Una pe zi de BBC – gloata însetată de sînge era "agreabilă"

  2

  Ştirile din Sudan, luni 26 noiembrie: o învăţătoare engleză de şcoală primară e arestată datorită unui ursuleţ de pluş.
  muhammad_bear.jpg

  O invatatoare britanica a fost arestata în Sudan, fiind acuzata de insultarea profetului islamic, după ce a permis elevilor ei să numească un ursuleț de pluș Mahomed.

  Colegii lui Gillian Gibbons, in virsta de 54 de ani si originara din Liverpool, au declarat că au făcut o “greșeală nevinovată” atunci cind au permis copiilor de șase și șapte ani să aleagă numele ursuletului.

  Doamna Gibbons a fost arestată după ce mai mulți părinți au s-plâns la politie.

  BBC a aflat că acuzatia ar putea atrage o pedeapsa de șase luni de închisoare, 40 de lovituri de bici, sau o amendă.

  ….

  Purtătorul de cuvânt [al invatatoarei, n. trad.] a spus că denumirea ursuletului a avut loc cu luni în urmă și a fost alegerea elevilor, deoarece este un nume comun în țară.

  “Acest lucru s-a întâmplat în septembrie și părinții nu au avut ncio plingere atunci”, a spus el.

  ….

  Doamna Gibbons, care a inceput sa predea la acea școală în august, a cerut unei fete de șapte ani să-și aducă ursulețul de plus la scoala și a indemnat clasa să-i aleagă numele, a mai spus el.

  “Copiii au propus opt nume, printre care Abdullah, Hassan și Mohamed”, a declarat domnul Boulos, adăugând că ea le-a permis copiiilor sa voteze un nume.

  Douăzeci din cei 23 de copii au ales numele lui Mahomed ca nume preferat.

  Domnul Boulos a spus că fiecărui copil i s-a permis să-și ia ursuletul acasă în weekend și li s-a cerut să scrie un jurnal despre cum s-au jucat cu el.

  Compunerile copiilor au fost colectate într-o carte cu o imagine a ursului pe copertă și un mesaj care spunea: “Numele meu este Mahomed”.

  BBC News

  Pe 28 noiembrie, Gillian Gibbons e acuzată de insultarea religiei (nu pot dezvălui care anume) şi incitare la ură. O codamnare uşoară ar fi însemnat amendă, 40 de lovituri cu biciul sau 6 luni de închisoare.

  Cadrul didactic britanic care le-a permis elevilor să numească un ursuleț de pluș Mahomed a fost acuzat în Sudan de insultarea religiei islamice și incitare la ură.

  Procuratura din nordul orasului Khartoum și-a finalizat ancheta și a acuzat-o pe cetateanul britanic Gillian (Gibbons) în temeiul articolului 125 din Codul penal”, a declarat agenția sudaneză de știri SUNA, citând un înalt oficial al ministerului justiției.

  Ministerul de Externe a confirmat acuzațiile, iar cazul urmează să fie prezentat joi în fața instanței de judecata.

  Dsoara Gibbons, care a fost arestată duminică în Khartoum, este așteptată să apară in instanta.

  Daca va fi condamnata, profesoara din Liverpool ar putea primi o pedeapsa de 40 lovituri de bici, o amendă sau șase luni de închisoare. .

  The Daily Telegraph

  Marea Britanie îşi flexează muşchii diplomatici şi pe 30 noiembrie… victorie! Spiritul umanitar al justiţiei sudaneze triumfă: Gillian Gibbons e graţiată cu 15 zile de închisoare. (Faţă de sistemul inuman american, unde o personalitate ca Paris Hilton e azvîrlită în puşcărie pentru 45 de zile consecutive.)

  Şi pentru că all’s well that ends well, radio BBC nu se sfieşte să anunţe că un grup de mici dimensiuni protestează verdictul şi cere o sentinţă mai aspră. Unii erau clar nemulţumiţi şi strigau “moarte celor care insultă Profetul”, însă pe ansamblu demonstranţii erau cît se poate de agreabili. Adică good-natured. I mean, people were smiling as they chanted. Am menţionat că era oricum un grup nu prea mare?

  Thousands of Islamic fanatics wielding knives demand jailed teddy bear teacher is executed

  good_natured_mob.jpg
  Agreabili ca un grup de ursuleţi. Ce-i drept, unii mai bosumflaţi.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email
  DISTRIBUIȚI
  Articolul precedentChemaţi-l pe Sherlock Holmes
  Articolul următorUna pe zi de BBC – la joacă cu teroriştii
  Emil Borcean
  În 1985 am absolvit facultatea de geologie din București. După trei ani de stagiatură la mina de cărbune din Anina, în Banat, am renunțat la geologie și am învățat să fiu programator software. Am plecat din România în 1990, toamna. Am trăit patru ani în Anglia, 19 ani în Canada și aproape doi ani în Germania. M-am întors nu demult în țară. În 2007 am creat blogul Patrupedbun.net, care în 2010 a fuzionat cu blogul Dreapta.net. Din această fuziune s-a născut ILD.

  2 COMENTARII

  1. Sudanul este condus de un regim openly islamist si are la activ multe infaptuiri … epocale. Cel mai bun exemplu este ca a omorat intre 200000 si 300000 de musulmani nearabi din Darfur. Se pare ca povestea in care au implicat-o pe Ms. Gibbons priveste dorinta guvernului sudanez de a domoli fervoarea britanica in condamnarea genocidului infaptuit de militiile Janjaweed.
   Este foarte greu sa iti castigi painea onest intr-o tara islamica in cazul in care nu esti musulman. Nu este vorba doar de Sudan, hai sa ne amintim de infirmierele bulgare din Libia, de necazurile pe care le au muncitorii straini din Nigeria, din Arabia Saudita etc.
   Ursuletul de plus nu putea sa fie o amenintare pentru guvernul de la Khartoum, iar faptul ca avea numele de Muhammad nu il transforma in blasfemie. Sunt chiar destui crestini – arabi – care poarta acest nume. A fost numai un pretext, la fel ca si caricaturile daneze pentru a se crea un val de protest islamic.

  2. Francesco, tot ce spui tu e zero pentru feministele de carton de la “The View”. The View este o emisiune produsă de postul american ABC. Una din gazde e Whoopi Goldberg. Show-ul se vrea o emisiune de current affairs dintr-o perspectivă feminină. Recent, cucoanele au pălăvrăgit despre incidentul din Sudan şi au decis că învăţătoarea e de vină pentru că nu şi-a dat silinţa să înveţe din timp care sînt sensibilităţile sudaneze. În final, Whoopi Goldberg nu scapă ocazia să lamenteze ignoranţa americanilor.

   SHERRI SHEPHERD: I think it’s like it’s sacrilegious to name a stuffed toy Muhammad. But you know, you would think that with her being in Sudan, she would know the rules and customs. Because I know I performed stand up in Turkey, and they gave me a big thick packet on the customs, and what you could and could not do, and how you would offend people. So I’m surprised that she didn’t know it might be offensive.

   GOLDBERG: Yeah, because you’d think if you’re going overseas, I mean, we had this discussion yesterday about people coming to America and learning the customs and knowing what is cool, and what isn’t cool. But I find that maybe we are not- and I say we just as European and American, we’re not as anxious to learn the customs before we go places. It’s just one of the reasons we’re called the ugly Americans.

   ‘View’ Co-Hosts Blame Woman Persecuted by Sudan

   Ca femeie, madam Goldberg nu dă doi bani pe suferinţa altei femei, iar ca negresă, nu suflă o vorbă despre practica sclaviei în Sudan. În ziua de azi, nu cu secole în urmă. Ah, dar cînd e practicată de musulmani, sclavia devine brusc un obicei local cool, o expresie socială aparte a unei culturi exotice.
   It’s just one of the reasons you’re one ugly American, Ms. Goldberg.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here