FUNDATIA IOAN BARBUS

Obama îl roagă pe Putin să îl menajeze și promite că după alegeri va „rezolva” problema scutului anti-rachetă

Pe 7 noiembrie 2011, Barack Hussein Obama și Nicholas Sarkozy au fost înregistrați de un microfon buclucaș în timp ce îl vorbeau de rău pe premierului Israelului, Benjamin Netanyahu.

Nicholas Sarkozy: „Nu pot să îl sufăr. Este un mincinos.”
Barack Obama: „Tu te-ai săturat de el, dar eu trebuie să îl suport în fiecare zi!”

Suntem în 26 martie 2012, abia de au trecut câteva luni de la acel moment jenant, și președintele american a fost încă o dată prins vorbind prostii în preajma unui alt microfon deschis. De această dată, interlocutorul liderului de la Casa Albă nu a mai fost șeful Republicii Franceze, ci președintele oficial al Federației Ruse, de facto subaltern al lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev (Putin revine în postul de președinte abia pe 7 mai). Convorbirea este scurtă, dar foarte interesantă. Confirmă toate bănuielile noastre și explică foarte bine poziția administrației Obama în relație cu Rusia. Poate îi va face și pe alții să înțeleagă pericolul pe care îl reprezintă pentru Est realegerea lui Barack Obama în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Textul convorbirii este următorul:

Barack Obama: „Toate aceste probleme, dar în special scutul anti-rachetă, pot fi rezolvate, dar este important ca el [Vladimir Putin n.t.] să-mi lase spațiu.”

Dmitri Medvedev: „Da, înțeleg. Înțeleg mesajul tău despre spațiu. Spațiu de manevră pentru tine…”

Barack Obama: „Acestea sunt ultimele mele alegeri. După alegeri, voi avea mai multă flexibilitate.”

Dmitri Medvedev: „Înțeleg. Îi voi transmite această informație lui Vladimir, și îți sunt alături.”

Așadar, Barack Obama promite rușilor că dacă îl vor scuti de momente grele în 2012 și îl vor ajuta să obțină un nou mandat la Casa Albă, va negocia problemele SUA-Rusia de pe poziții favorabile intereselor Moscovei, le va „rezolva” problemele. În mod firesc, Medvedev promite că va transmite mai departe lui „Vladimir” și îl asigură pe omologul său american de sprijinul său. Trebuie notat că nu a fost prima dată când Medvedev a vorbit despre sprijinul pe care i-l acordă lui Barack Obama. A făcut-o și în 2011, într-un interviu acordat Financial Times. Barack Obama își anunțase deja intenția de a candida pentru un nou mandat.

„Pot să vă spun direct că prefer alegerea lui Obama pentru un al doilea mandat alegerii oricui altcuicva.

Relațiile noastre [cu Statele Unite ale Americii] s-au ameliorat, evoluție pe care o pun pe seama noii administrații și însuși președintelui Obama, cu care mă aflu în relații cordiale. Cu el lucrăm bine și liniștiți.

Înțelegem că există reprezentanți ai ramurii foarte conservatoare care încearcă să își rezolve problemele politice apelând, printre multe altele, la îndreptarea emoțiilor lor către Rusia. Mă consider norocos că partenerul meu ca președinte este un om modern, care vrea să vadă o schimbare, nu numai în Statele Unite, ci în ordinea mondială.

Rușii îl preferă pe Obama pentru că, spre deosebire de conservatorii americani, joacă după cum cântă ei, iar Obama este gata să vândă interesele Statelor Unite pentru a se realege președinte. Dacă e gata să îi trădeze pe americani – și a fost gata de la bun început, încă de dinainte să ajungă președinte -, ce îl va împiedica să ne trădeze pe toți?

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

5 Comments

 1. Silvapro
  26 March 2012

  Deci Obama promite ca ii va “rezolva” problemele lui Putin, ca acesta, la rindul lui, stie el bine cum sa rezolve probleme, si nu cu pistoale kakamaika…
  From Russia with love, in transmisie directa de la Latma:
  http://www.youtube.com/watch?v=O98wmcIDXqw

 2. Liv STOmer
  26 March 2012

  Marturisesc sincer ca
  1.M-a speriat oarecum faza asta cu Obama (dupa celelalte, multe) si ca
  2.Nu prea inteleg, pede alta parte, riscam sa faca ce, cu scutul anti-racheta? Totusi “instalatia” de la Deveselu e parafata, negociata, ce sepoate intampla? Sau, oare, sa trag concluzia ca nu conteaza acordurile, echipamentele radar, rachetele, etc., ci conteaza oamenii care le manevreaza si mai ales ordinele pe care le primesc acestia? Asa sa inteleg ca stau lucrurile? Intreb si eu, daca poate cineva sa-mi raspunda, va rog.

 3. Marcel Ghita
  26 March 2012

  Obama e un pigmeu timp care face plecaciuni in fata emirliro si seicilor , si in fata lui puitin si a oricui ptr ca el face parte din categoria “stupid people”

 4. Daniel Francesco
  26 March 2012

  Unde te poate duce ideologia stangista, cea cu “Down USA!”

 5. Silvapro
  26 March 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi