FUNDATIA IOAN BARBUS

Dilema jurnalistului: să cerceteze acțiunile rușilor în România sau să ia dezvăluirile lui Snowden de pe agenții ?

lista lui dughinLista „Amicillor Rusiei” este relativizata, in buna traditie a tovarasului Lenin. Ca-i una, ca-i alta, ca, vezi-Doamne, cum de vine un site de blogeri sa dea asa ceva, ca-i din cauza razboiului ILD-Critic spanac etc. Sunt opinii legitime, doar e libertate de exprimare.

Haios este ca sunt si ziaristi care spun asa ceva. Bun, daca nu va place site-ul, nici orientarea lui conservatoare, ati avut macar MINIMA CURIOZITATE sa investigati putin? Sa urmariti niste link-uri? Sa descarcati sutele de emailuri interceptate si date publicitatii (https://www.fayloobmennik.net/4352526)? Sa le traduceti, macar cu google translate intr-o prima faza? Dupa aceea puteti apela la un prieten roman din Basarabia, cu siguranta va va ajuta. Marii experti romani pe Rusia stau ca submarinul cand vine vorba de implicarea Rusiei in Romania. Ati vazut vreodata vreo contributie a lor?

Dar sa revenim la jurnalisti. Ati avut macar curiozitatea sa verificati, macar cu wikipedia, in engleza, cine sunt rusii de la ”Shaltai Boltai” (https://globalvoicesonline.org/…/russia-hacker-kremlin-crim…/) care s-au ocupat de asta, ori cam ce profil are publicatia ucraineana texty?

Ori va plac numai dezvaluirile lui Snowden?

Chiar va multumiti sa mestecati ceea ce prelucreaza presa occidentala, sa traduceti numai stirile cu oficiali occidentali care vorbesc despre razboiul propagandistic dus de Rusia in Vest, fara sa faceti minimul efort (propriu) de investigatie personala?

Toate aceste linkuri erau date in ambele articole si erau excelente puncte de pornire spre investigatii interesante, macar v-ati fi explicat de ce anumiti politicieni extremisti din Franta sau Ungaria sustin ceea ce sustin, sau cum e acaparata miscarea pro-life din Vest de oamenii lui Dughin in slujba lui Putin etc.

Eu m-am uitat repede pe cateva zeci de emailuri si va asigur ca au lucruri super interesante. Stiu ca jurnalistul este curios din fire, ca are dileme, dar ca vrea sa caute. Cam asta-i menirea lui. Altfel nu e ziarist.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

Un comentariu

 1. Costin Andrieş
  5 decembrie 2014

  Gelu,uite o chestie foarte interesanta, apropo de wikileaks.

  Julian Assange s-a intalnit cu Israel Sharif (cel mai probabil nu asta e numele real, are vreo 5 nume sub care e cunoscut. are un trecut cel putin fabricat, ca evreu. apropo de presupusa „evreitate” a lui Ernu). De fapt, Shamir e unul dintre „facilitatorii” lui Assange la Moscova:

  Imaginea din stanga: Shamir cu Julian Assange, eroul stangistilor de pe tot mapamondul, azi locuitor in Moskba.
  Imaginea din dreapta: Shamir cu Alexandr Dughin, ideologul lui Putin.

  Shamir este un jurnalist cu cetatenie suedeza (născut în Rusia), activist WikiLeaks și e promovat de Russia Today ca “Middle East Expert“. Este pro-Kremlin, apropiat al lui Alexandr Dughin, comentator și autor antisionist și pro-palestinian. In 2006, a participat la o conferința organizată de Mahmoud Ahamdinejad la Teheran, “International Conference to Review the Global Vision of the Holocaust”, conferință antisemită axată pe negarea lagărelor de exterminare naziste și a Holocaustului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian