FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Teheranul protejează oamenii reţelei Al-Qaida

Se bănuia, s-au tot vehiculat informaţii în media despre qaidişti adăpostiţi de regimul islamist de la Teheran. Ahmadinejad şi ai săi au negat cu vehemenţă orice legătură cu elementele reţelei „lider” în terorism. Acum a venit timpul ca vecinul irakian să dea publicităţii informaţii certe în legătură cu prezenţa unor conducători din „Organizaţie”.

Articolul următor a apărut în ziarul italian Il Giornale pe data de 24 aprilie 2004 sub semnătura lui Fausto Biloslavo şi îl publicăm cu consimţământul autorului.

Teheranul protejează oamenii reţelei Al-Qaida

Fausto Biloslavo

“În Iran sunt o sută de conducători ai Al-Qaida”, denunţă Consilierul pentru siguranţă naţională din Irak, Mwafiq al-Rubei într-un interviu dat în ziarul arab Al Sharq al Awsat. Al-Rubei este omul de încredere al primului ministru din Bagdad Nouri al-Maliki şi ţine în mână toate dosarele puse la dispoziţie de serviciile secrete. Printre teroriştii Al-Qaida din Iran sunt “unii stau în închisoare, alţii sunt cu domiciliu forţat. De la casele lor pot să telefoneze şi pot avea contacte cu exteriorul”. Este vorba despre membri ai Al-Qaida fugiţi din Afghanistan dar originari din Arabia Saudita, din Africa de Nord sau din Yemen. Serviciile secrete occidentale au semnalări privind prezenţa unor piese grele cum ar fi Saad Bin Laden, fiul şeicului terorii care îi calcă pe urme tatălui său. Sau Seif (Sabie, n.t.) al-Adel, unul dintre cei 22 cei mai căutaţi terorişti de pe lista Statelor Unite sau ex-responsabilul financiar al Al-Qaida, Abdullah Ahmed Abdullah. “Am cerut informaţii de la autorităţile iraniene”, a declarat Al-Rubei. “Reţinem că având posibilitatea să comunice, oamenii reţelei Al-Qaida prezenţi la Teheran sunt de mare ajutor celulei Al-Qaida din Irak, dar nu am primit nici un răspuns”. După părerea consilierului pentru siguranţă naţională din Bagdad sunt şi alţi extremişti care traversează graniţă dintre Iran şi Irak în zonele înalte din Kurdistan. Este vorba de adepţi ai grupărilor teroriste Ansar Al-Islam şi Ansar Al-Sunna, grupări ce seamănă moartea în Irak. “Insistăm că Teheranul ar trebui să facă ceva pentru a-i opri”, spune Al-Rubei.

Şeful guvernului Ahmadinejad şi ai săi au negat întotdeauna că ar găzdui terorişti din reţeaua Al-Qaida, dar primele semnalări ale serviciilor secrete occidentale sunt din 2003. Mulţi din membrii reţelei terorii aflaţi în 2001 în fugă din Afghanistan, au fost expulzaţi sau predaţi ţărilor de origine cum ar fi Arabia Saudita. Cei mai importanţi însă ar fi fost păstraţi sub controlul serviciilor speciale ale Gardienilor Revoluţiei iraniene. Saad Bin Laden, fiul cel mai activ al lui Osama, a fost semnalat în Iran chiar şi anul trecut. Seif al-Adel, un fost poliţist egiptean pe capul căruia stă o recompensă de 5 milioane de dolari pentru contribuţia sa la atentatele de la ambasadele USA din Kenia şi Tanzania, se află la Teheran protejat de unităţile Al-Quds ale Pasdaranilor. Asociatul său Abdullah Ahmed Abdullah se pare că s-ar găsi în sudul Iranului.

În original   icon-caret-right  Teheran protegge gli uomini di Al Qaida

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

4 Comments

  1. costin
    25 April 2008

    se coace ceva mare, mare in Iran pentru infideli, dar se pare ca asta va fi ignorat pina in momentul in care va fi prea tirziu… perioada prezenta in care stirile despre atentate in pregatire descoperite de politie abunda in toata Europa, Ahmadinejad spune ca vrea sa dea jos toate guvernele corupte din lume (corupte=ne-islamice), emigrantii musulmani din Europa mai organizeazaz cite o semi-revolta ca sa isi flexeze muschii, zeci (daca nu sute) de oameni, politicieni, artisti, ziaristi,etc, traiesc sub protectia politiei si in ascunzatori din cauza amenintarilor cu moartea, guvernele socialiste creeaza mediul in care localnicii pleaca din tara si sint inlocuiti de oameni din lumea a treia… initial, daca poporului nu era multumit, inlocuia guvernul prin vot, dar se pare ca din ce in ce mai mult,dfaca guvernelor nu le convine ce spune si voteaza poporul, acestea inlocuiesc poporul.
    De ex, in Brussel si Londra, in care primarii socialisti (socialist cred ca este putin spun, mai degraba comunsiti) Thielemans si Livingstone au ajuns si probabil or sa mai stea la putere , daca nu vor fi inlocuiti de altii ca ei, vinind voturile emigrantilor (peste 50%) din populatia totala, dintre ei majoritatea musulmani.
    Astea sinPerioada

  2. costin
    25 April 2008

    am apasat din greseala Trimite Comentariu… continuare:

    Astea sint citeva din motivele pentru care perioada asta, si urmatorii 5, poate 10 ani, sint o perioada de calm iluzoriu, o perioada de trecere si acumulare de tensiuni care vor exploda in scurt..scurt timp

  3. emil
    25 April 2008

    Iran continua sa trimita armament militiilor shia din sudul Irakului.
    U.S. Says New Find Shows Iran Still Sends Arms to Iraq

  4. Francesco
    25 April 2008

    Costin, m-am tot gandit la acea „perioada de trecere si de acumulare de tensiuni”. Am impresia ca ai fixat bine perioada in care isi vor da in petec amicii nostrii iranieni. Cu toata peioada destul de dificila prin care au trecut, iranienii voteaza masiv figurile cele mai retrograde dintre candidatii la alegerile parlametare. Ca sa nu mai vorbesc de presedintele pe care-l au…Pentru ei, important este sa fie in linia ayatolahului, adica: antioccidentali, misogini, antireforma. Adica buni muslimi.

    Unei populatii care este in crestere foarte rapida nu i se poate asigura un viitor decat transferand-i in alte zari, prin orice mijloace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *