FUNDATIA IOAN BARBUS

Patrupedbun.net şi Wikipedia

Românii au şi ei o mare dorinţă: să moară şi capra vecinului! Aşa se zice. Pe câţi aţi auzit să se bucure de reuşitele voastre? Pe urmă, v-aţi întrebat întrebat vreodată oare câţi prieteni sinceri aveţi? Ar fi un exerciţiu interesant, dar cam trist, puteţi să mă credeţi pe cuvânt…

Deschideţi va rog: https://ro.wikipedia.org/wiki/Fitna

Ce simţiţi când citiţi ultimul rând – la legături externe – al acestui ciot, ciornă, schiţă de articol? Aveţi dorinţa sau curajul să vă bucuraţi alături de noi? Oceanul de indiferentă nu se mişcă la o adiere de vînt. Dar noi simţim fiecare vibraţie a aerului, la fel că pescăruşii ce se înalţă parcă fără să-şi mişte aripile.

dscf0019.jpg


Din nefericire, filmuleţul Fitna al lui Geert Wilders nu a fost un subiect să rupă gura târgului şi de aceea intrarea lui Patrupedbun.net în enciclopedia online Wikipedia nu s-a făcut cu urale. Aşteptările celor care sperau într-o relansare a luptei contra totalitarismului islamic au fost mult prea mari că să fie mulţumiţi doar cu un montaj de clasă pentru nişte imagini care aparţin deja vu-ului. Şi deja spusului.

dscf0021.jpg

Şi totuşi, menţionarea discuţiei despre Fitna nu este întâmplătoare şi ne bucură şi acest rezultat mărunt pentru unii, dar drept pentru noi. Când ai ceva de spus, fă-o, nu te lăsa, indiferenţa nu este un leac al problemelor reale ale lumii de astăzi!

apus.jpg

Totalitarismele de tot soiul evoluează mai rapid decât metodele de combatere. Marx însuşi n-ar înţelege nimic din China comunistă de astăzi. Băgatul capului în nisip este metoda standard pe care o folosesc unii bipezi nu neapărat răi, dar cam buni de jumulit. Mă refer la struţi, nu spun însă şi cine i-ar jumuli.

Secretul îl veţi descoperi vizionând Fitna. A bon entendeur, salut!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

8 comentarii

 1. andreanum
  13 iulie 2008

  ba eu sa stiti ca ma bucur pentru voi. Sincer.

 2. bugsy
  13 iulie 2008

  am intrat, am citit, v/am vazut. felicitari!!!

  la mai multe aparitii de acest tip !

 3. Francesco
  13 iulie 2008

  Multumim de incurajari. Sincer!

 4. costin
  13 iulie 2008

  cineva sterge trimiterea la patrupedbun.net.
  am repostato eu azi, acuma citeva ore, si iar a disparut.

 5. Francesco
  13 iulie 2008

  Costin>
  Cineva care ne „iubeste” ne sterge link-ul. Regretabil razboiul anularii pe net; cineva este fericit acum, dar cu ce pret?

 6. emil
  13 iulie 2008

  Discriminare! ????

  PS
  Francesco, io zic ca nimic nu e mai important ca fericirea omului. Mai ales cind omu’ nu are nevoie decit de-o guma ca sa fie fericit.

 7. costin
  13 iulie 2008

  eu cred ca jorj e fericit. l-au apucat activismele. stii cum e cu activistii astia? ei nu trebuie prea bine sa stie de ce fac ce fac, dar stiu foarte bine ce au de facut si le place sa se implice, sa actioneze, sa schimbe lumea.

 8. Francesco
  13 iulie 2008

  Jorj spune (din lada de spam) ca n-a fost el. Oricum se bucura foarte tare de acest rezultat. Am fost curios sa vad reactiile negative ale unor vizitatori prietenosi.
  M-am lamurit. Da emil, unii au nevoie de o guma, altii mazgalesc gardurile. De gustibus!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian