FUNDATIA IOAN BARBUS

Sondaj: Germanii, extrem de ostili față de SUA; Rusia și China, parteneri de încredere pentru 36%, respectiv 43% dintre germani

14% dintre nemți consideră că America lui Trump poate fi un partener de încredere, iar 36% cred același lucru despre Rusia lui Putin; și mai mare, 43%, este numărul celor care apreciază ca fiind de încredere China lui Xi Jinping.

Din barometrul de opinie ZDF făcut public pe 18.05.2018: https://www.zdf.de/politik/politbarometer

Câteva observații:
– America are un președinte ales democratic, Rusia are de 18 ani în frunte un satrap care-și lichidează adversarii, care invadează și anexează teritorii străine. China are tot un regim autoritar, iar președintele tocmai a primit dreptul de a-și conduce țara cât poftește.
– Trump le tot cere nemților să-și crească bugetul destinat apărării, Putin nu le cere nimic sau poate le sugerează să-l scadă;
– raportat la susținătorii partidelor politice, cea mai mare încredere în Rusia o au simpatizanții AfD (formațiune populist-identitară), 61% dintre ei, și cei ai Die Linke (partid marxist, urmaș al fostului partid comunis din RDG), 45%.
– ostilitatea alegătorilor este practic o prelungire a mesajelor liderilor politici germani și europeni, care se întrec în ironii, sfidări și etichete la adresa Americii; pe 17 mai, într-o emisiune tv, șefa Verzilor, al patrulea partid din Bundestag, spunea că SUA și Rusia sunt ca ciuma și holera.

Citiți și Germania antiamericană și Rusia

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

Un comentariu

  1. Lola
    20 mai 2018

    E totuși normal să fie așa.Fraulein merkel(până și numele ei e fake)este întâiul trădător al neamului vizigot, ales totuși al unei părți a acestui neam nu întocmai legat și nu neapărat strălucitor întru logică, credință și tradiție democratică. (întocmai ca și fostul aliat latino-estic) și unei hoarde arabo-mokaciste.Așa că biet restul acestui neam unde să caute scăpare altundeva decât în brațele unui fuhrer mai apropiat și mai duruț, – mai testoseronizat ,în opoziție cu feministele atât de vaginal deschise spre experiențe orientale la a treia copilărie marxist șaptezecistă!Iar chestia cu urâtul Americii vine atât de la politica absolut fastzinant de imbecilă și trădătoare a acesteia ale cărei rezultate le resimt first hand cât și de la instabilitatea inerentă democrației și lipsei de securitate pe termen lung oferite de ea.Mai are și Trump meritul lui de a fi scăpat din vedere sau de a nu putea capitaliza mișcările identariene cât și faptul de a fi perceput ca având o poziție slabă tocmai datorită poveștii cu procentul pentru apărare.So, diktatori am mai avut aber măcar să nu fie mulahi und să ne dea sekuritet.Avem noi alternativă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian