FUNDATIA IOAN BARBUS

Herr Ficus

Declarațiile Președintelui Iohannis – care sugereză o negociere a aplicării legii în cazul Antena3 – mi se par extrem de grave, mult mai grave decât voltele lui Cioloș. Spre deosebire de Cioloș, care e o „derivată” căci nu are decât legitimitatea oferită de senatori și deputați, Președintele Iohannis are o legitimitate uriașă, oferită direct de …

Declarațiile Președintelui Iohannis – care sugereză o negociere a aplicării legii în cazul Antena3 – mi se par extrem de grave, mult mai grave decât voltele lui Cioloș.

Spre deosebire de Cioloș, care e o „derivată” căci nu are decât legitimitatea oferită de senatori și deputați, Președintele Iohannis are o legitimitate uriașă, oferită direct de electorat.

Președintele Băsescu, indiferent de minusuri personale – evidente și firești -, indiferent de vulnerabilități (pe care acum le vedem cât erau de grave) a înțeles acest lucru.

Traian Băsescu a fost conștient de răspunderea unui OM DE STAT ales direct și a știut să se folosească de această legitimitate în interesul țării (chiar cu grave pierderi de imagine – cum a fost cazul în care el, și nu premierul, a anunțat tăierea salariilor și pensiilor), pentru statul de drept (chiar cu risc personal, având în vedere cât de corupte se vădesc acum personaje dintre cele mai apropiate – fratele, ginerele, Udrea).

Pentru asta alegem direct Președinte, pentru astfel de momente.

IOHANNIS s-a comportat astăzi LAMENTABIL.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian