Geoană, nu uita, te votăm la Moscova!

  20

  Aşa s-a strigat la sediul PDL din Aleea Modrogan până să iasă primele exit-poll-uri, susţinătorii preşedintelui Traian Băsescu sfidând cifrele care îl dădeau învingător la orele 21:00 pe Mircea Geoană. Din cele peste douăzeci de mii de secţii de votare din întrega ţară au început să curgă informaţii către cele două centre de putere politică: PSD-ul lui Geoană şi PDL-ul lui Băsescu.

  În timp ce Mircea Geoană se îmbrăţişa cu Becali şi era sărbătorit pe TVR, Antena 3 şi pe RealitateaTV, apariţiile din oră în oră ale lui Adriean Videanu au temperat efluviile celor care îşi căutau un loc mai aproape de steagul roşu cu trei trandafiri. La 00:30 s-au auzit primele strigăte de bucurie în Modrogan, apoi Băsescu – sigur de votul zdrobitor al basarabenilor – le-a cerut pe Twitter ajutorul românilor din America şi Canada. La ora 3:00 căpitanul a spus: “E un fleac, i-am ciuruit!”

  În paralel cu numaratorea democrat-liberală s-a desfăşurat numaratorea PSD-istă condusă de veşnicul combinator Viorel Hrebenciuc, poreclit de câţiva comentatori Hrebbentrop prin comasarea numelui Hrebenciuc cu Ribbentrop, ministrul de externe nazist. Deşi aflat pe panta descendentă a procentelor, vajnicul Hrebbentrop a umplut ecranele antenoizilor şi le-a injectat noi doze de speranţa susţinătorilor coaliţiei carnat cum a fost numit monstrul PSD-PNL-UDMR-PNG-PNŢ-PRM-Minorităţi-etc. Spre dimineaţă s-a instaurat tăcerea, doar Bleen clipeşte vesel şi obosit: Nu PSD! Nu Geoană!

  Nota de specific al acestor alegeri pare să fie ponderea majoră pe care o vor avea rezultatele din străinătate asupra balanţei alegerilor. Pentru a se realiza profesional ori pentru a scăpa de sărăcie şi de indolenţa autorităţilor, mulţi români au ales calea exilului, dar nu i-au uitat pe cei de acasă. Din Toronto, Vancouver, New York, Los Angeles se va revărsa acelaşi îndemn al votului din Italia, Franţa, Spania sau mai ştiu eu care ţară: Nu PSD! Nu Geoană!

  Pe scurt: Băsescu rămâne la Cotroceni, iar Geoană rămâne cu soacra! Este tot o faptă bună, nu-i aşa?

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  20 COMENTARII

  1. E cert. A ramas cu soacra!
   Confirmare BEC, ora 8.

   Biroul Electoral Central a centralizat rezultatele din 95,4% din secţiile de votare.
   Potrivit primelor rezultate parţiale oferite de Biroul Electoral Central la ora 08:00, Traian Băsescu a obţinut 50,43% şi Mircea Geoană 49,57%.

  2. amanda13 despre contestarea rezultatului alegerilor de PNL, PRM, UDMR si Cernea (cel care in lupta lui pentru on nou peisaj politic, fara politicieni corupti, etc, se aliaza cu la creme de la creme a polticii romanesti)

   Nu stiu cum sa calific articolul de pe Hotnews, conform caruia PNL, PRM, UDMR si Partidul Verzilor contesta rezultatele alegerilor din strainatate:

   http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6688132-pnl-udmr-prm-partidul-verde-solicita-renumararea-voturilor-sectiile-peste-hotare.htm
   Of course, reactia PRM nu ma surprinde, insa imi este extrem de greu sa cataloghez atitudinea liberalilor si a UDMR : disperare, prostie? In niciun caz eleganta si “bunul simt” pe care de atatea ori, cateodata (desi cam rar) pe drept cuvant, reprezentantii acestor doua partide le-au revendicat…

   Prin urmare, ca roman din diaspora care l-a votat pe Traian Basescu din convingere sincera (singurul turism electoral de aici, domnilor, a fost cel al multelor ore petrecute pe autostrada pentru a ajunge la sectia de votare! Ca sa nu mai mentionez ca aceasta “aventura” m-a costat per total in jur de 200$!) as dori sa le atrag atentia acestor partide ca, incercand sa ne conteste noua, celor din strainatate, un drept fundamental isi demonstreaza lipsa de demnitate si faptul ca nu sunt in stare sa accepte ca au pierdut.

   Eu, domnilor, nu pot fi cumparata cu pretul unui pachet de tigari, asa cum am inteles din presa ca s-a intamplat in judetele controlate de PSD. Eu nu sunt un asistat social asteptand cu mana intinsa un mic si un litru de ulei, ci o persoana libera care isi asuma optiunea politica. Asadar incetati sa ma mai jigniti!

   mai departe aici

  3. nu stiu daca a mai fost postat, eu acum l-am vazut. obraznic, dar pe drept. bravo Boureanu, ai cojones!

  4. Dovada ca Geoana a shpaguit lumea pt un vot:


   Pe vremuri se dadea margarina cu fata lui Iliescu, acuma vad ca au marit shpaga. Campania electorala cu alimente gratis mi se pare de cel mai prost gust – si daca nu ma insel – incurajeaza coruptia.

  5. Multumiri pentru contributii Paul si Echelon, cunoasteam aceste “obiceiuri electorale” tolerate, daca nu incurajate de destui.
   Un tricou, un fular elctoral, o sacosa cu ulei, zahar si alte asemenea sunt la ordinea zilei. Sefii cei mari nu vad, nu aud si nu protesteaza iar asta ma supara la toate partidele, in special la cele mari.
   Sa le numim in ordinea cadourilor?
   Eu incep cu PSD.
   Daca nu va indrazni nimeni, voi adauga si altele.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here