FUNDATIA IOAN BARBUS

Jaroslaw Kaczynski: “Din stenograme nu rezultă nimic”

Jaroslaw Kaczynski considera ca din stenogramele convorbirilor dintre pilotii avionului Tu 154 care s-a prabusit langa Smolensk (NT – primite de polonezi de la comisa de ancheta rusa) „nu rezulta nimic”, iar problema ramane ” cu totul neclara”.

„Am citit aceste stenograme azi-noapte si din ele, intr-adevar nu rezulta nimic.” (…) Jaroslaw Kaczynski crede ca publicarea acestor stenograme a dat nastere unui mare semn de intrebare. (…) „Ar fi trebuit ca polonezii si nu rusii sa fie cei care sa lamureasca aceasta problema cu adevarat.” (…)

Jaroslaw Kaczynski a subliniat ca autoritatile poloneze ar trebui sa ceara Rusiei sa predea ancheta privind dezastrul avionului prezidential. „Inca nu este prea tarziu. Exista temeiuri juridice pentru aceasta in conventia de la Chicago. Se poate folosi si acordul din anul 1993” a asigurat el. „Nu accept explicatia pe care o prezinta premierul Donald Tusk, ca asta ar inrautati relatiile polono-ruse. O asemenea explicatie, in situatia in care au murit 96 de cetateni, printre care si presedintele, pur si simplu nu poate fi acceptata de un stat suveran”, a spus el. (PAP)

(traducere Anca Cernea)

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian