Vladimir Tismăneanu: “Am încercat supraomenescul pentru a colabora cu institutul condus de Marius Oprea, Stejărel Olaru şi Lucia Hossu-Longin”

  0

  Vladimir Tismaneanu îi da replica lui Marius Oprea, care l-a atacat în Academia Catavencu, la Realitatea TV si pe spatiul pus generos la dispozitie de slujbasii lui Dan Voiculescu.
  “Ultimele iesiri publice ale lui d-lui Marius Oprea sunt dezolante si fac greu de imaginat un dialog”, scrie Vladimir Tismaneanu. “Niciodata, sub nici o forma, nu m-am exprimat despre un coleg de profesie in termenii utilizati de el in interviul din Academia Catavencu. Nu mai vorbesc despre lexicul greu calificabil la adresa guvernului caruia, totusi, ii este subordonat institutional. Isi ajuta el oare colegii operand cu asemenea termeni? Poate ca nu toti considera ca guvernul este asa cum il descrie dl Oprea. Ori ca, dincolo de opiniile lor particulare, sunt civil servants si datoria lor este sa se abtina de la comentarii injurioase la adresa oricui se afla la guvernare. Vrem depolitizare dar peroram nonsalant despre la merde aflata la guvernare? Ar fi spus aceleasi lucru dl Oprea despre, sa spunem, un guvern Johannis ori Crin Antonescu?”Integral pe blogul lui Vladimir Tismaneanu.

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here