28 decembrie 2013

  Dan, aici nu putem să nu ținem cont de secvența în timp a atitudinilor lui Puric. Asta face diferența morală dintre Iuda, care din apostol a ajuns trădător, și tâlharul de pe cruce, care din criminal a ajuns sfânt în calendar.
  Din păcate, indiferent de ce parte o fi fost înainte, acum Puric s-a alăturat dușmanilor României și ai Civilizației.

 33. pista laszlo
  28 decembrie 2013

  @ 29 Octavian Racu. Imi pare rau pentru gresala. Dar este scuzabila. Ia ne govoriu po iazyk svinei – Eu nu vorbesc limba porceasca

 34. Ciprian
  28 decembrie 2013

  Capacitatea bisericilor din Romania este de 2-3%. Atatia intra in ele. Deci 20% este o cifra aberanta, care insa devina cat de cat clara daca punem la socoteala noaptea de Inviere.

 35. DanCanada
  28 decembrie 2013

  @Dna Cernea #32: Indiferent de cite ineptii a spus recent totusi nu cred ca Dan Puric poate fi numarat printre ‘dusmani’. De fapt e mai degraba ‘prieten’. Nu e nimeni fara de pacat, stiti zicala cu paiul si birna. Eh, asta e unul din cusururile noastre, ale romanilor: degraba judecatori ai altora.
  Si cum ati amintit de Iuda, daca istoria cu cel de pacat sa arunce primul piatra se intimpla in Romania se ducea naibii bunatate de parabola. Parca si vad un proto-roman pe vremea lui Isus cu o piatra intr-o mina si o carafa de bautura in cealalta: “Cum, io?!? Pai normal! ca-s fara de pacat!!” ????

 36. DanCanada
  28 decembrie 2013

  Scuze! Am mincat un “fara” – ‘cel fara de pacat’, bineinteles.

 37. Toiu
  28 decembrie 2013

  @ DanCanada
  Eu cred ca omul asta s-a blocat -cel putin pentru moment-ca si tanara speranta. Din pacate pentru el si din pacate pentru noi.

  Evident ca nu poate fi pus in galeria marilor (sau micilor) ticalosi. Dar uite, ca, desi fondul este unul bun, prin delir si autosuficienta ajungi intr-o fundatura. Si mie imi pare rau, pentru ca sunt foarte putine voci autentic crestine in spatiul nostru public si un om cu potentialul domnului Puric este intotdeauna binevenit.

  Cred ca orgoliul il macina atat de mult ca a ajuns bietul om sa sustina tot felul de prostii. Dorinta de a iesi in fata intotdeauna, de a soca asistenta de fiecare data, de a emite maxime in orice situatie i-a cam distrus atat bunul simt cat si buna cuviinta.

 38. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  Toiu, eu sunt de acord cu tine.

 39. Mihaela Bărbuş
  28 decembrie 2013

  Ref la inchisorile comuniste, as fi preferat sa ii lase in pace pe cei care au suferit la Sighet si Aiud. Nu era cazul sa ii puna in aceiasi oala cu Antonescu pentru ca foarte multi fusesera impotriva lui Antonescu tocmai pentru ca erau demni si patrioti. Oricum, nu are caderea sa se pronunte in lucrurile astea.
  Daca s-a aliat cu dusmanul, e mai intelept sa nu ne amagim. Pentru ca imi datoreaza o ora si zece minute, am putut sa vad ca acum nu are alt dusman decat Vestul. De comunism/anticommunism vorbeste la trecut. Problema care il arde acum e Rosia Montana si Pungesti.

  PS Nu pot sa nu remarc totusi gandirea novatoare: ….mi-este prieten numai mie, iara tie dusman este…; vezi o comuniune, asa, vjiuuuff! (pe la min 45.12). Si faza cu animalele cu sange forte e inedita pentru mine.

 40. Tony
  28 decembrie 2013

  Buna credinţă (intenţie) nu scuză orice.
  De bună seamă că domnul Puric nu e rău intenţionat: el vrea binele ţării.
  Cum se întâmplă în multe alte cazuri, dorinţa îi este mutilată, pervertită de o falsă instrucţie, Dl. Puric a citit mult/are memorie bună şi a înţeles foarte puţin. Dar harul actoriei îi dă posibilitatea să mimeze că a înţeles totul.

  Se petrece un dublu proces de supra-compensare:
  1. dorinţa îi este năpădită de idei prost însuşite, ceea ce îi exacerbează dorinţa
  2. ideile îi sunt năpădite de o dorinţă prost administrată, ceea ce îi exacerbează “ideologia”

  Din cele două excese, inteligent camuflate – doar este actor! – şi-a confecţionat o aură profetică.

  Când dl. Puric minte un public neavizat spunând că Socrate elogia filosofia geto-dacă, ce să zici?
  Ai putea repeta, eventual, spusele lui Heraclit: “Învăţătura de carte nu te învaţă să ai minte”.

 41. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  ‘Când dl. Puric minte un public neavizat spunând că Socrate elogia filosofia geto-dacă, ce să zici?’

  si eu am observat aberatia asta. e felul lui de a-i flata pe corporatistii/genialii tarani anarhici.

 42. dan paduche
  28 decembrie 2013

  @Tony

  Eu am mari indoieli chiar si in ceea ce priveste bunele intentii indreptate spre binele tarii ale tov. Dan Puric. A se vedea pozitia sa in anul de gratie 2012 Pana atunci am avut si eu o parere foarte buna despre el, dar acum nu mi-e rusine sa recunosc ca m-am inselat.

 43. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  dan, ce a spus in 2012?

 44. Devis Grebu
  28 decembrie 2013

  Dan Puric este din punct de vedere profesional/artistic un bun tap-dancer ( nu stiu echivalentul in romaneste ) combinat cu un indemanatec pantomim local… din punct de vedere uman – moral/civic – un ratacit-extremist in toate directiile cardinale ( la propriu si la figurat ) dublat de un bombast/ridicol caragialesc ( ma refer la eroii genialului ganditor/scriitor ). In plus, daca mai e loc, este un propagandist subliminal al neo-legionarismului renascand sub priviri indiferente sau simpatizante ( o droaie de “cuiburi” prin Canada, rasfirate intre Montreal si Toronto…de unde si unele incurajari de mai sus cu pseudonim canadian…) Pe scurt, un individ – care daca nu ar avea priza la masse amorfe inghititoare de baliverne national-stangiste ambalate intr-o mantie a cuviosenii – ar fi ( inca ) un caraghios… Dar, in conditiile de precaritate debusolata prin care trece populatia plaiurilor mioritice, e un individ extrem de periculos.
  Atentie mare … il cunosc destul de bine…personal… din perioada cand si eu & familia mea apropiata am fost “sedusi” de farmecele lui spectaculare… mimate ( la propriu si la figurat )…l-am gazduit nu odata la noi la masa…am fost nu odata in cabina lui personala de la TNB asadar… sugerez precautie profilactica celor care-mi vor sari la beregata…

 45. Tony
  28 decembrie 2013

  Problema stringentă nu e, totuşi, profetul-pantomim.
  Mult mai gravă este perspectiva imediată de anulare a justiţiei: amnistierea şi graţierea corupţilor.
  Dacă n-o pot controla, o fac inutilă. Tot efortul justiţiei este aruncat la coşul de gunoi.

 46. DanCanada
  28 decembrie 2013

  Quod erat demonstrandum, am zis ca romanul e degraba giudecatoriu? am zis:

  Cica Dan Puric e “un propagandist subliminal al neo-legionarismului renascand sub priviri indiferente sau simpatizante ( o droaie de “cuiburi” prin Canada, rasfirate intre Montreal si Toronto…de unde si unele incurajari de mai sus cu pseudonim canadian…)”.

  Domnu’ Grebu, pseudonimul meu canadian n-are absolut nici-o legatura cu nimic din ce presupuneti dvs. mai sus. Sint in Canada de mult timp insa n-am auzit de “cuiburi” rasfirate si nici de neo-legionarism. Nici macar incipient. Poate dl. Emil Borcean de aici de la ILD (si el e tot in Canada insa nu il cunosc personal) stie mai multe?

  In sfarsit, o dati cu presupusul, treaba dvs. Va spun doar ca gresiti si e si de prost gust.

 47. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  please don’t fight

 48. Emil Borcean
  28 decembrie 2013

  In Ontario (cel putin) exista grupuri de romani cu simpatii legionare. Sunt putine, mici si relevanta lor e redusa, dar exista. Asta nu inseamna ca Dan ar avea ceva in clin sau maneca cu ei. Nici pe departe. Domnul Grebu s-a pripit. Acestea fiind spuse, va urez cu drag un An Nou Fericit!

 49. Liv STOmer
  28 decembrie 2013

  @16, multumesc frumos pt link(uri).
  @all ->un an nou fericit, mai bun decat precedentul!!!
  @17, da, as fi interesat de o colaborare. Scrieti-mi va rog un mail la liviu_99 at yahoo.com, ca sa luam legatura, sa va trimit ce-am mai facut pana acum, etc.

 50. pista laszlo
  28 decembrie 2013

  @ 52 LivSTomer Cred ca ma confunzi cu 18, Dan Masca. 17 sunt eu. Desi mi-au placut intotdeauna benzile desenate (europene si americane, nu japoneze) nu ma ocup cu asa ceva si nu putem colabora.

 51. Adi
  28 decembrie 2013

  @12: ca tot veni vorba de Rusia, cauta pe iutub “russian driving” sau “road rage car crash” si vezi cum e cu moralitatea oamenilor din Rusia. O tara se poate judeca si dupa cum se conduce pe strazi.

 52. Costin Andrieş
  28 decembrie 2013

  da, Adi, am vazut ????

  Uite, citeste asta https://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/alina-vara-rusia-si-drama-crestinismului/ si cartea daca o gasesti.

  cateva pasaje:

  Viața obișnuită îl pune în dificultate pe un rus; el se simte mai bine în oscilația dintre înger și demon, păcat și har, damnare și mântuire. Viața așezată, „burgheză” îl dezgustă, în vreme ce el tinde mereu către cunoaștere fără efort, prin extaz mistic și/sau pocăința patetică în urma unor căderi pe care ajunge să le prefere echilibrului. Filocalia și Grigore Palama devin idoli, iar medierile filosofice ale teologiei occidentale sunt refuzate. Dihotomia Istina (adevărul factual, empiric) vs. Pravda (adevărul metafizic, „adevărul adevărat”) este, crede Besançon, la originea reduplicării realităților și a minciunii ontologice. A observa carențele istorice ale Rusiei ortodoxe este expresia unei viziuni vulgare, Istina, în vreme ce Pravda numește Rusia transfigurată, adevărata Rusie, farul Ortodoxiei, lumina lumii.

  „Cred în Rusia”, se aude în „Demonii” în vreme ce un contemporan, Tiutcev, lansează afirmația reluată și de Vladimir Putin, „În Rusia nu poți decât să crezi”. Totul în Rusia este sfânt: samovarul, mesteacănul, cojocul țăranului, basmaua femeii – pământ, popor, biserică, țar se contopesc într-o singură unitate ce trebuie să excludă alteritatea: ateii, evreii, socialiștii, masonii și, mai ales, catolicii. Rusia e inefabilă: obiect al credinței, sursă de melancolie, realitate care nu poate fi înțeleasă sau schimbată prin categoriile raționaliste ale Occidentului.

  Cred că, într-o primă grilă de interpretare, cazul Rusiei poate fi văzut ca o formă extremă a derivei teologico-politice despre care a scris, de pildă, Eric Voegelin. El vorbește despre o „decapitare a lui Dumnezeu” operată de gândirea politică la începutul modernității și de o deplasare o obiectului venerației dinspre transcendență înspre imanență, o învestire a istoricului cu un nucleu mistic. Națiunea, rasa, clasa sunt principalele obiecte ale idolatriilor moderne, iar eschatonul capătă o explicită nuanță socio-politică ce reclamă mijloace violente pentru concretizare. Nemulțumirea față de structurile istorice contemporane sau simplul plictis provocat de „ordinea burgheză” alimentează, înăuntru sau afară, imaginea unei Rusii sfinte, revoluționare, sălbatice sau conservatoare ce poate împlini așteptările unui public visător. Dar este această fascinație un fenomen strict modern? De unde vine, exact, acest „dor”?

  https://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/alina-vara-rusia-si-drama-crestinismului/

 53. Mihaela Bărbuş
  28 decembrie 2013

  Și iată că D Puric, cel care critică guvernarea și nu suportă corupția, a primit pașaport diplomatic de la Corlățean și se simte onorat.
  http://www.capital.ro/pasaport-diplomatic-pentru-dan-puric.html

 54. Theo Hahn
  28 decembrie 2013

  To’arășu’ Puric a devenit un păduche infestator.

 55. observator
  28 decembrie 2013

  pt 28 – octavian racu /
  omule , fenomenele sociale si politice analizate pe inliniedreapta sunt deosebit de complexe si este meritul acestui site ca reliefeaza aspecte ale lor pe care mainstreamul massmedia le marginalizeaza sau le ignora . sa ai deci in vedere serviciul enorm pe care ei ni-l aduc oferindu-ne informatii SEMNIFICATIVE la care in media romaneasca nu prea avem acces.
  daca nu esti de acord cu punctele de vedere exprimate aici , este desigur dreptul tau [asa cum este si al meu] si nu cred ca deranjezi [din cale afara]pe cineva de pe aici avand optiuni diferite de ale lor;problema apare cand incepi sa-i faci nebuni si secta neo iudaica.
  Sa stii ca Hristos Domnul nostru nu te-a pus judecatori peste acesti oameni;tu ai datoria sa combati CU ARGUMENTE RATIONALE opiniile pe care le consideri gresite , nu sa folosesti cuvintele pe post de bolovani cu care sa faci ”justitie”in stil veterotestamentar [apropo,daca tu crezi ca ce au facut calugarii ortodocsi cu filosoafa Hypatia din alexandria la inceputul sec V – pt edificare
  http://www.ziare.com/cultura/istoria-culturii-si-civilizatiei/hipatia-ultima-pagana-a-alexandriei-i-documentar-1152945
  este o cale demna de urmat,nu te voi contrazice dar iti voi aminti ca si inchizitia si musulmanii fanatici au facut si inca mai fac ”dreptate” in felul acesta,inclusiv crestinilor ortodocsi…oare nu s-ar cuveni sa fim mai buni decat ei,daca tot se presupune,ba chiar se afirma cu tarie ca suntem impregnati cu energiile necreate ale duhului sfant?privilegiu refuzat atat paganilor cat si ereticilor?]
  Ideea este ca dincolo de partizanatul ideologic suntem fiinte umane si nimeni dintre noi nu este nici stalp nici temelie a adevarului;de aceea pt binele comun e de dorit sa nu depasim masura in eventualele abordari conflictuale,pt ca ne va judeca Dumnezeu. si sa nu uitam ca si altii pot arunca cu pietre in noi,pot crede despre noi ca suntem nebuni si fanatici si nu cred ca ne face placere.
  Crezi ca mie imi face placere sa gasesc scris ca maresalul ion antonescu este numit ”reprezentantul nazistilor din romania” cand el era filoenglez si spera reeditarea scenariului din ww1 [cand germania a batut rusia si puterile occidentale au batut germania] si a cerut desant aliat in romania pt a scoate tara din alianta cu hitler FARA A O FACE CADOU LUI STALIN ? evident maresalul este judecat partinitor si dintr-o perspectiva unilaterala,care nu tine cont de faptul evident ca omul era in primul rand antisovietic nu progerman,cu atat mai putin filonazist. [oare maresalul Mannerheim,care a bagat finlanda in razboiul antisovietic,trebuie numit agent nazist pt asta,cand el incerca doar sa recupereze teritoriul national ocupat de sovietici cu un an inainte?]dar cum am spus,lucrurile nu sunt albe sau negre si nu avem dreptul sa depasim o anumita limita in conflictele noastre cu ceilalti.
  M-as bucura daca ati intelege

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian