Polemistul necăjit

  27

  Bogdan Duca suferă. Ne dojenește că nu îi acordăm atenția cuvenită.

  Există două categorii de oameni, de stânga și de dreapta (reprezentați la noi de Critic Atac și În Linie Dreaptă) cu care nu este bine să polemizezi.
  Ah! Dacă totuși o faci din rațiuni masochiste, e bine să o faci public, ca să nu îți irosești ideile de pomană într-un dialog al surzilor….

  BD polemistul

  Polemistul necăjit e însă nedrept față de Karnuf. Omul e amabil și dialogheză tovărășește, iar Duca îl face surd.

  Noi apreciem faptul că polemistului îi displace risipa. Îi urăm să strângă căt mai multe idei, așa cum veverița harnică strânge alune vara, ca să aibă ce ronțăi iarna. O polemică ici, un dialog colo, și stiți cum e, nu te poți duce cu buzunarele goale în vizită la lupta de clasă.

  polemici-tandre

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentE timpul să-l reabilităm pe Nero!
  Articolul următorCristian Câmpeanu: Pericol de război pe Nistru?
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  27 COMENTARII

  1. emil, cata rautate! el vrea sa aduca stanga si dreapta la masa dialogului. zelea codreanu si karnuf cu che guevara si iliescu.

   Dreptei românești îi lipsește fermitatea principiilor și moderația dialogului. A fi de dreapta presupune la noi să nu ai habar de ce e dreapta dar să îi urăști pe cei considerați de stânga.

   Stânga românească are principii ferme (ceea ce e grav- “mai rău decât un comunist prost este un comunist bun”, vorba lui Reagan) și nu are habar nici măcar ce e acela dialog.

   Ah! Abia aștept dialogul întemeiat pe moderație….. Abia aștept ca partenerii de dialog să aibă habar despre ce vorbesc…. Hai că e posibil .

   Eu nu doar aștept ci încerc să îl provoc. De asta lovesc aici în toate miturile stângii și dreptei, de asta sunt dispus să enervez prin efortul de a pune în discuție orice poveste pe care oamenii sunt dispuși să o înghită nedigerată.

   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=170458639798965&set=a.103297953181701.5106.100005044893230&type=1
   “Am interactionat cu Bogdan Duca ani de zile, din curiozitate, vroiam sa inteleg care sunt resorturile intime ale unui om care zice ca nu e stangist (ba chiar e capitalist, atlantist, anticomunist, “conservator-liberal”) ajunge sa fie indragostit de crin antonescu si victor ponta, fan adrian nastase, sa vorbeasca despre revolutie si mineriade ca iliescu. Indragostit a fost pana l-au lasat de caruta, desi a fost harnic in campaniile USL– (in imagine aveti un asa numit “citat scos din context”).

   Bogdan Duca:
   “Există două categorii de oameni, de stânga și de dreapta (reprezentați la noi de Critic Atac și În Linie Dreaptă) cu care nu este bine să polemizezi.
   Ah! Dacă totuși o faci din rațiuni masochiste, e bine să o faci public, ca să nu îți irosești ideile de pomană într-un dialog al surzilor….”

   ” De fapt ar trebui să fi fost al dracului și să dau în judecată pentru calomnie pe Andrieș ăsta. ”

   “psihopat ca gașca de la ILD”
   ” Costin Andrieș este un extremist periculos.” :))) (ce fain! cine ma cunoaste, stie cam cat de periculos sunt)

   ( https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10200183511776324 )

   Bogdan vorbeste despre “citate scoase din context”.. de fapt cel mai citat este un intreg articol (ala in care spune ca studentii au fost la fel de criminali ca minerii, la mineriade) iar contextul din care l-am scos este situl comunist criticatac (pe care il considera infrecventabil, dar unde a scris, grup pe care l-a frecventat.. si probabil, inca). Si citat, si context. Bine, mai este citatul ala in care da vina pe Basesu, Vladimir Tismaneanu, Patapievici etc pentru toti oamenii morti in timpul presedintiei basiste (intre participarea la 2 proteste USL) si multe asemenea, in care contextul era campania electorala a USL in care Bogdan era implicat trup si suflet.
   Ca pata de culoare amintesc participarea la marsurile Noua Dreapta https://inliniedreapta.net/wp-content/uploads/2011/06/duca-noua-dreapta.jpg , si ala, se pare, scos din context. asa se lupta cu “extremistii”, cot la cot cu usl, comunisti si noua dreapta.

   p.s. toate discutiile dintre ILD si el au fost in public. aia cu mesaje private publicate, e o, cum ii zicea?.. soparla.

   Tot ce am spus despre Bogda Duca a fost sustinut cu citate exprimate de el public, verificabile de oricine doreste. (ia uite cu cine pierd iar timpul!)”

   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=170458639798965&set=a.103297953181701.5106.100005044893230&type=1

  2. Autoportret Bogdan Duca:

   Încă un autoportret, atârnat de rama Critic Atac:

   Link la textul complet: Despre Piaţa Universităţii, într-o lectură dinspre Dreapta

   Adică în 2011 polemistul publica fără jenă un rahat pe placul comuniștilor de la KritiKăkat. Pe situl omonim.

   Nema problema.

   În 2013 polemistul dă din coate. E timpul să se repoziționeze. Nu mai e un darling al KritiKăkat. Acum e moderat și la centru. Are crampe la intestinul polemic și o lipsă acută de vitamina D(ialog). În doi ani s-a maturizat, se pretinde lider de opinie. La început lider liberal, dar dacă se trage de brăcinari mai ceva ca baronul Munchausen, sigur va reuși să se propulseze pe orbita elitei; aia pur și simplu, fără sufixe. Dar mai întâi să iasă basma curată din KK.

   Pentru această schemă e util ca polemistul să se distanțeze retoric de vechii tovarăși, dar e totuși nevoie de încă un jalon. Trucul constă în autopoziționarea la mijloc. De orice, mijloc să fie. Aici e nevoie de ILD. KK pe de o parte, ILD de cealaltă, iar polemistul apare mai ceva ca Ulise navigând între Scilla și Caribda. Curată odisee, cu valențe profund educative.

   Polemistul e șăgalnic. Ne face cu ochiul de vierme ludic. Ebrietatea Elongata. Mișto, subtil, ironie autoreferențială cu bătaie laterală la Dictator.

   Totuși… A spune acum că nu ai cu cine să dialoghezi sau polemizezi din tabăra KK – mai ales după ce te-ai dat în bărci cu ei pe virtual și în real – e neverosimil. Ai mâncat la troaca lor, ai caracter de vierme. Fecalis Elongata.

   Și uite de ce ILD nu discută cu tine. Noi am asimilat de timpuriu o lecție simplă: dacă e câh, te ferești. Dumneata ai o fire mai pensivă, se pare – pui în gură orice căcărează de pe drum. Să-ți fie de bine. Nu e nimic de polemizat cu profesionistul unei astfel de ocupații.

  3. Hahahaha!
   Ce spontan s-a mobilizat grupul ILD să reacționeze la postarea mea :)). Asta ca să spună că nu dialoghează cu mine :)). De parcă ei ar dialoga cu cineva :)).

   De altfel recunosc că e amuzant să văd cum la fiecare postare a mea cu privire la grupusculul vostru de spiriduși ideologici nervoși, imediat reacționați cu articole pline de poze, înfierând cu fermitate prietenia mea cu Claude K., faptul că sunt incorect politic și alte crime de gândire, neacceptabile în universul vostru mic, cu răspunsuri la toate problemele :).

   Voi credeți că îmi faceți rău cu textele astea. La câți s-au prins că voi nu sunteți altceva decât niște talibani cam limitați, faptul că mă atacați îmi face publicitate. Și pentru asta, ca un gentleman, vă mulțumesc. 🙂

  4. Exista incorect politic, dar cu continut rational si nu pe premise rasiste si. La asta subscriu.
   Si exista incorect politic care este pur si simplu incorect plus malitios de obicei. Eu prefer sa fiu corecta.

  5. Nu stiu daca ai observat, tovarase Duca, dar „grupusculul” nostru de „spiridusi ideologici nervosi” se bucura de mai multa atentie decat IRL, acea jalnica tentativa de a schimba barca antonesciana cu o alta. 😆 Sa-ti traiasca prietenia cu comunistul Karnoouh, nu e ca si cum ne-ar deranja. Este cat se poate de firesc ca tovarasii sa tina unii la altii si nu vedem nici un motiv pentru care Karnoouh sa fie nepotrivit pentru unul care urla cot la cot cu antenistii.

   In rest, fii pe pace, o sa iti mai facem „reclama”.

   Bogdan Duca 29 februarie Martisorul Basescu

   Sa ne anunti si la ce ti-o folosi. 😀

  6. Initiativa Romania Liberala e prospera si face treaba. Avem deja nuclee in jumatate din tara plus diaspora, ne-am implicat activ in dezbaterea constitutionala, suntem prezenti cu initiative parlamentare, organizam mese rotunde (unde si voi veti fi invitati), purtam un dialog aducator de roade.

   Deci…nu plangeti IRL de mila :). Intrebati-va in schimb ce puteti voi sa faceti concret, in afara de a vana “dusmani ideologici” si de a va peria intre voi cat de dreapta sunteti.

  7. Clar, nuclee peste tot, mese rotunde peste mese rotunde. Ce mai, voi si cu Forta Civica (alta mare realizare liberala) ati cucerit tara! :mrgreen: Realitate paralela, nu-i asa? N-aveti decat sa purtati, dom’le, „dialog aducator de roade” (ce expresie comunista) pana si cu Critic Atac, amicii tai de injurat Piata Universitatii 1990. E la mintea cocosului ca veti schimba din nou tabara – cu prima ocazie oferita. Acum ati plecat in primul rand pentru ca nu v-a dat Antonescu niste firimituri acolo pentru cat ati urlat ca prostii alaturi de comunisti si de alti antenisti, dar a contat si ca ati simtit ca ia apa nava lui Crin. Asa fac sobolanii, parasesc primii corabia care se scufunda. O veti face din nou.

  8. Asta ca să spună că nu dialoghează cu mine

   initiative parlamentare, organizam mese rotunde (unde si voi veti fi invitati),

   Bogdan, tu de ce nu intelegi ca noi nu avem ce “dialoga” cu mancatori de rahat ca tine? 🙂

  9. 😆 Mai, Emil, ai avut ceva idei! Ai grija ca poate-l superi pe autorul de pe Critic Atac si nu te mai cheama la masa rotunda a dreptei Stangii. 😀

  10. Exista un film al lui Avi Nesher cu un titlu potrivit discutiei: La sfirsitul pamintului, spre stinga (Au bout du monde à gauche)!

  11. I-ati facut un cadou simpatic lui Bogdan de ziua lui. Chiar s-a bucurat.
   In ceea ce priveste mesele rotunde, sunteti asteptati, desigur, dar sa le fotografiati ca de obicei din boschetii din imprejurimi. Cred ca asta a vrut sa spuna Bogdan. Costin stie… Pe maine! 🙂

  12. Vai, Lilick, ce dragut, s-a bucurat Bogdan de ziua lui. Cred ca mi-a dat o lacrima. Sa stii ca pentru noi este foarte important sa se bucure luzarii lui Antonescu din Piata Universitatii 2012, mai ales daca sunt autori pe Critic Atac si au atacat pana si cel mai de baza principiu economic al dreptei, cota unica.

  13. Nu ti se pare comic, Emil? Slugile lui Antonescu, co-participantii la protestele comuniste din 2012, cei care promovau socialismul, denuntau principiile economice ale capitalismului, sustineau ca statul roman vrea sa ucida pensionarii si tinerii, ca Dan Voiculescu este un om care da de mancare atator altora s.a.m.d. s-au trezit sa ne faca morala.

  14. ACD, cota unică de impozitare şi metamorfozele liberalismului socialist

   Dar este această cotă unică o măsură de dreapta? Aş putea spune că nu. Politicile fiscale de dreapta ar trebui să însemne reducerea fiscalităţii şi, implicit, reducerea prezenţei statului în viaţa cetăţenilor săi: a tuturor cetăţenilor.

   Cota unică de impozitare nu este o măsură de dreapta decât în măsura în care, fiind o medie, protejează marile averi şi marile afaceri.

   Cine aplică cota unică? Rusia, Bielorusia, Arabia Saudită. Adăică ţări cu o cultură civică democratică deficitară şi o economie construită pe mari averi care fie provin din privatizarea industriei greoaie de tip comunist, fie din petrol (cazul Arabiei Saudite).

   Evident că marilor moguli, băieţi deştepţi şi oligarhi le convine să plătească impozite decente. Dar oamenilor de rând? Poate că un muncitor ar trebui să plătească doar 7 %. un profesor doar 9% impozit. Iar un mic om de afaceri, care nu profită mai deloc de pe urma faptului că este cetăţean român (sau bulgar, muntenegrean, etc.) ar trebui să plătească impozite pe măsura serviciilor pe care i le oferă statul. De ce trebuie să fie jecmănit fiscal cu acelaşi procentaj ca şi un miliardar?

   Asta scria Duca acum doi ani, pe langa multe alte porcarii. E bun sa vorbeasca despre dreapta, nu-i asa? Uite cat de frumos isi insusise omul lupta de clasa.

  15. Le place așa de mult gustul de rahat și au provizii atât de mari, încât simt că e de datoria lor să-i îmbie și pe alții. Nuclee, mese rotunde, simpozioane… nu se mai satură. E șocant pentru ei să fie refuzați. Cum, nu gustați? Dar e hrănitor! E dătător de roade! Vai, ce talibani puteți fi!

  16. Nu poate omu’ sa manance un caca in liniste la o masa rotunda ca voi veniti imediat si radeti de el.
   Sunteti rai, pe bune.
   Dar imi placeti la nebunie.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here