FUNDATIA IOAN BARBUS

Faraonii islamiști și fanarioții socialiști

În ianuarie 2011, un cetepe egiptean, pentru că, nu-i așa? și urmașii mamelucilor își au cetepeul lor, le zugrăvea emfatic colegilor de platou și “receptoarelor” dotate cu telecomenzi “instalate” prin casele egiptene, viitorul politic al Egiptului. Ziaristul Hani Shadi spunea: În caz de alegeri deschise și libere Frații Musulmani pot spera să obțină maxim 20% din locurile parlamentului. În realitate cifrele nu vor depăși 10%”.

Era la nici o luna de la declanșarea Revoluției Facebook/Twitter în Piața Tahrir și unii iși închipuiau deja că locul lui Allah în inimile felahilor l-a luat Wael Ghonim – director marketing la Google – și că profetul Mohamed, neavând cont pe Facebook, nu mai are niciun cuvânt de spus în țara de la poalele piramidelor. Revista TIME, fără să piardă vremea, l-a pus pe Wael pe copertă și l-a declarat, în paginile ei, “cel mai influent om al anului”.

În timpul acesta, mulțimea ziariștilor occidentali raporta de la fața locului, cu vigilentă mulțumire, că în mulțimea de revoluționari nu se vedeau bărbile “moderate” ale Fraților Musulmani și nici cele în stil “sauvage” ale înspăimântătorilor salafiști, ci doar laptop-urile și telefoanele mobile ale revoluționarilor on-line. Prin urmare, cea mai mare organizație fundamentalist-islamică din lumea musulmană, se evaporase brusc cu tot cu oamenii ei!

Au reapărut însă în noiembrie 2011, la sfârșitul anului “Wael cel mai influent om”, când, după alegerile libere și deschise, scaunele parlamentului egiptean au fost ocupate în proporție de 71% de bărbile fundamentaliștilor islamici (Frații Musulmani 47%, Partidul Salafist Al-Nour 24%). Era normal să se întâmple lucrul acesta într-o țară al cărui popor nu citește TIME, ci Coranul.

De-abia atunci, câțiva și-au dat seama că, în Orientul musulman, Facebook și Twitter, cu ajutorul celor puțini, îl pot răsturna de la putere pe un dictator ateu, dar Biroul Electoral Central condus de Allah și Mohamed și sprijinit de cei mulți care nu “socializează în rețele”, își pune, după alegeri, adoratorii în locul celui detronat.

Un sondaj PEW, publicat în decembrie 2010, semnala că marea majoritate a musulmanilor din Egipt își doreau nu democrație ci Islam, adică supunere: 66% doreau Șharia ca lege supremă, 84% doreau să-i vadă executați pe cei care renunță la credința în Allah, 82% visau să-i vadă pe adulteri omorâți cu pietre, iar 95% estimau că Islamul trebuie să joace un rol important în viața politică!

Nu știu câți egiptenii își doreau, în sondajul PEW, democrație, Facebok și Twitter, dar cu siguranță că Obama – alt “receptor” dotat cu telecomandă – era legănat de vise frumoase atunci când se uita la CNN și număra, în paralel cu reporterii de la fața locului, tufișurile faciale din Piața Tahrir, în timp ce vorbea hipnotizat despre “tranziția spre democrație” în Egipt! Nici Cameron nu le are cu sondajele, fie ele PEW sau GALLUP. El e în primul rând abonat BBC, și de-abia atunci când “chestia” asta nu mai emite, devine prim ministru!

Altfel nu-mi explic cum a putut să spună in 2011 că: “Libertatea de expresie, libertatea presei, libertatea de asociere, dreptul de a manifesta pașnic sunt libertăți fundamentale de care oamenii beneficiază atât în Piața Tahrir cât și în Trafalgar Square”. Auzi: Tahrir = Trafalgar Square! Adică subliminal: Egipt = Anglia! Adevărul este că nu mai e mult! Khairat el- Shater, ghidul suprem adjunct al Fraților Musulmani, nu este un lider politic tâmpit! Altfel, americanii și britanicii l-ar fi văzut și pe el în 2011 la CNN ori BBC. Din cauza asta, puțini l-au auzit atunci când a spus: “Știți cu toții că misiunea noastră principală și globală în calitate de Frați Musulmani este de a întări religia lui Allah pe pământ, de a organiza viața noastră și viața poporului pe baza Islamului, de a dezvolta Ummah și civilizația sa pe baza Islamului și de a face poporul să se supună lui Allah pe pamânt.”

Obama spune: “tranziție spre democrație”. Cameron zice: “libertate de expresie, libertatea presei, Tahrir = Trafalgar Square”. Khairat el-Shater e surd, dar nu si mut: “Allah, Islam, Ummah, supunere!”
A, și să nu uit, tot el: “Fiecare om în societate trebuie să fie un Coran pe două picioare.”

Și societatea egipteană și-a continuat, așa cum profețea marele Obama, “tranziția”. Ba chiar și-a încheiat-o! Pentru că în vara acestui an “coranurile pe două picioare” l-au ales pe Mohamed Morsi, președinte al Egiptului. După dictatorul Mubarak, “democratul” Morsi; după un dictator ras, un “democrat” bărbos! Mohamed Morsi, unul din liderii Fraților Musulmani, a fost președinte al Partidului Libertății și Justiției. Că odată ajuns președintele țării, Morsi dovedește că și-a păstrat reflexele dobândite în vremurile când era șef al “Libertații și Justiției“ nu mai miră, cred, pe nimeni. Nici pe Obama sau Cameron, nici pe Hani Sadhi sau Mohammed el-Baradei – unul din aliații Fraților Musulmani pe vremea opoziției anti-Mubarak.

Pe 22 noiembrie 2012, Mohamed Morsi a decretat imunitatea parlamentului – dominat de islamiștii însărcinați să redacteze noua costituție – în fața oricărei hotărâri a Justiției, menită să-l dizolve sau să-i restrângă puterile. Nicio decizie a președintelui sau parlamentului, asta potrivit noilor amendamente constituționale decretate de Morsi, nu va putea fi contestată de tribunale sau de orice altă autoritate. Justiția trebuie să asculte de șeful ei! Parlamentarii creștini și liberali au părăsit parlamentul în semn de protest fată de intenția de a restrânge, în noua constituție, libertățile individuale, drepturile femeilor și ale minorității creștine.

Norocul chior este că, zic unii, Mohammed el-Baradei – liderul opoziției reformiste – are un mare avantaj în fața tizului său, Profetul. El-Baradei are cont pe Twiter! De acolo i-a anunțat el pe cei 80 de milioane de egipteni, care nu au așa ceva, că: “Astazi Morsi a uzurpat toate puterile statului și s-a proclamat noul faraon al Egiptului…”

Un moment! Unde dracu’ am mai auzit asta: parlamentul stăpân și imun, în fața justiției pusă cu botul pe labe, va “fabrica” o noua constituție? Poftim? Nu, nu este posibil! Nici chiar așa! Fac apel la bun simț și echilibru! România nu este Egiptul! La noi democrația și statul de drept nu pot fi puse în pericol! Noi nu l-am avut pe Mubarak, l-am avut, și-l mai avem încă pe Băsescu. N-am avut Revoluția Facebook/Twitter, am avut Revoluția Bunului Simț. N-am avut Piața Tahrir, în decembrie 2010, am avut Piața Universității, în ianuarie-februarie 2012. Nu l-am avut pe Wael Ghonim, l-am avut pe Claudiu Crăciun. Nu avem în sondaje Sharia 66% și Islam 95%, avem USL 66% și Ceaușescu 47%. Noi nu avem Al- Jazeera, avem Antena 3. La egipteni, islamiștii au pus mâna pe putere în noiembrie 2011, la noi, useliștii vor pune mâna pe ea săptămâna asta. Noi n-avem Khairat el-Shater și Mohamed Morsi, avem Victor Ponta și Crin Antonescu. Noi nu-l avem pe Mohammed el- Baradei, îl avem pe Vasile Blaga. Noi nu avem “coranuri pe doua picioare” ci, 250% la Lepsa și 180% la Colonești! La egipteni parlamentul a încălecat Justiția și a modificat Constituția în 2012, la noi lucrul acesta se va întampla tocmai la anu’. Noi n-am avut și n-avem faraoni, chiar și islamiști. Am avut fanarioți și avem… socialiști.
Vedeți? Numai deosebiri! Nici o asemănare cu Egiptul! Să fim optimiști!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

3 comentarii

  1. Silvapro
    3 decembrie 2012

    Eceptional scris, Calehari!

  2. uzum
    3 decembrie 2012

    Intr-adevar, exceptional scris !

  3. Silvapro
    3 decembrie 2012

    In cosul bogat si asortat al troristilor, mai sint si astia:
    http://www.stratfor.com/weekly…..3f1bcc2972

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian