FUNDATIA IOAN BARBUS

Geoană, Iliescu, Manolea și flacăra violet

E important ca filosofia de viata unor lideri ai nostri nu le da suficiente argumente ca sa depaseasca frica sau ca sa dea sens lucrurilor dincolo de ce si cum crede secolul XXI.

Parintele Gabriele Amorth, exorcistul arhiepiscopiei Romei, spune ca marea majoritate a celor care se prezinta ca magi, clarvazatori, vrajitori, posesori de puteri paranormale, sunt escroci si/sau ignoranti.

Dar si ca cei care cred ca pot manipula forte superioare în realitate sunt manipulati de acestea.

Atacul energetic si flacara violeta au facut deliciul presei din lumea unde presa înseamna ceva (nu spun ca neaparat ceva bun). Unii cred ca ne-am fact de râs, de parca mai era nevoie… Pe mine nu ma arde asa mult ca am ajuns din nou în gura presei. Majoritatea comentariilor au fost la fel de inteligente ca flacara mov însasi. De altfel, paginile ziarelor care faceau cometarii rationaliste si malitioase în legatura cu ce cred românii, ofera regulat spatiu pentru bizarerii paranormale, horoscoape si mica publicitate pentru „fac, desfac casatorii” sau „voyant medium international relève votre destinée”, etc.. Nu sunt cazuri izolate, asa e politica presei de azi. E drept însa ca România e greu de înteles atât de atei, cât si de initiati, dupa cum spune Cristian Câmpeanu (Aristocratia oculta din Primaverii).

M-au racorit bancurile care au circulat pe marginea subiectului, dar cred ca trebuie sa depasim comicul de neocolit al situatiei. E important faptul ca filosofia de viata unor lideri ai nostri nu le da suficiente argumente ca sa depaseasca frica sau ca sa dea sens lucrurilor dincolo de ce si cum crede secolul XXI. Aici e vorba de îndrazneala sau teama, de sensul lucrurilor, de viata în adevar. Trebuie sa dam cezarului ce e al lui, dar nu totul se explica în sfera lui. Daca tot s-a deschis subiectul de ce sa nu ducem discutia pâna la ultimele consecinte?

Geoana ne lasa sa întelegem ca a fost nedreptatit în competitia politica de actiunile lui Manolea. În fond, daca e competitie, de ce s-ar supara Geoana ca e atacat energetic? Era o confruntare de leadership, viziune si realizari politice, cv-uri, onestitate în viata privata. Era legitim sa pui totul în discutie. De ce nu si câmpurile energetice? Pentru ca energiile la care se refera el nu sunt de tipul celor despre care am învatat la liceu, ci altceva, ceva care nu poate fi controlat si masurat, ceva negativ, care produce teama. Lui Geoana îi e frica de Manolea si se pare ca publicul românesc nu e indiferent la astfel de lucruri.

Iliescu, pe de alta parte, ne informeaza ca suntem în secolul XXI si nu mai credem în asa ceva. Cam asta spune si presa. Daca noi nu credem, înseama ca „asa ceva” nu exista? E suficient ca am ajuns în ziua de azi ca sa ne treaca teama sau sa învingem o putere a raului? Iliescu e prea obisnuit cu batjocura si cu materialismul stiintific. Înca îl pisca daca aude ca cineva crede în ceva.

,, Unul crede ca depinde de face Manolea, celalalt nu crede în nimic.


Iata ca am avut înca o data ocazia sa vedem cât de mult desconsidera valorile amândoi. Cum nu au habar ca acestea se traiesc si nu se declama. Unul e fricos si nu se jeneaza sa arate, celalat crede ca stie totul si dispretuieste pe cine nu vede lucrurile ca el. Vedem în ce îsi pun ei nadejdea: unul crede ca depinde de face Manolea, celalalt nu crede în nimic.

Ce fel de lider e acela care la prima situatie de criza miorlaie ca a fost nedreptatit în loc sa fie tare, sa îi întareasca pe cei din jur si sa ia decizii bine întemeiate (nici nu pot sa îl vizualizez un astfel de Geoana)? E îngrijorator si ca unii nu pot sa depaseasca etapa ironiei în legatura cu ce îi depaseste pe ei. În fond, mistoul nu e un raspuns si nici o dovada ca nu exista fortele raului si ca nu au fost zgândarite în cazul de fata.

Trebuie luata în serios puterea raului, dar fara teama si fara sfidare.


,,

Daca cineva a facut asta, e limpede ca nu e utila nici atitudinea lui Geoana, nici cea a lui Iliescu. Parintele Gabriele Amorth, exorcistul arhiepiscopiei Romei, considera ca marea majoritate a celor care se prezinta ca magi, clarvazatori, vrajitori, posesori de puteri paranormale, etc., sunt escroci si/sau ignoranti, iar puterilor lor sunt bullshit.

Sper ca asta a fost si socoteala lui Basescu când s-a jucat putin cu nervii lui Geoana. Caci Parintele Amorth spune si ca cei care cred ca pot manipuleze niste forte superioare în realitate sunt tocmai cei manipulati de acestea. Din pacate, numarul celor care recurg la ocultism este incredibil de mare El mentioneza România ca tara în care se practica mult vrajitoria. „La plus belle ruse du démon, c’est de nous persuader qu’il n’existe pas” (cea mai frumoasa viclenie a diavolului este sa ne convinga ca el nu exista) spunea Baudelaire. Trebuie luata în serios puterea raului, dar fara teama si fara sfidare. Întunericul trebuie combatut cu puterea Celui care l-a învins.

,, Parintele Amorth spune însa ca cei care cred ca pot manipuleze niste forte superioare în realitate sunt tocmai cei manipulati de acestea.


Newsweek din 30 martie 2009 relateaza ca politia italiana este la fel de speriata ca si preotii de disparitia pânii pentru Împartasanie sau a apei sfintite. În multe cazuri, la locul unor crime s-au gasit simboluri satanice. La unele instructajele pe care le face pentru preoti dom Gabriele, participa si politisti implicati în lupta contra sectelor satanice. Si în SUA si Germania exorcistii sunt consultati pentru aceste situatii. În SUA nu numai psihiatrii crestini colaboreaza cu exorcistii pentru tratarea victimelor sectelor. Simboluri satanice pot fi identificate si în domeniul polictic sau artistic. Biserica latina, influentata de secularismul occidental obsesiv, greseste ca minimalizeaza importanta acestui lucru. În acest caz, ortodocsi sunt mai prudenti pentru ca practica frecvent rugaciuni de liberare si de exorcizare.

Cartea în care îsi povesteste experienta parintele Amorth (An Exorcist Tells His Story) a ajuns la a douazecea editie în italiana. A fost urmata de al doilea volum si de unul despre relatia dintre exorcism si psihiatrie. Amandoua se pot citi si noaptea; oricum nu le lasi din mâna pâna nu le termini. Sunt serioase, dar nu horror. „Nu va temeti!”, „Pace voua!”, „Eu sunt cu voi” trebuie luate în serios. Am primit un duh de fii, nu mai ne temem ca niste slujnice. Ni s-a vestit o bucurie mare.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Mihaela Bărbuş

Mihaela Bărbuş

De profesie medic veterinar, Dr. Mihaela Bărbuş provine dintr-o familie cu rădăcini transilvănene şi regăţene, greco-catolice şi ortodoxe. Împreună cu Dr. Anca Cernea, este legatar universal al testamentului diplomatului Camil Demetrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian