FUNDATIA IOAN BARBUS

Șeful Bisericii Ruse despre dictatorul comunist Fidel Castro: „Voi păstra mereu în inimă amintirea acestui om curajos şi carismatic”

Patriarhul Chiril: „În Biserica Ortodoxă Rusă, numele lui Fidel Castro este pronunţat totdeauna cu respect şi recunoştinţă.”

Departamentul pentru Relaţiile Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse a publicat următorul comunicat, cu ocazia morții dictatorului comunist cubanez, Fidel Castro:

Către Generalul Raul Castro Ruz,

Secretarul Consiliului de Stat şi al Consiliului de Miniştri

Republica Cuba

Excelenţă,

Cu adâncă tristeţe am aflat despre decesul fratelui Dumneavoastră mai mare – Fidel Castro Ruz. Permiteţi-mi să prezint sincerele mele condoleanţe Dumenavoastră, familiei şi prietenilor decedatului, precum şi întregului popor cubanez.

Comandante Fidel a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai de seamă lideri de stat din zilele noastre. A dobândit autoritate internaţională şi a devenit o legendă pe când era încă în viaţă. Fiind trup din trupul poporului cubanez, şi-a dedicat toată puterea pentru ca patria sa să fie cu adevărat independentă şi să ocupe un loc vrednic în familia mondială a naţiunilor.

comunism crestinism national bolevism În Biserica Ortodoxă Rusă, numele lui Fidel Castro este pronunţat totdeauna cu respect şi recunoştinţă. Cu participarea personală a lui Comandante, o biserică închinată Icoanei Maicii Domnului din Kazan a fost înălţată la Havana, Fidel fiind, după expresia sa, „comisarul construcţiei”.

Păstrez o amintire caldă a întâlnirilor mele cu Comandante Fidel. Am fost totdeauna frapat de anvergura şi acuitatea intelectului său, de capacitatea sa de a vorbi cu competenţă pe teme foarte diverse. Ultima noastră discuţie a avut loc la 13 februarie 2016, la reşedinţa sa, a doua zi după întâlnirea mea cu Papa Francisc al Romei.

Voi păstra mereu în inimă amintirea acestui om curajos şi carismatic, un prieten sincer al Bisericii Ortodoxe Ruse.

În aceste zile triste, fie ca Domnul să trimită mângâiere şi întărire pentru Dumneavoastră şi pentru întreaga familie a lui Comandante Fidel Castro.

Cu adâncă durere,
+ Chiril

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii

putin kiril

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

Recent, Hollywoodul a scos pe piaţă o nouă peliculă în care rolul principal e Corectitudinea Politică. Fiind vorba despre o tragedie petrecută într-un context care cere atenţie la protejarea sensibilităţilor culturale si religioase ale anumitor spectatori – răpirea si decapitarea din 2002 a jurnalistului american Daniel Pearl de către un grup de jihadişti pakistanezi … …

Recent, Hollywoodul a scos pe piaţă o nouă peliculă în care rolul principal e Corectitudinea Politică. Fiind vorba despre o tragedie petrecută într-un context care cere atenţie la protejarea sensibilităţilor culturale si religioase ale anumitor spectatori – răpirea si decapitarea din 2002 a jurnalistului american Daniel Pearl de către un grup de jihadişti pakistanezi – …

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  decembrie 17, 2016

  Puric vrea o ‘antanta crestina’ cu Castro

 2. nisofSpune:

  Răspunde
  decembrie 17, 2016

  BISERICÃ RUSÃ DE BANDITITI COMUNISTI IN „ROCHI” DE EPISCOPI! TOTI CRIMINALI COMUNISTA CA FIDEL CASTRO!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian