FUNDATIA IOAN BARBUS

Eichmann la Ierusalim. Raport asupra banalităţii răului

Lucrare apărută în 2007 la editura Humanitas în traducerea Marianei Neţ, “Eichmann la Ierusalim. Raport asupra banalităţii răului” a fost publicată prima dată în 1963, apoi – completată şi adăugită – apare în forma finală în 1964.

Reporter al ziarului The New Yorker, Hannah Arendt se foloseşte de prilejul vestitului process al criminalului nazist Eichmann pentru a diseca psihologia uciderii în masă.

Din sentinţa Tribunalului:

…şi aşa cum aţi sprijinit şi dus la îndeplinire o politică ce refuza să împartă pământul cu poporul evreu şi cu popoare de mai multe naţii – că şi cum dumneavoastră şi superiorii dumneavoastră ati fi avut vreun drept de a decide cine ar trebui şi cine nu ar trebui să locuiască lumea – , găsim că nimeni, cu alte cuvinte nici un membru al spiţei umane, nu poate fi îndreptăţit a dori să trăiască pe acelaşi pământ cu dumneavoastră. Acesta este motivul, singurul motiv, pentru care trebuie să fiţi spânzurat.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian