FUNDATIA IOAN BARBUS

„Îi vom lua cu foc și gloanțe, așa cum am făcut în aprilie 2002”

Iată textul integral al interviului lui Alberto „Chino” Carías de la ABC. Carias este liderul Mișcării Revoluționare Tupac Amaru, grupare teroristă marxistă cunoscută mai bine sub numele de Tupamaros. Fiecare cuvințel este relevant.

Gloanțe pentru opoziție, dacă nu acceptă victoria lui Hugo Chávez

ABC, Ludmila Vinogradoff, corespondent la Caracas, 4 oct 2012

Venezueleanul Alberto „Chino” Carias, șeful Mișcării Revoluționare Tupac Amaru (MRTA), mai bine cunoscută sub numele de Tupamaros, unul dintre comandourile armate chaviste -, se întâlnește cu ABC în biroul său de la Comisiei Permanente pentru Știință, Tehnologie și Inovație. De la etajul al șaptelea al clădirii administrative a Adunării Naționale, dă instrucțiuni cu privire la armamentul și muniția care vor fi scoase duminică, ziua alegerilor în Venezuela.

Liderului de comando din cartierul 23 Ianuarie din Caracas, de 56 ani, îi place să poarte părul dat cu gel pe spate, cercel în urechea stângă și 666 tatuat pe gât. El este un „cod portocaliu” pentru poliția internațională, deoarece este oprit pe aeroporturile europene, de când a apărut în documentarul și cartea El Palestino, ale spaniolului Antonio Salas. Acolo, el vorbea despre antrenamentele ETA cu gherilele FARC și legăturile lor bănuite cu organizațiile teroriste.

– Cum priviți alegerea președintelui?

– Istorică, pentru că, după cincizeci de ani de luptă, se confruntă două tendințe: cea a întunericului, reprezentat de burghezia venezueleană, pe care o simbolizează familia israeliană a lui Henrique Capriles, și cea a luminii, transparenței creștine și socialiste, pe care o reprezintă Hugo Chávez.

– Care sunt planurile dvs. pentru acea zi?

– Vom da lupta, mizând pe pace și democrație, ca să nu se rupă linia constituțională. Avem toate elementele politice și logistica în favoarea noastră.

– Președintele Hugo Cháveza a spus că va recunoaște rezultatele?

– Exact, pentru că Chávez va câștiga, dar dacă opoziția nu recunoaște și cheamă la guarimbas (izbucniri de violență) de la 16.00, le vom înfrunta.

– Cum o veți face?

– Cu gloanțe. Va fi clocot. Suntem pregătiți și bine înarmați. Vom merge pe motociclete, cu mașina sau pe jos. Și dacă vedem tulburări pe stradă, ne punem cagula și scoatem armele.

– Cum ați făcut la Barinitas săptămâna trecută, ucigând trei activiști ai lui Henrique Capriles?

– În orice război există victime.

– Câte aveți pe suflet?

– Nu țin socoteala. Se spune că după zece morți nu mai simți nici o remușcare.

– Ce se întâmplă dacă opoziția câștigă?

– Niciodată. Opoziția nu va câștiga. Asta este foarte departe, un vis nerealist.

– Ce veți face în cazul în care autoritatea electorală îl declară câștigător pe Capriles ?

– Trecem la rezistența activă. Ne-am activat toate celulele pentru a denunța extrema dreaptă. Un guvern Capriles ar avea poporul agitat și mobilizat. Chávez ne-a învățat.

– Care este relația dvs. cu teroristul venezuelean „Carlos” Ilich Ramirez deținut în Franța?

– Avem contact telefonic.

– Și legăturile dvs. cu ETA?

Noi suntem aliați politici ai ETA și FARC, nu voi da mai multe detalii din cauza precedentului negativ pe care l-am avut cu spaniolul El Palestino, care s-a infiltrat în organizația noastră și a înregistrat activitățile noastre cu o cameră ascunsă, fără să spună că e jurnalist.

– Cine vă finanțează?

– E un secret militar.

– Câți membri au „Tupamaros”?

– E un secret militar. Avem celule în întreaga Venezuela.

– Cum vă definiți?

Ca o gherilă marxist-leninistă. Suntem revoluționari, strajnici înarmați. Dacă apare vreo încercare de lovitură, îi vom lua cu foc și gloanțe, așa cum am făcut în aprilie 2002.

Sursa: «Plomo a la oposición si no acepta la victoria segura de Hugo Chávez»

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

3 comentarii

 1. George Daniel
  8 octombrie 2012

  Are 666 tatuat pe gat dar vorbeste de transparenta crestina si socialista. Vorbeste de transparenta crestina dar spune ca de la 10 morti in sus nu mai simte nicio remuscare.
  Sa retinem totusi si faptul ca este un secret militar faptul ca rusii finanteaza gherilele marxiste din America de Sud.

 2. Anca Cernea
  8 octombrie 2012

  Ăsta are o transparență a nerușinării, tupeul cu care vorbește de crimele lui trecute și viitoare. Cred că și interviul este pentru acești indivizi o formă de terorism.

 3. Liv St Omer
  8 octombrie 2012

  și interviul este pentru acești indivizi o formă de terorism.

  Bine punctat, Anca. Si, sa nu uitam, Chavez, pentru care ticalosul asta a omorat si va mai omora, „shares values with the uber-president Obama”. Kinda makes you shiver, a little.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian