FUNDATIA IOAN BARBUS

Bogdan Stanciu (lista lui Dughin) reprezintă “Coaliția pentru Familie” la “Congresul Mondial al Familiilor” de la Budapesta

Dacă doresc ca inițiativa lor să nu fie aruncată în derizoriu, oamenii de bună credință din „Coaliția pentru Familie” trebuie să izoleze și să elimine din organizație pro-rușii care fac din mișcarea lor un instrument în folosul intereselor Rusiei în România.

La conferința „Congresul Mondial al Familiilor”, care are loc azi la Budapesta, participă soția lui Vladimir Yakunin, fost șef al Căilor Ferate din Rusia și oligarh apropiat de Vladimir Putin. Ar fi participat el în persoană, dar are interdicție în Uniunea Europeană, SUA și Canada pentru sprijinirea și finanțarea terorismului din Estul Ucrainei.

Un altul care lipsește din aceleași motive e Konstantin Malofeev, miliardar apropiat de Putin, dar acesta a fost reprezentat pe Alexei Komov.

Despre alte activități ale lui Komov, revedeți: https://inliniedreapta.net/amicii-fascisti-ai-antifascistilor-lui-dughin/

 

În 2014, Congresul s-a ținut la Moscova, iar la prezidiu, alături de patriarhul Rusiei au stat Vladimir Yakunin și soția lui, prezentă azi la Budapesta, Nataliya Yakunina.


Presidium of the WCF VIII (left to right): Supreme Mufti of Russia Talgat Tajuddin, Aymeric Chauprade, Russian right-wing politician Yelena Mizulina, Russian Orthodox leader Vladimir (Kirill) Gundyaev, Nataliya Yakunina, Oleg Morozov, Vladimir Yakunin. 10 September 2014, Moscow

Detalii pe blogul lui Anton Shekhovtsov.

Bogdan Stanciu, lista lui Dughin, reprezentant CpF la Budapesta
Bogdan Stanciu, lista lui Dughin, reprezentant CpF la Budapesta (sursa imagine)

„Coaliţia pentru Familie” a trimis la Budapesta un reprezentant, pe Bogdan Stanciu, care e pe lista lui Dughin de „prieteni ai Rusiei”. Stanciu e președintele Asociației Pro-Vita București și unul din coordonatorii „Coaliției”.

https://www.budapestfamilysummit.com/en/may-26-friday/

De altfel, marea majoritate a vorbitorilor de la conferință sunt putiniști; resul sunt naivi, sau cum i-ar fi numit Lenin, „tovarăși de drum”.

Participarea lui Bogdan Stanciu a fost anunțată pe unul din site-urile CpF pe 20 apr., ca „președinte, Asociația Pro Vita și reprezentant al Coaliției pentru Familie, România”.

Pe de altă parte, dragi activiști din tabăra opusă, nu vă bucurați prea tare: în fruntea „Paradei Diversității” care a avut loc la București pe 20 mai, s-a aflat unul din coordonatorii mișcării LGBT din România, Vlad Levente Viski, autor pe Criticatac, site-ul coordonat de Vasile Ernu, de pe aceeași listă a lui Dughin.

Coabitarea lui Viski cu Ernu nu este pur circumstanțială. Într-un articol publicat de Viski pe Criticatac în urmă cu doi ani, acesta relua o idee dragă mai multor autori de pe site: revoluția din ’89 nu a fost o revoluție anticomunistă, din contră! În cuvintele lui: „La Revoluţie s-a strigat “Jos Ceauşescu!” şi nu “Jos comunismul!””, „În fond, vorbim de confiscarea Revoluţiei Române de către Revoluţia Pieţei Universităţii.” – cu alte cuvinte, revoluția din ’89 a fost, așa cum spune și Ion Iliescu, confiscată de anticomuniști.

update

1. La evenimentul de la Budapesta a participat și Igor Dodon, președintele comunist, cum s-ar spune, „progresist”, al Republicii Moldova, și mare „apărător al familiei”, în sensul dialectic, conform indicațiilor venite de la Moscova. Pentru context, citiți un articol despre activismul LGBT din R. Moldova, cu origini în Transnistria: Războiul gay din R. Moldova

2. Unul din ONG-urile înființate de Bogdan Stanciu este „Societatea Tolkien Romania”.

Pe site-ul ONG-ului, tolkien.ro, la secțiunea „Cine suntem„, este o poză cu câțiva membri, iar cel mai proeminten personaj este Bogdan Duca, susținător PSD și autor pe Sputnik (https://m.ro.sputnik.md/tags/person_Bogdan_Duca/)

Printre lucrurile despre care vorbește Duca pe Sputnik:

 • un interviu în care spune că în spatele protestelor anti-PSD din iarnă este, „cel mai probabil”, Iohannius și că „guvernul PSD, nu ar trebui să cedeze în fața acestor provocări și manifestații stradale.”
 • recomandă cititorilor ultima carte despre Alexandr Dughin, scrisă de Iurie Roșca;

Mai multe despre Duca.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

6 Comments

 1. alex
  26 May 2017

  Vlad Levente Viski are pe pagina de facebook urmatoarele :
  Studied Political Science at Central European University (adica universitatea lui soros). hmm… pe de o parte ii avem pe putinisti, pe de alta parte pe sorosisti, altii sunt si una si alta. desi in presa mondiala se dau dusmani

 2. Anca Cernea
  26 May 2017

  alex
  interesantă observație

  și noi am constatat de ceva timp că, dacă punem pe hârtie exemple de cauze și personalități din lumea întreagă în care interesele lui Putin și afacerile filantropice ale lui Soros se întâlnesc, ne iese o listă lungă, luuungă,
  atât de lungă încât nu prea are cum să rezulte din combinații aleatorii ale hazardului:

  de la acordul lui Obama cu Iranul, până la Occupy Wall Street, de la acordul de pace din Columbia până la cauza palestiniană, de la Podemos până la Matei Păun USR, de la protestele antigazdeșist din România până la ONG gay-rights din Rep. Moldova-Transnistria,
  ca să dau numai câteva exemple, lista de potriveli Putin-Soros ne face să reflectăm la cât mică e lumea

  precum și la faptul că, indiferent care e explicația acestor multiple coincidențe, dacă Soros nu exista, ar fi trebuit ca savanții sovietici să-l sintetize in vitro

 3. Costin Andrieş
  26 May 2017

  Mi-a scapat asta.

  Ce mai au in comun Stanciu, Viski si Duca?

  Simpatia pentru PSD.

  Duca a spus ca voteaza PSD si se vorbeste ca ar consilia un deputat PSD (nu stiu detalii); Viski a votat PSD (adica portdrapelul lgbdt a votat cel mai important sustinator al CpF din Romania), iar Stanciu e si el un pesedist, acelasi PSD care in PE voteaza pentru cele mai radicale initiative ale ldtgb – trag de aici cz ca sunt slabe sanse sa fi votat altceva.

 4. adib
  26 May 2017

  Asocierea CpF – modificarea Constit, urmata de lupta eroica cu un strawman, este una dintre principalele strategii de comunicare ale lgbtistilor. ( Alta e cea cu familiile abuzive, si probabil ca vor mai iesi la iveala si altele).

  Din pacate e posibil ca aceasta asociere sa convina si CpF (e doar o supozitie, nu pot sa stiu exact ce gandesc).

  Eu va sugerez sa puneti (si sa tineti) pe prima pagina un titlu de tipul „Modificarea Constitutiei nu se confunda cu CpF” , inspiratia fiind Faulkner ( „Adevarul nu se confunda întotdeauna cu dreptatea”) si revista Dilema.

  Modificarea Constitutiei e sustinuta de marile partide, de majoritatea cetatenilor, e similara cu alte Constitutii etc.

  CpF are problemele ei, cu oameni controversati, cu asocieri controversate, cu strategia lor de comunicare, cu presupusele simpatiile politice ale unora, cu stilistica semanatorista (un costum popular e ok, dar dupa luni de zile te cam saturi sa vezi tot acelasi tip de poze), cu aripile ortodoxista/neoprotestanta, cu ideile suplimentare modificarii Constit, idei care pot naste controverse inutile. (Eu inteleg de ce au venit si cu alte propuneri, ca sa nu fie acuzati ca ignora problemele reale ale familiilor. Dar in acelasi timp, propunerile lor sunt si o vulnerabilitate.)

  Formal vorbind, initiatorul referendumul sunt cetatenii care au semnat, reprezentati de un comitet de initiativa (parca asa se cheama). CpF nu are personalitate juridica.

  Totusi, trebuie sa recunoastem si meritele CpF: si-au asumat o lupta grea, o lupta care nu doar ca le mananca timpul, banii, dar risca sa le ramana agata ca o tinichea pentru restul vietii, risca ca peste ani sa fie discriminati deoarece au sustinut legea naturala. (Noi speram sa nu se ajunga acolo, dar in ritmul si directia in care evolueaza lumea nu se stie. ) Si pana la urma, cu lipsurile lor, ei s-au apucat sa faca ceea ce altii doar au vorbit. Insa sampania e mai bine sa astepte pana cand vedem rezultatul final.

 5. adib
  26 May 2017

  Echivalarea modificarii Constit cu sustinerea pentru CpF este falsa !

  Sustinem modificarea Constit , avem rezerve fata de CpF !

  Modificarea Constitutie e una, CpF e alta !

  Modificarea Constitutiei nu se confunda cu CpF !

  Modificam Constitutia pentru libertatea noastra si a copiilor nostri, nu pentru CpF !

  Modificam Constitutia pentru dreptul de trai in adevar, nu pentru CpF !

  Modificam Constitutia din respect pentru legea naturala sadita in constiinta umana, nu pentru CpF !

  Sa nu ii lasam sa ne fure cuvinte precum libertate, drept, adevar, respect, lege, constiinta, familie, casatorie, traditie / traditionala ( care a fost intai lipita abuziv de casatorie, ca si cum ar putea exista casatorii traditionale si casatorii netraditionale, iatr acum se lucreaza intens la asocierea inventatei casatorii traditionale cu abuzul) E deja prea mult ce au facut cu termenul „gay” si cu simbolul curcubeului.

 6. Vetovaglia
  26 May 2017

  Dr. Bogdan Duca este des la Trinitas si in acelasi timp in Q Magazine, revista Florianei Jucan, apropiata de Magureanu si femeia fatala a ambasadorulyi Elvetiei. Mai tineti minte?
  Cineva il baga la inaitare pe Duca. Nu cred ca Floriana Jucan il baga in revista fara o pila importanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi