FUNDATIA IOAN BARBUS

Komorowski câştigă. Jaroslaw Kaczynski: a fost doar “repetiţia generală”, urmeză localele şi parlamentarele.

Miracolul nu s-a mai produs, Komorowski a câstigat alegerile. Dupa numararea a 95% dintre voturi, scorul era 52.6-47.4%. Polonia a intrat cu totul, cel putin pâna în iunie 2011, in zodie liberala: guvern liberal condus de Tusk, presedinte liberal – Komorowski.

Insa tabara conservatoare nu este nicicum deprimata sau resemnata (VIDEO): Jaroslaw Jaczynski a înregistrat un rezultat excelent tinând cont ca a pornit cu un handicap de 20%, formatiunea conservatoare PiS (Lege si Justitie) a ajuns de-acum umar la umar cu PO (Platforma Civica) a premierului Tusk si presedinelui Komorowski dupa ce, în urma cu doar trei luni, abia daca obtinea jumatate din preferintele inregistrate de liberali. La toamna sunt alegeri locale si exact peste un an vor fi alegeri generale:

„Aceasta a fost repetitia generala”, a spus Jarsolaw Kaczynski. „Avem alegeri înaintea noastra, locale si parlamentare, trebuie sa ramânem mobilizati, trebuie sa câstigam. Vreau sa sa-i mentionez aici pe omul, pe oamenii pentru care suntem noi aici: pe fratele meu si pe toti cei ucisi in catastrofa de la Smolensk. Sa-i pomenim pentru ca acest rezultat a rasarit din moartea lor asemenea unor martiri. Un alt fel de politica a crescut din munca si serviciul public al fratelui meu, o reîntoarcere la vaolri, o reîntoarcere la patriotism.”

GMT

GMT

Un comentariu

  1. Bogdan
    5 iulie 2010

    Multumim mult pentru traducere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian