FUNDATIA IOAN BARBUS

Lupta pentru eliberarea Spaniei de sub ocupaţia spaniolă

Da, aţi citit bine titlul. Pentru cine a uitat, Spania si Portugalia de azi au fost sub ocupaţie arabă (cu denumirea de Califatul Al Andalus) timp peste 700 de ani, până în 1492. În perioada de glorie, musulmanii stăpâniseră peste trei sferturi din peninsula Iberică, restul rămânând independent. Avem aici deja o mica diversiune, bună poate pentru viitorul „luptei”: Andaluzia definită geografic este o regiune restrânsă din sudul Spaniei, în timp ce „Al Andalus” înseamnă în accepțiunea lumii musulmane, Peninsula Iberică.

Amintesc şi faptul că în ideologia militantă islamistă, un teritoriu care a fost cândva sub autoritate musulmană trebuie să se întoarcă o dată şi o dată înapoi sub această autoritate (în „Daar al Islam”, adică în „Tărâmul Păcii”, a naibii pace precum vedem, dar asta-i altceva…). Ca şi cum cele 12 milioane de kilometri pătraţi ai lumii musulmane de azi, cât un continent, nu sunt suficienţi.

Şi acum, să revenim la subiectul luptei. La începutul lui ianuarie 2013 a avut loc la Cairo o demonstraţie, ce-i drept destul de modestă, dar cu mari semnificaţii. Se pare că pentru unii acest subiect e mai important decât necazurile curente prin care trece Egiptul. Manifestanţii purtau pancarte cu inscripţii, ca:

„Nu am uitat Andalusia. Ne vom întoarce definitiv.”
„Amintirea ţărilor cucerite nu se va şterge.” (E vorba de ţările care se aflasera cândva sub stapanire musulmană, se ştiu ele care…)

Iată unele din răspunsurile demonstranţilor intervievaţi:

„Precum spuneam, în Andalusia islamică, în Spania, se celebrează căderea statului islamic. In timp ce ei serbeaza, noi suntem trişti, pentru că musulmanii erau stăpâni în aceste ţări europene.”
„Ei sărbătoresc faptul că au ucis musulmani şi i-au alungat pe stăpânitorii musulmani care i-au guvernat cu dreptate.”

„Vrem să-i amintim poporului istoria Andalusiei”.

„(Stăpânirea musulmană a Spaniei, n.t.) A fost învinsă acum mai mult de 500 de ani de către spanioli, care ţin ţara ocupată până in ziua de azi. Vrem să amintim poporului că nu contează de cât timp continuă ocupaţia spaniolă a Andalusiei, căci va veni ziua, cu ajutorul lui Allah şi Islamul se va reîntoarce acolo.”

Să nu uitam și noi, repet: Andalusia înseamnă în concepţia lor întreaga peninsulă Iberică. Deci, să ne înţelegem: e vorba de lupta pentru eliberarea Spaniei de sub ocupaţia spaniolă!

Sună cunoscut parcă şi dintr-un alt caz, nu? Dacă nu ar fi serios, ar fi ridicol.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Corneliu

Corneliu

6 comentarii

 1. Kafir amb Kefir
  28 ianuarie 2013

  lasa bre, ca acum e plin AlAndalus de rumini. o sa-i rupa un alt Mircia si Mihai in bataliile de la Al Qorqon, Al Quala, Al Meria sau Wuadi al Kabir!
  Asa sa ne ajute dumnezeu si alahu akbaru!

 2. Bogdan Calehari
  28 ianuarie 2013

  Hassan Al Banna spunea: “ Noi vrem, in sfarsit, ca drapelul Islamului sa fluture din nou, in vantul inaltimilor, in toate colturile lumii care au avut sansa sa primeasca Islamul de-a lungul timpurilor si unde vocea muezinului a rasunat in timpul rugaciunilor. Prin urmare, Andaluzia, Sicilia, Balcanii, tarmurile Italiei, la fel si insulele mediteraneene sunt toate colonii musulmane si trebuie sa se intoarca in sanul Islamului. Trebuie, totodata, ca Mediterana si marea Rosie sa redevina mari musulmane, cum au fost inainte”

  Multi, din nefericire prea multi, ii considera pe oamenii astia doar niste simpli nebuni. Sunt tot atat de nebuni pe cat sunt furnicile de nebune, si vor reusi, in timp, pentru ca nu se grabesc, sa acopere totul. In ultimul secol teritoriul ocupat de musulmani a crescut de 7 ori, si continua sa creasca.
  In Balkani, Bosnia a devenit deja stat musulman si vor urma, fara nici o discutie, in maxim 40 de ani Macedonia si Muntenegru… cu Kosovo si Albania treaba este deja rezolvata. Si restul? Romania si Grecia vor fi salvate de demografie ???? In Bucuresti sunt deja 5 moschei, iar musulmancele cu „broboada” pe cap sunt peste tot.

 3. Rodica Grindea
  28 ianuarie 2013

  Articol de o concisă analiză a unui alt „segment” al tendințelor expansioniste ale islamismului mondial ce reprezintă, altfel spus, încă o „lovitură de berbece” în poarta lumii civilizate. Prin aceasta, materialul se asociază unui scop comun al aceleiași lumi, ca un apel adresat celor pe care într-un celebru cântec al său („Dezertorul), fenomenalul Boris Vian îi numea „Messieurs qu’on nomme grands”, referindu-se la cei în mâinile cărora se află soarta unui popor, sau, în cazul de față, a întregii lumi civilizate. Apelul ar suna cam așa: „Messieurs qu’on nomme grands, treziți-vă, întreprindeți ceva, aruncați o dată pt. totdeauna peste bord falsa „corectitudine politică” și salvați civilizația – și demnitatea – omenirii”!

 4. Bogdan Calehari
  28 ianuarie 2013

  @3 Sa intreprinda ceva „mai marii lumi civilizate” ? Pai demult au facut-o! Vreau sa spun ca au deschis larg, de decenii, poarta lumii civilizate, astfel incat musulmanii nu mai in ce sa aplice „lovitura de berbece”; au deja acces la organele interne ale adversarului. Traian Ungureanu scria in cartea sa „Razboiul Timpurilor – Declin Occidental si Asediu Islamic” ca : ” elitele occidentale pregatesc minutios, dogmatic si somnambulic un rit funerar de la care asteapta ultima satisfactie. Autoimolarea.”
  S-a ajuns deja la momentul in care toti, din India si pana in Marea Britanie cu exceptia Israelului, stau in genunchi in fata Islamului care, prin nenumaratele acte de teroare si profitand de legislatia tarilor gazda, si-a impus punctele de vedere.
  Cum ne-am fi putut apara? Raspunsul este unul singur si-l da tot TRU: „…unei Europe care si-a uitat cu atata subtilitate cultura, incat crede ca valorile se apara prin replici scrise – nu noaptea, cu arma pregatita, pe ulitele intunecate din Basra, si pe strazile Londrei, Parisului si Amsterdamului”.
  Adevarul este ca si cei care indraznesc sa dea doar „replici scrise” sfarsesc, de cele mai multe ori, condamnati chiar de legile date de cei care ar trebui sa conduca lupta contra dusmanului.

 5. Rodica Grindea
  28 ianuarie 2013

  Deocamdată, d-le Calehari, mă tem citind că, așa cum scrieți, „…toți, din India și până în MArea Britanie, cu excepția Israelului, stau în genunchi în fața Islamului”… Mie asta îmi sugerează clip-urile acelea îngrozitoare care de mulți ani circulă pe Internet, greu de susținut cu privirea și cu auzul, ale execuțiilor prin decapitare, în care nefericițiii condamnați stau în genunchi în timpul supliciului! Și ce poate face Israelul, dacă întreaga omenire, în loc să facă din el un aliat prețios, încearcă să-l „decapiteze” prin aceleași replici scrise (sau televizate), la care vă referiți dvs.? Să fiu oare singura care, contre vents et marées, refuză să se resemneze cu soarta pe care i-o rezervă pe de o parte flagelul islamist, iar pe de alta, inconștiența supusă?

 6. Silvapro
  28 ianuarie 2013

  Imi permit o mica corectura: din pacate numai jumatate din Israel „contre vents et marées, refuză să se resemneze cu soarta pe care i-o rezervă pe de o parte flagelul islamist, iar pe de alta, inconștiența supusă”. Cealalta jumatate da din plin dovada de aceasta inconstienta supusa generala. Am vazut cu uimire la ultimele recente alegeri ca acest trend se perpetueaza si astazi, in pofida clarelor wake-up calls ale realitatii, si ca oamenii nu invata mai nimic din greseli si astfel conceptiile eronate continua.

  Ca sa fiu mai precisa, din dreapta face parte si Lapid care a avut grija sa se pronunte ca partidul lui nu e nici de dreapta nici de stinga si „perciunatii” dintre care o parte sug tara de bani fara a produce ceva si nu contribuie cu soldati la armata.

  Stinga in schimb contine un procentaj, nu neglijabil, de arabi care se identifica cu cauza Palestiniana. La fel si extrema stinga compusa din evrei.

  Totusi peste 50 la suta din evrei nu stint stingisti. Dar asta e o consolare destul de slaba.

  Din dreapta constienta face parte si Caroline Glick, care a tinut un mic discurs puternic. N-am mai vazut-o atit de categorica si infocata/suparata. Redau aici linkul, pe care il pusesem si la Prietenii Israelului:
  http://www.mrctv.org/videos/caroline-glick-judea-and-samaria-russian-subtitles

  E adevarat ca nu e despre Spania, dar e vorba cam de aceeasi situatie „Eliberarea Israelului (Palestinei) de sub ocupatia Israeliana-Evriasca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian