FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

De ce nu s-ar rejuca Liverpool-Barca la pachet cu un nou referendum Brexit?

Dacă un al doilea referendum Brexit e văzut de mulți ca ceva firesc, de ce nu s-ar rejuca atunci și Liverpool-Barca de ieri? Pot fi o mulțime de argumente.

În primul rând, fanii Liverpool sunt intoleranți. Mai populiști și zgomotoși decât spaniolii, englezii nu se lasă nicidecum dresați cu campanii de „incluziune” care abia de reușesc pe continent.

Au un track-record dubios. Îl amintesc doar pe cel recent. Vă mai amintiți anul trecut când suporterii Liverpool l-au susținut pe micuțul Alfie Evans decuplat de la aparate în urma deciziei unui judecător activist? Uitați aici de ce sunt în stare membrii galeriei lui Liverpol: LIVERPOOL fans are calling for a minute’s applause to take place during their Champions League semi-final game against Roma for Alfie Evans. Ori aici: Alfie a înţeles ce e „in his best interest“ şi a murit. I-ați auzit vreodată cum vorbesc, cum stâlcesc cuvintele la Liverpool? Ia ascultați-l numai pe tatăl lui Alfie, un suporter tipic al Liverpool:

Știți cât de needucați sunt fanii Liverpool (de altfel, cine s-ar fi putut opune deciziei unui judecător atât de luminat)? Că-s considerați cam „homofobi”? Că nu mai departe de luna trecută fanii Liverpool le-au cântat celor de la Chelsea tradiționalul „Chelsea rent boys”, slogan care face trimitere la o legendă urbană despre un raid al poliției de acum 40 de ani când, pare-se, un fan Chelsea a fost găsit în pat cu un „băiat de închiriat”?

Că citesc tabloide în care nu se scrie corect politic? Dacă fotbalul este îndeobște o întruchipare a ”toxic masculinity”, fanii Liverpool sunt super-campioni ai conceptului. Cum să dai, așadar, satisfacție plebei?

Vor fi fost apoi și ceva greșeli de arbitraj. Cum albul devine ușor negru, se poate spune că de fapt cei de la Liverpool au recurs la exagerări și fake-uri, au simulat faulturi, în fine, motive se pot găsi multe pentru rejucare. Dacă un al doilea referendum nu pare o nebunie, de ce ar părea atunci rejucarea finalei până câștigă Barca? Mai ales că a fost atât de aproape după primul meci. Per ansamblu scorul e strâns, nu poate fi vorba de victorie la doar un gol distanță, Erdogan a expus deja ideea la alegerile din Instanbul.

S-ar potrivi de minune: o nouă finală Liverpool-Barca și un nou referendum despre Brexit. Iată, lui Erdogan i-a reușit la Istanbul.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto