FUNDATIA IOAN BARBUS

DUDA ZILEI | Gazeta de Artă Politică: Lumea uită ce bine era pe vremea lui Ceaușescu. Rasiștilor!

Noua generație de ceausiști e aici. Membri ai clasei de mijloc, sau upper-middle, plimbați prin lume, cu studii, burse și aifoane, fără probleme „reale”, neatinși de „problemele strcuturale”, cum identifică ei „cauzele inegalității sociale”.

foto: Marius-Bogdan Tudor, 29 de ani, Gazeta de Artă Politică

Noua generație de ceausiști e aici. Membri ai clasei de mijloc, sau upper-middle, plimbați prin lume, cu studii, burse și aifoane, fără probleme „reale”, neatinși de „problemele strcuturale”, cum identifică ei „cauzele inegalității sociale”. Au profitat din plin (și din fericire) de lipsa de ceaușism, ceaușism pe care ar vrea să îl vadă restaurat. De dragul „năpăstuiților”, al „celor sărmani”, al „precariatului” (oh, sweet wooden tongue!). Dar despre care „precariat” e vorba, că pe vremea lui Ceașcă, inegalitățile erau mult mai stridente, din moment ce doar nomenclaturiștii și puradeii lor „erau egali”. Gazeta De Artă Politică​ vrea ceaușism în numele celor care au suferit cel mai mult din cauza lui, cei care trăiau în frig, foame și represiune.

Marius-Bogdan Tudor: „Vrem să avem acces la niște resurse, așa cum și părinții noștri au avut acces la resurse și au avut parte de mobilitate socială, care nu a mai existat în România [după ’89 n.m.]. Am avut acces, în anii 60-70, la un loc de muncă, la educație [adaugă Ernu n.m.], la sănătate gratuită și de calitate, și aceste lucruri se uită.”

Vasile Ernu: „Clasa noastră de mijloc a devenit, v-o spun cu multă convingere, a devenit una dintre cele mai antidremocratice grupuri, dacă ne uităm ce s-a întamplat la ultimele alegeri
[Ponta a pierdut n.m.]. Au dus lucrurile într-o zonă de un rasism social fără precedent.”
Ioana Lupea: „Acest discurs rasist a câștigat alegerile.”

sursa: Ioana Lupea | vedeti si 25 de ani mai tarziu, Stanga Totalitara revine in Romania

Pentru mai multe vorbe de duh și neoceaușisme, vizitați site-ul Gazetei de Artă Politică, https://artapolitica.ro/

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. Liviu ZugravuSpune:

  Răspunde
  decembrie 17, 2014

  Categoric, au dreptate, daca imbecilii nostalgici ai comunismului accepta ca totul a fost o minciuna:

  – locul de munca era o sinecura, nu se producea, global, valoare si atunci nu era loc e munca, era doar o ocupatie, dovada mizeria in care ne zbateam.
  – educatia era doar memorare si prea putin antrenament in gindire; cind rigiditatea comunista a disparut, ineficienta educatiei a aparut in toata splendoarea.
  – asistenta medicala, aceeasi mizerie ca educatia.

  Situatia din Romania nu s-a schimbat aproape deloc: toate sint la fel: munca, educatia, sanatatea – doar a cazut masca comunista si a disparut cnutul care forta o oarecare productivitate…

 2. AliSpune:

  Răspunde
  decembrie 17, 2014

  N’importe quoi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian