Eu sînt Dale Peterson şi nu fac compromisuri

  8

  Cel mai bun spot publicitar politic de muuult timp. Cowboy politics desprins direct din marea experienţă care a format America: frontiera Vestului. Frontiera a devenit mit şi s-a deplasat din spaţiul geografic în cel ideologic, însă efectul ei formativ lucrează în continuare. Continuă să producă redneckşi şi patrioţi alerţi la pericole, neinfectaţi de isme şi a căror avere este murdăria de sub unghii: viaţa în urma căreia au învăţat în practică ce crează şi ce distruge.

  Dale Peterson are 64 de ani, iar pînă acum nu a candidat pentru, sau deţinut vreo funcţie publică. Cu o lungă experienţă de fermier şi de om de afaceri din Alabama, Dale Peterson candidează acum pentru a obţine nominalizarea partidului Republican la funcţia de împuternicit al guvernului local pentru agricultură şi industrie. Alabama se îndreaptă spre cimitirul de elefanţi… sau, pentru a fi exact, de vaci. Un stat sudist tradiţional agricol care în urmă cu 40 de ani număra peste un sfert de milion de ferme cerealiere şi crescătorii de vaci, în prezent pierde peste o mie de ferme şi crescătorii anual. În 2004, numărul lor scăzuse la 48 de mii. Toate acestea pe fondul unei lipse de dezvoltări industriale sau high-tech care să compenseze hemoragia din agricultură, al scăderii populaţiei autohtone şi al creşterii imigraţiei ilegale din Mexic.

  Clipul trebuie urmărit de cîteva ori pentru formarea unei aprecieri complete. Puşca adusă lejer în prim-plan este cea mai expresivă declaraţie de independenţă faţă de sensibilităţile de eunuc moral ale progresistului urban, eventual educat la Harvard, hei-rupist comunitar şi, după un deceniu de perfecţionare în arta aparenţelor, devenit Caligula la Casa Albă.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentEconomia a fost aruncată în aer în 2007. Geoană, Tăriceanu şi Voiculescu – artificieri şefi.
  Articolul următorCum să-ţi speli copilul (pe creier) fără lacrimi?
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  8 COMENTARII

  1. O pusca intr-un clip publicitar politic? Oh nuuuuu….(milioane de liberali lesinind in fata televizoarelor)

  2. Excelent !

   “este cea mai expresivă declaraţie de independenţă faţă de sensibilităţile de eunuc moral ale progresistului urban, eventual educat la Harvard, hei-rupist comunitar şi, după un deceniu de perfecţionare în arta aparenţelor, devenit Caligula la Casa Albă”

   Povestea cu pusca probabil ca va duce la interzicerea clipului..
   🙂

  3. costin, e incredibil! am citit articolul la care mi/ai trimis link si comentariile postate la articol.

   iata un comentariu ce mi se pare ca sintetizeaza tot ce trebuie spus despre aceste situatii:
   “WHY NOT GO AHEAD AND CHANGE OUR NAME TO THE UNITED STATES OF ISLAM?

   People are not going to wake up until they have foul-breathed jihadist taking a sword to their childrens necks as they put them to death”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here