FUNDATIA IOAN BARBUS

Obamafia. Designed in Chicago, Made in China

Motto: All tyranny needs to gain a foothold is for people of good conscience to remain silent (Thomas Jefferson) (Singurul lucru de care are nevoie tirania ca să-și creeze un punct de sprijin este ca oamenii de bună credință să tacă)

(text preluat de pe breitbart.com)
Într-un raport exploziv care va trimite o uriașă undă de șoc către Washington, Institutul pentru Responsabilitate Guvernamentală (GAI) a publicat pe 108 pagini rezultatele unei investigații asupra pericolului donațiilor de campanie străine și frauduloase prin campanii Internet în alegerile federale din SUA (raportul complet poate fi găsit pe campaignfundingrisks.com)

Următoarele trei “repere” sînt startul unui unui scandal uriaș, în contextul în care Obama va face orice pentru a cîștiga alegerile de peste patru săptămîni (să nu uităm de cei $181 de milioane adunați pentru campania sa în septembrie!): Acorn International, Robert Roche, obama.com

Așa cum semnalează breitbart.com, site-ul obama.com este în proprietatea “bundler“-ului lui Obama Robert Roche, un cetățean american care trăiește în Shanghai. Roche este președintele unei companii “infomerciale” chineze (cu sediul în Insulele Cayman), Acorn International, aflat în strînsă legătură cu bănci controlate de statul chinez, care îi permit să “obțină venit prin tranzacții pe cărți de credit cu băncile chineze”. (Termenul de bundler este folosit pentru a desemna o persoană care organizează donații multiple pentru un candidat politic sau pentru o organizație. Un bundler este în mod tipic cineva care nu numai că poate dona sume mari în nume propriu, dar care recurge și la rețele sociale și profesionale în scopul de a organiza mai multe donații pentru un politician sau pentru o cauză).

Mai mult, neobișnuitul website obama.com redirecționează traficul direct către o pagină de donații de pe website-ul oficial de campanie my.barackobama.com, care nu le cere donatorilor să furnizeze codul de securitate (CVV) al cărții de credit, favorizînd astfel donații fraudulente sau din străinătate (acestea sînt ilegale în reglementările americane). Website-ul este administrat de o mică firmă de dezvoltare, Wicked Global din Maine. Unul din angajații firmei, Greg Dorr, listează pe profilul său LinkedIn alte două colaborări ale sale, cu Peace Action Maine și cu Maine Voices for Palestinian Rights.
Conform raportului GAI, 68% din traficul Internet pe Obama.com provine de la vizitatori străini.

Și mai mult.
În 2011, Robert Roche a obținut unul dintre cele mai rîvnite favoruri în Washington, DC: un loc la masa principală pentru dineul de Stat oferit de Președintele Obama omologului său chinez Hu Jintao. Rămîne neclar cum se face că Roche — un om a cărui companie infomercială promovează echipament fitness, telefoane celulare și produse de creștere a sînilor — a aterizat cot la cot cu Secretarul de Stat Hillary Clinton, fostul Președinte Bill Clinton, Senatorul John Kerry, fostul Președinte Jimmy Carter și Președintele Chinei Hu Jintao.

Începînd cu 2009, pe lista vizitatorilor Casei Albe numele Robert Roche figurează de cel puțin 19 ori, deși reședința sa primară este în China. Domnul Roche, originar din Chicago, este co-președinte al Inițiativei Tehnologice pentru campania Obama. Conform prospectului Acorn International, succesul companiei lui Roche se bazează pe menținerea accesului la media controlate de stat și la “tratamente fiscale preferențiale și subsidii” acordate de R.P.Chineză.

Afacerile noastre depind de accesul nostru la TV pentru a face reclamă produselor și serviciilor noastre în China. Legea R.P.Chineze este vagă și supusă interpretării și punerii în aplicare discreționare de către autorități. Pierderea acestor impozitări și subsidii preferențiale ar putea avea efecte materiale nefavorabile asupra rezultatului operațiilor noastre financiare.

Pe lîngă revelația Obama.com, Raportul GAI — America the Vulnerable: Are Foreign And Fraudulent Online Contributions Influencing U.S. Elections? — prezintă nenumărate breșe în securitatea online care se constituie în pericole reale asupra corectitudinii alegerilor pentru Camera Reprezentanților, Senat și Președinția Statelor Unite.

Obama luptă neobosit să facă din Statele Unite o putere economică și militară de mîna a doua, țel perfect compatibil cu politica Chinei comuniste. Aparent campania lui Obama e finanțată în parte și de eforturile chinezilor și de… cine mai știe? Să nu ne imaginăm că Departamentul de Justiție se va apuca să exploreze acest scandal. Doar Internetul și mediile de știri conservatoare pot aduce aceste lucruri la cunoștința poporului. Romney trebuie să ia notițe și să se pregătească să le folosească în viitoarele dezbateri.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Andrei Rugina

Andrei Rugina

1 Comment

 1. Pataphyl
  9 October 2012

  The Obama Campaign Processed this Donation ????

  Here now is the screenshot of what Barack Obama’s campaign processed as a donation to the campaign. This would not have happened had the Obama campaign taken basic steps to verify credit card information. But, as always, Team Obama relied on someone else to fix their mess — the bank.

  Had basic checks been implemented, this donation would have been rejected. Keep in mind that all the information present except the credit card information is completely made up.

  Every bit of that information was made up except the actual credit card information.

  What you can’t see is that below the employer information, it asked for my passport number. I gave them a string of zeros.

  And when I clicked the donate button, I got this:

  Within a few minutes and for three days thereafter, my online banking account showed this:

  It was thanks to the bank, not Barack Obama’s campaign, that the donation did not go through.

  No wonder the Obama campaign is scrambling to shut down this story.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi