FUNDATIA IOAN BARBUS

Patrupedbun.net şi Wikipedia

Românii au şi ei o mare dorinţă: să moară şi capra vecinului! Aşa se zice. Pe câţi aţi auzit să se bucure de reuşitele voastre? Pe urmă, v-aţi întrebat întrebat vreodată oare câţi prieteni sinceri aveţi? Ar fi un exerciţiu interesant, dar cam trist, puteţi să mă credeţi pe cuvânt… Deschideţi va rog: http://ro.wikipedia.org/wiki/Fitna Ce …

Românii au şi ei o mare dorinţă: să moară şi capra vecinului! Aşa se zice. Pe câţi aţi auzit să se bucure de reuşitele voastre? Pe urmă, v-aţi întrebat întrebat vreodată oare câţi prieteni sinceri aveţi? Ar fi un exerciţiu interesant, dar cam trist, puteţi să mă credeţi pe cuvânt…

Deschideţi va rog: https://ro.wikipedia.org/wiki/Fitna

Ce simţiţi când citiţi ultimul rând – la legături externe – al acestui ciot, ciornă, schiţă de articol? Aveţi dorinţa sau curajul să vă bucuraţi alături de noi? Oceanul de indiferentă nu se mişcă la o adiere de vînt. Dar noi simţim fiecare vibraţie a aerului, la fel că pescăruşii ce se înalţă parcă fără să-şi mişte aripile.

dscf0019.jpg


Din nefericire, filmuleţul Fitna al lui Geert Wilders nu a fost un subiect să rupă gura târgului şi de aceea intrarea lui Patrupedbun.net în enciclopedia online Wikipedia nu s-a făcut cu urale. Aşteptările celor care sperau într-o relansare a luptei contra totalitarismului islamic au fost mult prea mari că să fie mulţumiţi doar cu un montaj de clasă pentru nişte imagini care aparţin deja vu-ului. Şi deja spusului.

dscf0021.jpg

Şi totuşi, menţionarea discuţiei despre Fitna nu este întâmplătoare şi ne bucură şi acest rezultat mărunt pentru unii, dar drept pentru noi. Când ai ceva de spus, fă-o, nu te lăsa, indiferenţa nu este un leac al problemelor reale ale lumii de astăzi!

apus.jpg

Totalitarismele de tot soiul evoluează mai rapid decât metodele de combatere. Marx însuşi n-ar înţelege nimic din China comunistă de astăzi. Băgatul capului în nisip este metoda standard pe care o folosesc unii bipezi nu neapărat răi, dar cam buni de jumulit. Mă refer la struţi, nu spun însă şi cine i-ar jumuli.

Secretul îl veţi descoperi vizionând Fitna. A bon entendeur, salut!

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. andreanumSpune:

  Răspunde
  iulie 13, 2008

  ba eu sa stiti ca ma bucur pentru voi. Sincer.

 2. bugsySpune:

  Răspunde
  iulie 13, 2008

  am intrat, am citit, v/am vazut. felicitari!!!

  la mai multe aparitii de acest tip !

 3. FrancescoSpune:

  Răspunde
  iulie 13, 2008

  Multumim de incurajari. Sincer!

 4. costinSpune:

  Răspunde
  iulie 13, 2008

  cineva sterge trimiterea la patrupedbun.net.
  am repostato eu azi, acuma citeva ore, si iar a disparut.

 5. FrancescoSpune:

  Răspunde
  iulie 13, 2008

  Costin>
  Cineva care ne „iubeste” ne sterge link-ul. Regretabil razboiul anularii pe net; cineva este fericit acum, dar cu ce pret?

 6. emilSpune:

  Răspunde
  iulie 13, 2008

  Discriminare! ????

  PS
  Francesco, io zic ca nimic nu e mai important ca fericirea omului. Mai ales cind omu’ nu are nevoie decit de-o guma ca sa fie fericit.

 7. costinSpune:

  Răspunde
  iulie 13, 2008

  eu cred ca jorj e fericit. l-au apucat activismele. stii cum e cu activistii astia? ei nu trebuie prea bine sa stie de ce fac ce fac, dar stiu foarte bine ce au de facut si le place sa se implice, sa actioneze, sa schimbe lumea.

 8. FrancescoSpune:

  Răspunde
  iulie 13, 2008

  Jorj spune (din lada de spam) ca n-a fost el. Oricum se bucura foarte tare de acest rezultat. Am fost curios sa vad reactiile negative ale unor vizitatori prietenosi.
  M-am lamurit. Da emil, unii au nevoie de o guma, altii mazgalesc gardurile. De gustibus!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian