FUNDATIA IOAN BARBUS

DUDA ZILEI | Gazeta de Artă Politică: Lumea uită ce bine era pe vremea lui Ceaușescu. Rasiștilor!

foto: Marius-Bogdan Tudor, 29 de ani, Gazeta de Artă Politică

Noua generație de ceausiști e aici. Membri ai clasei de mijloc, sau upper-middle, plimbați prin lume, cu studii, burse și aifoane, fără probleme „reale”, neatinși de „problemele strcuturale”, cum identifică ei „cauzele inegalității sociale”. Au profitat din plin (și din fericire) de lipsa de ceaușism, ceaușism pe care ar vrea să îl vadă restaurat. De dragul „năpăstuiților”, al „celor sărmani”, al „precariatului” (oh, sweet wooden tongue!). Dar despre care „precariat” e vorba, că pe vremea lui Ceașcă, inegalitățile erau mult mai stridente, din moment ce doar nomenclaturiștii și puradeii lor „erau egali”. Gazeta De Artă Politică​ vrea ceaușism în numele celor care au suferit cel mai mult din cauza lui, cei care trăiau în frig, foame și represiune.

Marius-Bogdan Tudor: „Vrem să avem acces la niște resurse, așa cum și părinții noștri au avut acces la resurse și au avut parte de mobilitate socială, care nu a mai existat în România [după ’89 n.m.]. Am avut acces, în anii 60-70, la un loc de muncă, la educație [adaugă Ernu n.m.], la sănătate gratuită și de calitate, și aceste lucruri se uită.”

Vasile Ernu: „Clasa noastră de mijloc a devenit, v-o spun cu multă convingere, a devenit una dintre cele mai antidremocratice grupuri, dacă ne uităm ce s-a întamplat la ultimele alegeri
[Ponta a pierdut n.m.]. Au dus lucrurile într-o zonă de un rasism social fără precedent.”
Ioana Lupea: „Acest discurs rasist a câștigat alegerile.”

sursa: Ioana Lupea | vedeti si 25 de ani mai tarziu, Stanga Totalitara revine in Romania

Pentru mai multe vorbe de duh și neoceaușisme, vizitați site-ul Gazetei de Artă Politică, https://artapolitica.ro/

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

 1. Liviu Zugravu
  17 decembrie 2014

  Categoric, au dreptate, daca imbecilii nostalgici ai comunismului accepta ca totul a fost o minciuna:

  – locul de munca era o sinecura, nu se producea, global, valoare si atunci nu era loc e munca, era doar o ocupatie, dovada mizeria in care ne zbateam.
  – educatia era doar memorare si prea putin antrenament in gindire; cind rigiditatea comunista a disparut, ineficienta educatiei a aparut in toata splendoarea.
  – asistenta medicala, aceeasi mizerie ca educatia.

  Situatia din Romania nu s-a schimbat aproape deloc: toate sint la fel: munca, educatia, sanatatea – doar a cazut masca comunista si a disparut cnutul care forta o oarecare productivitate…

 2. Ali
  17 decembrie 2014

  N’importe quoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian