FUNDATIA IOAN BARBUS

Reuters i-a dezarmat pe “pacifistii” anti-israelieni. Cu Photoshop-ul.

Un blogger a descoperit manipularile agentiei Reuters care a difuzat fotografii retusate astfel încât sa dispara cutitele tinute de “pacifistii” anti-israelieni.

Ce a publicat Reuters Fotografia originala
 
Fotografia din stânga (sus) a fost atent decupata pentru a fi scos din cadru cutitul tinut de “pacifistul” din coltul din dreapta jos care apare in fotografia originala. Did Reuters Crop a Photo to Remove a Peace Activist’s Weapon?
Aceasta e si mai grosolana. Din fotografia din stânga (sus), publicata de Reuters, a disparut pur si simplu un cutit, mâna însângerata a unui alt soldat israelian si pata de sânge de pe cadrul de lemn din dreapta jos, care apare in fotografia din Hurriet. Another Cropped Reuters Photo Deletes Another Knife – And a Pool of Blood
Potrivit Ziare.com, ministrul israelian pentru diaspora, Yuli Edelstein, a trimis o scrisoare de protest agentiei Reuters. Agentia spune ca a revenit la utilizarea “setului original” de imagini, imediat dupa descoperirea modificarii acestora.

Insa Reuters nu este la prima controversa de acest gen, in care astfel de prelucrari Photoshop slujesc propagandei anti-israeliene.

In 2006, acelasi blog a descoperit “dramatizarea” unei fotografii din Beirut, prin “îngrosarea” si multiplicarea norilor de fum, adaugarea unui imobil înecat în fum în capitala Libanului: Reuters Doctoring Photos from Beirut? Agentia a publicat ulterior fotografia originala (cea din dreapta).

GMT

GMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian