FUNDATIA IOAN BARBUS

Propagandă comunistă TOTB sub sigla hotnews.ro

Intr-o zi in care Hotnews.ro produce un excelent interviu cu ambasadorul SUA la Bucuresti Mark Gitenstein, afiliata site-ului de stiri, TOTB (Think Outside The Box, cica), produce un text elogios despre o conferinta ecologista organizata de Evo Morales in Bolivia si concluzia acesteia – Protectia mediului este incompatibila cu capitalismul.

Propagarea neroziei lui Morales este sponsorizata generos de o firma privata – Apemin Tusnad. Ma gandesc cum ar reactiona aceasta firma la o actiune comunista de nationalizare a la Morales sau a la Chavez care au decretat deja capitalismul incompatibil cu protecta mediului. Primii loviti ar fi sponsorii celor care propaga astfel de ineptii.

Despre aceasta anomalie prezenta pe un un portal respectabil de stiri scrisese luna trecuta un text savuros Emil, de la Patruped – Ecologism cu capul la cutie, din care redam doar un fragment.

În buna traditie a precursorilor germani din secolul 18, imagistica acestui curent artistic este plina de Sturm und Drang… de furtuna si zbuciumul elementelor dezlantuite ale naturii: oceanele se ridica învolburate, ghetarii scrîsnesc din încheieturi si se topesc într-un hohot de plîns himalaic, Arctica dispare derutata, iar jucausii ursi polari mor agatîndu-se disperati de cioturi de gheata în deriva, sau cad din cer peste marile metrolope însîngerînd caldarîmul si turtind masinile emitatoare de CODOI, substanta ucigasa împlîntata în inima Gaiei de umanitatea hrapareata si indiferenta.

A fost o iarna mizerabila pentru compozitorii acestei panorame profetice. Scandalul Climategate a dezvaluit culisele murdare ale meteo-fictiunilor fabricate de amploiatii Climate Research Unit din Anglia si a netezit calea pentru o serie de revelatii despre coruptia si impostura de la IPCC (organismul ONU care o data la cîtiva ani emite rapoarte politice despre clima, camuflate drept stiinta te halesc). În cel mai recent raport, cel din 2007, IPCC aproape a garantat (cu o probabilitate “mai mare de 90%”) ca ghetarii himalaieni se vor topi pîna în anul 2035. În ianuarie a devenit public faptul ca certitudinea IPCC s-a bazat pe o brosura de propaganda tiparita cu ani în urma de World Wildlife Fund (alta franciza ONU), care la rîndul ei a preluat predictia dintr-un material aparut în 1999 în revista New Scientist, unde climatovazatorul indian Syed Hasnain specula despre iminenta extinctie a ghetarilor himalaieni, fara nicio baza în cercetarea la fata locului. Caz clasic de telefonul fara fir: un fachir climateric sopteste ceva unei reviste britanice, chestia ajunge si la urechea WWF, iar în final e digerata de stiinta dupa ureche a specialistilor de la IPCC. Acelasi raport pronostica si disparitia a 40% din padurea amazoniana. Sursa acestei gogorite a fost tot WWF: doi activisti ecologici (Andrew Rowell si Peter Moore) au produs în 2000 o “cercetare” bazata pe un studiu publicat în revista Nature, în care autorii au brodat o poveste despre vulnerabilitatea padurilor amazoniene la cea mai mica reducere a cantitatilor de precipitatii. Studiul original nu avea nici în clin nici în mîneca cu reducerea de precipitatii datorita încalzirii globale, se concentra pe vulnerabilitatea Amazonului la o combinatie de factori cuprinzînd exploatarea forestiera, focuri si secete periodice… însa ce efect dramatic ar fi avut raportul din 2007 fara licente artistice?

Alte vesti proaste. Datele climaterice ale NASA sînt într-o stare si mai deplorabila decît cele ale Climate Research Unit. Gulfstreamul, curentul nordatlantic care încalzeste nordul Europei, nu da semne de slabire (contrar speculatiilor care pronosticau o închidere a Gulfstreamului cauzata de încalzirea globala si urmata de caderea dramatica a temperaturilor în Europa… nu-i asa, cald sau frig, toate pot fi explicate de schimbarile climatice). Iar, erezia ereziilor, calota arctica este în expansiune!

Toate acestea sînt TABU la TOTB. Baietii au stat cu capul la cutie si odata cu primul colt de iarba au iesit sa zburde pe puntea unui colos petrolier.

In ritmul asta, TOTB ne va prezenta in curand concluziile unei conferinte despre drepturile omului ce va fi tinuta la Havana si Caracas de fratii Castro si Chavez sau rezultatele unui simpozion despre Holocaust ce va avea loc la Teheran in organizarea lui Ahmadinejad, cu totii prieteni buni ai ecologistului Morales.

PS Interesant este si postul acesta al lui I.T.Morar: Nu ne vindem tara! se întoarce. Acum, în verde

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

3 comentarii

  1. Ciuma
    26 aprilie 2010

    Bun articol. Imi pare rau ca nu l-am citit la vremea lui. As fi avut si mai multa munitie impotriva celor care sustin asemenea aberatii ecologiste.

  2. Costin Andrieş
    26 aprilie 2010

    ciuma, nu e prea tirziu ???? shoot!

  3. Costin Andrieş
    26 aprilie 2010

    articolul lui Ioan T Morar, pt cazul in care voxpublica il va sterge: Nu ne vindem ţara! se întoarce. Acum, în verde

    Am văzut, sîmbătă, la Universitate, pe gardul Palatului Şuţu, un banner care mi-a adus aminte de anii 90 şi de prostiile strigate, atunci, pe stradă. Textul era următorul “Roşia Montană nu e de vînzare!” . La atîtea anunţuri de vînzare, sigur, ăsta poate sări în ochi. Cine să-l fi pus, oare? Proprietarii Roşiei Montane? Nu cred. Oricum, mesajul e rupt din tîmpenia cu Nu ne vindem ţara, slogan care a făcut investitorii străini să se gîndească de două ori înainte de a-şi risca banul aici. Mesajul de la Palatul Şuţu nu e deloc mai deştept. El ar putea fi continuat cu “Afară cu investitorii” sau “Jos Capitalismul”. Sigur, toată lumea ştie cui aparţine sloganul cu Roşia Montană. Unor ecologişti isterici şi, mai nou, violenţi, care vorbesc neîntrebaţi. Şi care ar vrea să alunge din zona Apusenilor ultima şansă de redresare economică. Şi să-i lase pe locuitorii de aici săraci, flămînzi, disperaţi. După ce au văzut că Europa este mai fermă în privinţa exploatărilor aurifere, “verzii” s-au dezlănţuit la noi, unde încă nişte autorităţi se mai lasă speriate.

    Cît despre mesajul “Videanu suge Roşia”, chiar că e subtil, fin, elevat, intelectual. Şi fără nici un pic de vulgaritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian