FUNDATIA IOAN BARBUS

Șeful Bisericii Ruse despre dictatorul comunist Fidel Castro: „Voi păstra mereu în inimă amintirea acestui om curajos şi carismatic”

Departamentul pentru Relaţiile Externe al Bisericii Ortodoxe Ruse a publicat următorul comunicat, cu ocazia morții dictatorului comunist cubanez, Fidel Castro:

Către Generalul Raul Castro Ruz,

Secretarul Consiliului de Stat şi al Consiliului de Miniştri

Republica Cuba

Excelenţă,

Cu adâncă tristeţe am aflat despre decesul fratelui Dumneavoastră mai mare – Fidel Castro Ruz. Permiteţi-mi să prezint sincerele mele condoleanţe Dumenavoastră, familiei şi prietenilor decedatului, precum şi întregului popor cubanez.

Comandante Fidel a fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai de seamă lideri de stat din zilele noastre. A dobândit autoritate internaţională şi a devenit o legendă pe când era încă în viaţă. Fiind trup din trupul poporului cubanez, şi-a dedicat toată puterea pentru ca patria sa să fie cu adevărat independentă şi să ocupe un loc vrednic în familia mondială a naţiunilor.

comunism crestinism national bolevism În Biserica Ortodoxă Rusă, numele lui Fidel Castro este pronunţat totdeauna cu respect şi recunoştinţă. Cu participarea personală a lui Comandante, o biserică închinată Icoanei Maicii Domnului din Kazan a fost înălţată la Havana, Fidel fiind, după expresia sa, „comisarul construcţiei”.

Păstrez o amintire caldă a întâlnirilor mele cu Comandante Fidel. Am fost totdeauna frapat de anvergura şi acuitatea intelectului său, de capacitatea sa de a vorbi cu competenţă pe teme foarte diverse. Ultima noastră discuţie a avut loc la 13 februarie 2016, la reşedinţa sa, a doua zi după întâlnirea mea cu Papa Francisc al Romei.

Voi păstra mereu în inimă amintirea acestui om curajos şi carismatic, un prieten sincer al Bisericii Ortodoxe Ruse.

În aceste zile triste, fie ca Domnul să trimită mângâiere şi întărire pentru Dumneavoastră şi pentru întreaga familie a lui Comandante Fidel Castro.

Cu adâncă durere,
+ Chiril

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii

putin kiril

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Redacţia

Redacţia

Conservatori români

2 comentarii

  1. Costin Andrieş
    17 decembrie 2016

    Puric vrea o ‘antanta crestina’ cu Castro

  2. nisof
    17 decembrie 2016

    BISERICÃ RUSÃ DE BANDITITI COMUNISTI IN „ROCHI” DE EPISCOPI! TOTI CRIMINALI COMUNISTA CA FIDEL CASTRO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian