FUNDATIA IOAN BARBUS

Franța a ales KGB. După prezidențiale, „anexăm Europa”.

Francezii au ales KGB. Le stătea hamburgerul american în gât și speră să se ducă cu vodkă.
Front National, partidul finanțat de Rusia a câștigat ieri primul tur al alegerilor locale din Franța. Despre finanțarile ruse ale partidului Marinei Le Pen a scris Gelu Trandafir în aprilie și le puteți afla în detaliu aici: „Francezii nu ne-au înșelat așteptările. Trebuie să le mulțumim cumva.”  Politologul ucrainean Anton Shekhovtsov a publicat multe detalii despre legăturile buruienose dintre Frontul National și Kremlin – Russia and Front National: Following the Money
De duminică, Vladimir Putin și Lista lui Dughin trăiesc clipe de extaz, chiar dacă unii dintre ei (Ernu), din motive ce țin de brucanianul “pluralism în cadrul Frontului”, se vor arăta scârbiți. Cu toate astea, rezultatul alegerilor nu este meritul lui Putin sau al milioanelor lui. Le Pen este cât se poate de franceză și nu ar fi existat fără autismul și debilitatea partidelor mari, presei și “intelighenției”, preocupate prea mult timp, vreme de decenii, de combaterea “neoliberalismului” și “americanizarii” (în termeni eufemistici, “globalizare”). Această atitudine a dus, pe termen lung, și la neglijarea terorismului islamic “domestic”, la pierderea controlului asupra suburbiilor, stăpânite azi de islamiști. Așa a devenit posibil masacrul de la Bataclan, cel de la Charlie Hebdo, masacrele care le-au precedat și cele care vor mai urma.
Înapoi la Putin, socialiștii lui Hollande și republicanii lui Sarkozy nu s-au lăsat mai prejos, au trimis și ei pupicuri și îndemnuri la fraternité și bună înțelegere KGB-istului, sperând, poate, să ia fața “Frontului”. Dar alegătorii nu s-au mulțumit cu fricoși și erzațuri, they went for the real thing. Nimeni nu poate face mai mult rău Franței decât își poate face singură.
Dar Le Pen nu va reuși să rezolve nici una dintre probleme, nici amenințarea teroristă, nici lipsa integrării, cât despre economie, FN îl face să roșească de rușine pe socialistul Hollande prin programul economic care aduce mai degrabă cu ceaușismul. O pneumonie te poate ajuta să uiți de neplăcerile gripei, dar nu te face sănătos, așa cum mai mult socialism nu e niciodată soluția la prea mult socialism. Dacă în 2017 va câștiga și presedinția (lucru care nu e imposibil), Le Pen va putea lua decizii în politica externă a Franței și va rezolva problema “americanizării”, va face pași mici pentru omenire, dar mari pentru Franța și FN spre buzunarul și ambițiile lui Putin în ce privește Europa.

Să anexăm Europa!

Rusia nu oferă spijin și finanțare pe ochi frumoși, nici din îngrijorare față de soarta Franței sau a lui Rogozanu. O face pentru că visează la o “anexare a Europei pe modelul Uniunii Sovietice”.
 

le pen dughin
Marion Marechal-Le Pen (stânga) și Alexandr Dughin (dreapta) // Tagesanzeiger.ch

 
Pe 31 mai 2014, la Viena, a avut loc o întâlnire de taină organizată de oligarhul rus Konstantin Malofeev la care au participat Alexandr Dughin, ideolog lui Vladimir Putin, alături de membri ai mai multor partide pro-ruse din Franța, Austria, Bulgaria, fețe regale, oameni de afaceri, istorici și tot felul de “gânditori” din Franța, Italia etc. Front National, câștigătorul alegerilor de diminică, a trimis-o la întâlnire pe Marion Marechal-Le Pen (în imaginea de mai sus), frumoasa nepoată a Marinei Le Pen. Gazda (Malofeev) e unul dintre apropiații lui Putin cu interdicție de intrare în UE, SUA și Canada pentru sprijinul dat teroriștilor pro-ruși din Ucraina. Printre altele, acesta finanțează/spijină/inspiră și grupuri rusofile pro-life din mai multe țări occidentale, printre care și România – despre asta puteți citi Infiltrarea rusă a mișcări pro-life din România.
Oaspete de vază la întâlnire a fost Alexandr Dughin, scrie Hotnews. Nu știm despre ce s-a discutat la Viena, dar, în 2013, Alexandr Dughin spunea că visează la “anexarea Europei”, la “un protectorat rusesc asupra Europei”, pe modelul deja aplicat de Uniunea Sovietică:

“Ideea e că trebuie să ocupăm Europa. Să cucerim! Să anexăm! […] Vom stabili doar un protectorat asupra lor. […] Avem experiența unei astfel de expansiuni în Europa, în perioada sovietică, când al nostru Partid Comunist – Internaționala a treia, Cominternul, Cominformul – a avut rezultate foarte bune în penetrarea parlamentelor din țările Europene”, spunea Alexandr Dughin, în 2013, unui post de televiziune rus. “Să anexăm Europa – acesta e un scop înalt!”

Conform Hotnews, care citează publicația elvețiană Tagesanzeiger.ch, Alexandr Dughin ar fi repetat mesajul în aprilie 2014:

“Trebuie să cucerim și să anexăm Europa. E o evidență că în Europa suntem sprijiniți de o a cincea coloana pro-rusă. Aceștia sunt intelectuali europeni, care vor să-și consolideze identitatea”.

Adrian Năstase, Ion Iliescu, Alexandru Mîţă, Vasile Similean, Cristi Pantelimon, Ovidiu Hurduzeu, Iulian Capsali, Iurie Roșca, Mircea Dogaru, Marius Văcărelu, Vasile Ernu, Victor Roncea, Mihai Andrei Aldea, Ovidiu Hurduzeu, Bogdan Stanciu, George Bara, Mihai Șomănescu, Ilie Bădescu etc. Despre componența “coloanei a 5-a pro-rusă” în România puteți citi “Lista lui Dughin: Să anexăm Europa! Marius Văcărelu, Noaptea Minții și GeoPolitica“, articol pe care l-am scris în aprilie 2015. Despre multiplele vizite ale lui Dughin în România, citiți “Dughin întregește marea familie rusă“.
Norocul nostru e că Franța nu contează prea mult. Ghinionul e că Germania merge în aceeași direcție, dar, din nou, norocul României e ca suntem în NATO, iar în Polonia au câștigat alegerile cei de la PiS, partidul cel mai favorabil întăririi flancului de est al NATO și paridul cel mai favorabil consolidării securității geopolitice a Romaniei.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

20 de comentarii

 1. Liviu
  7 decembrie 2015

  1. Franta a ales FN nu pentru ca au fost finantati de rusi, ci pentru ca sint scirbiti de socialism si corectitudine politica.
  2. Socialismul poate fi de multe feluri si daca nu da pomeni si lasa antreprenorii sa-si vada de treaba, va fi bine.
  3. Clasa politica trebuie sa-si apere poporul si cultura, nu sa guverneze conform unor dogme idioate, in ciuda poporului.
  4. Actualii presedinti ai Frantei si SUA sint doar caricaturi – las’ca nici al nostru nu e mai breaz- si sper ca lucrurile au ajuns deja cum nu se poate mai rau, astfel incit de-acum incolo sa-nceapa sa fie si mai bine.

 2. Costin Andrieş
  7 decembrie 2015

  1. daca Franta ar fi scarbita de socialism, nu ar fi ales si mai mult socialism, pentru ca asta e FN.
  2. socialismul poate fi de multe feluri, dar mereu da pomeni si niciodata nu lasa antreprenorii sa isi vada de treaba.
  3. eh, trebuie definiti termenii. si ceasca a aparat poporul, si le pen guverneaza pt popor.
  4. not yet.

 3. Costin Andrieş
  7 decembrie 2015

  Andrei Tiut e un “expert” in analiza politica si tot felul de chestii complicate si geopolitice de pe civitaspolitics.org, unul care a publicat, pe politiscan.ro, un articol despre Front National.
  A publicat un conspect de pe wikipedia ????
  comparati:
  http://politicscan.ro/analize/frontul-national-de-la-jean-marie-la-marie-le-pen/
  https://en.wikipedia.org/wiki/National_Front_(France)
  Andrei Tiut e si un baiat caruia nu ii place ILD, dar deloc, si e citat cu un articol in ideea asta de un pesedist (Florin Petre Manile, consiglierul lui Vanghelie), un membru al listei lui Dughin (Mihai Somanescu) si laikuit de doi pro-rusi tenebrosi (Bogdan Duca si Iulian Capsali):
  andrei tiut capsali somabnescu

 4. markwilliams
  7 decembrie 2015

  Analiza pertinenta.Credeti ca lista prorusa este completa ??Ma gandesc ca exista “conserve” care nu se vor dezvalui pre repede.Insa ele exista in manifestari si actiuni proruse ,de ex.recenta intimplare din Parlamentul Romaniei provocata de Tariceanu.Al doilea om in stat.Tariceanu care este si regalist ..iar simpatia rusilor pentru Casa regala a romaniei se cunoaste..Pentru ca tot ati amintit de intilnirea lui Dughin la Viena si cu “fete regale”.
  Rusii nu fac deosebire in functie de situatie materiala sau ranguri..Sa fie coada de topor ..bun de cumparat…Repet lista prorusa este afisata cu nimiricuri ,exceptind pe Iliescu si cele doua trei nume ce vin de dincolo de 1989.Slava Domnului ca a existat un presedinte patriot si vizionar ,ale carei actiuni au vizat un scut permanent si puternic impotriva unei invazii rusesti..

 5. markwilliams
  7 decembrie 2015

  Analiza pertinenta.Credeti ca lista prorusa este completa ??Ma gandesc ca exista “conserve” care nu se vor dezvalui pre repede.Insa ele exista in manifestari si actiuni proruse ,de ex.recenta intimplare din Parlamentul Romaniei provocata de Tariceanu.Al doilea om in stat.Tariceanu care este si regalist ..iar simpatia rusilor pentru Casa regala a romaniei se cunoaste..Pentru ca tot ati amintit de intilnirea lui Dughin la Viena si cu “fete regale”.
  Rusii nu fac deosebire in functie de situatie materiala sau ranguri..Sa fie coada de topor ..bun de cumparat…Repet lista prorusa este afisata cu nimiricuri ,exceptind pe Iliescu si cele doua trei nume ce vin de dincolo de 1989.Slava Domnului ca a existat un presedinte patriot si vizionar ,ale carui actiuni au vizat un scut permanent si puternic impotriva unei invazii rusesti..

 6. Anca Cernea
  7 decembrie 2015

  @4 markwilliams

  „Credeti ca lista prorusa este completa ??”

  Bună întrebare. Și foarte importantă.
  Răspunsul nostru este NU.
  Lista agenților de influență și prietenilor Rusiei din România trebuie să fie mult mai mare. Și s-ar putea să fie pe ea și nume mai sclifosite decât alde Ernu, Stanciu, etc. Vom reveni cu detalii când vom finaliza cercetările – avem fire foarte interesante.
  Lista lui Dughin e doar lista lui Dugin. Gașca lui Dughin, Malofeev și a celorlalți băieți mai micuți, Komov, Strelkov, Grișa, etc, e importantă în Imperiul Răului. Dar nu e singura. Și alți oligarhi/ștabi/securiști ruși au găști, care, la rândul lor au tentacule în alte țări.
  Așa e de pe vremea lui Lenin și Stalin. Găștile cooperau frățește și din când în când se omorau între ele; ăia care picau de fazani, trăgeau după ei și cozile de topor pe care și le năimiseră în altte țări. Așa s-a cam scris istoria PCUS/KGB.
  Pe măsură ce facem rost și de celelalte liste, le vom publica pe ILD. Lucrăm la asta.

 7. Costin Andrieş
  7 decembrie 2015

  DPA ????

  Rusia abia daca e o zecime (1/10!!!) din economia americana, e mai mica chiar decat decat Italia, Brazilia, India, state pe care nu le consideram modele economice stralucite… Un pic mai mare decat Coreea de Sud. Abia ajunge sa fie cat doua Olande – judetul acela de tara… Atat. Asta e Marea Putere Economica A Rusiei.
  Numiti o tehnologie, o industrie, o ramura industriala, un brand rusesc competitiv in economia globala. Greu. Isi tot flexeaza muschii internationali, se tot dau in stamba in vreme ce intern le-au pus capac si le-au inchis gura in mizerie si de saracie. Mai tine cineva minte: Rusia e tara aia unde seful opozitiei e impuscat in plina strada in centrul capitalei.
  Acum anexeaza Europa. Anexati pe dracu. Aveti noroc ca elitele occidentale stupide, iresponsabile si corecte politic pana la inconstienta sunt exact pe masura unor neispraviti grandomani si dezaxati ca voi. Sacul si petecul. Problema e ca noi -Est Europenii- nu avem nici cea mai mica vina de data asta. Si facem ce facem si iar platim nota.

  https://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/dragos-paul-aligica-acum-anexeaza-europa-anexati-pe-dracu/
  si adevarul e ca in Rusia lucrurile sunt un pic si mai complicate de atat. rusii nu reusesc sa isi dezanexeze sticla de la gura.
  rusia lenin

  În 2010, Aleksei L. Kudrin, ministrul rus de finanțe a declarat că cel mai bun lucru pe care rușii îl pot face pentru a ajuta „economia anemică a Rusiei este să fumeze și să bea mai mult, plătind astfel mai multe taxe”.
  Declinul demografic din Rusia este agravat de declinul continuu al speraței de viața, care e atât de extrem, încât e numit de demografii ruși „hiper-mortalitate”. Cauza principală, alcoolismul.
  Problema nu e nouă. În secolul 18, Petru cel Mare a dat un decret care „condamna soțiile țăranilor la biciuire dacă îndrăznesc să își scoată bărbații din cârciumi”, scrie Stan Fedun în articolul publicat de theatlantic.com, „Cum alcoolul a cucerit Rusia”.

  https://inliniedreapta.net/lavedere/rusia-nu-exista/

 8. Mihaela Bărbuş
  7 decembrie 2015

  Am gasit cate ceva despre programul lui madam Le Pen la un autor care nu pare a avea mult simt al umorului:
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20647062-ziua-care-comunistii-confiscat-alegerile-din-franta-frontul-national-partidul-comunist-travesti.htm
  · domesticirea “mondializarii ultraliberale” si a “dictaturii pietelor, a dogmei concurentei”
  · slogan de campanie: generalizarea standardului de 35 de ore de lucru pe saptamana, revenirea la varsta de pensionare la 60 de ani, fiscalitate egala intre “capital” si “munca”, “redistribuirea profiturilor”
  · initiativa privata trebuie inlocuita printr-o “planificare strategica a reindustrializarii Frantei”, atributie directa a Primului Ministru, care va decide directiile de investitii
  · nationalizarea bancilor, a transporturilor de orice fel (sub umbrela SNCF – caile ferate nationale)
  · marile firme franceze (indicele bursier CAC 40) vor trebui sa aloce 15% din profit fondului de planificare strategica de reindustrializare a Frantei
  · economiile populatiei instarite vor fi alocate pentru stergerea datoriei publice (va suna cunoscut din epoca Ceausescu?)
  · controlul preturilor : produsele alimentare de prima necesitate nu pot avea preturi libere (ca si cum Franta ar produce tot ce consuma….)
  · crearea de silozuri nationale pentru produsele de prima necesitate
  · totul controlat de functionari patriotici

 9. Cristi
  7 decembrie 2015

  1)
  Rusnacii au bagat islamul in Europa prin 2 componente:
  – infiltrarea ideologica, ce a durat zeci de ani (v. Yuri Bezmenov), incepand (cel putin) din anii ’60.
  – pe fondul creat mai sus, acum doar au trimis 100 de agenti prin lume sa mobilizeze retelele de traficanti; stnagistii pregatiti de 2 generatii au reactionat conform programarii
  Ce-i de facut mai departe? Tii islamul in casa, sau il dai afara cu unealta putinista? A dracu’ dilema!
  Putin poate sta cu capul sus alaturi de Marx, Lenin si Stalin.
  2) De ce Le Pen nu va rezolva “nici amenințarea teroristă”? Ce anume o opreste? Programul ei in acest sens mi se pare f. clar si simplu de aplicat daca are puterea politica.
  Sa zicem ca nu rezolva ea (repet, de ce nu?)…nu-i problema, Europa a intrat pe program nationalist, ce va fi completat pana la sfarsitul urmatorului ciclu electoral (urmatorii 2 ani). Si daca nici astia…neo-nazismul este activ si legal in Germania, garantat prin Constitutia pritocita de americani (baieti destepti!) si contrasemnata in repetate randuri de catre Curtea de la Karlsruhe. Istoria se repeta cand dai drumul hoardelor primitive in Europa.

 10. Toiu
  7 decembrie 2015

  Cand ai candidati gen Claude Bartolone-lider socialist- oamenii FN ti se par parfum:
  “mouvement obscène de négation de la modernité, menaçant ainsi le droit de s’aimer” cu referire la La Manif Pour Tous-o miscare care sustine familia traditionala.
  Obscen ar fi sa votezi un individ de teapa astuia.

 11. Costin Andrieş
  7 decembrie 2015

  ok, si cand vezi ca FN isi asuma agenda Rusiei de “anexare a Europei”, in fine, e exagerat, nu se va intampla, dar anexarea Europei incepe cu anexarea estului Europei, adica a Romaniei, printre altele, CB pare parfum.
  e incomparabil mai obscen sa vetezi FN.

 12. Anca Cernea
  7 decembrie 2015

  e obscenă și Le Pen, Țoiule…

 13. Toni
  7 decembrie 2015

  Oare de ce nu se publica anumite comentarii.Mister

 14. Toiu
  7 decembrie 2015

  Costin
  Programul Moscovei se afla si in agendele socialistilor si republicanilor. Sa nu uitam ca nu mai departe de acum doua saptamani idiotii lui Sarkozy cereau ridicarea sanctiunilor. Public, pe fata, fara rusine.
  Din fericire anexarea Europei (de vest, de est) nu depinde de politicienii europeni. Ca daca ar fi depins de ei-si nu de Reagan, Papa Ioan Paul II si chiar de Gorbaciov (care incerca sa salveze ce nu era de salvat)-astazi defilam de 23 august.
  Nu am nicio iluzie: avem zeci de Chamberlain (politician conservator printre altele) printre liderii politici europeni. Si la putere si in opozitie.
  Ghinionul Cehoslovaciei a fost ca era in alianta cu Franta.
  Norocul nostru este ca suntem in NATO, adica in alianta cu USA.
  Iar pe partea cu colaborarea economica eu nu vad nicio diferenta intre cei din opozitie si cei de la putere. Sunt la fel de respingatori si dispusi compromisului.
  Cu alte cuvinte nu raportarea la Rusia face diferenta intre ei.
  Anca
  ai dreptate, nu o suport nici eu, mai ales de cand a abandonat linia lui taica-sau pe problema avortului. Era unul din (putinele) lucrurile care faceau FN mai putin dezagreabil.
  In schimb FN are o mare calitate: scoate gunoiul de sub covor. Recunosc, o face in stil frantuzesc. Il scoate si atat. Nu sunt in stare sa-l evacueze-si se pare nici nu au dorinta asta.
  Da’ macar atata fac: ridica covorul!

 15. Costin Andrieş
  7 decembrie 2015

  @Toiu, FN sustine Rusia in planurile ei in ce priveste Europa si pentru asta primeste milioane. Dupa cum probabil ai vazut in unul din articolele la care trimiteam mai sus, Rusia a cerut FN sa sustina aexarea Crimeei de catre Rusia, iar Marine Le Pen s-a executat. Din planurile Rusiei face parte si acea “eurasie”, care presupune —- anexarea Romaniei. Prin asta, FN este manifest indreptata impotriva intereselor Romaniei. Iar diferenta dintre FN si flirturile respingatoare ale celorlalti cu Rusia este ca Le Pen nu e doar pro-rusa, dar manifest antiamericana si a spus ca isi doreste iesirea Frantei din Nato (in interesul Rusiei).

  Si nici nu mai vorbesc despre la delirul rasist (fara ghilimele) al FN din trecut, la care Marine pare sa fi renuntat, mai mult strategic, sau la vechile legaturile ale tatalui cu URSS. Greselile lui Sarkozi si Hollande, cinismul lor, nu o fac in nici un fel pe Le Pen mai frecventabila.

 16. Mihaela Bărbuş
  7 decembrie 2015

  Ce duios:
  http://tempsreel.nouvelobs.com/politique/20141024.OBS3131/poutine-et-le-fn-revelations-sur-les-reseaux-russes-des-le-pen.html
  Aujourd’hui, Ilya Glazounov, 84 ans, a gardé ses manières de dandy, sa crinière grise et son complet à rayures. En Russie, il est adulé. Il nous reçoit dans le musée d’Etat qui porte son nom à Moscou, inauguré par Poutine en 2004. Pour la première fois, il raconte sa rencontre avec Jean-Marie Le Pen :
  Un jour d’été 1968, un copain français m’a emmené en face de la Sorbonne, dans un café tenu par un chanteur russe. Il y avait là un jeune homme qui avait édité des disques de chants nazis et de la Russie impériale. C’était Jean-Marie. Il adorait mon pays. Nous sommes restés amis jusqu’à aujourd’hui.”
  A défaut du Général, qu’il ne rencontrera jamais, Ilya Glazounov immortalise des ministres, tels Edgar Faure et Louis Joxe, mais aussi… Pierrette Le Pen, qui vient de donner naissance à Marine (“Je l’ai tenue dans mes bras”, fanfaronne l’artiste). Il peint aussi son ami Jean-Marie en officier parachutiste – le portrait trône toujours dans le vestibule du manoir de Le Pen à Saint-Cloud.
  Pendant vingt ans, Ilya et Jean-Marie s’écrivent et se parlent de temps à autre au téléphone. Ils se retrouvent en 1991, lors du premier voyage de Le Pen à Moscou.

 17. Toiou
  7 decembrie 2015

  Costin
  Stii cine s-a impotrivit intrarii Georgiei in NATO?
  Franta a fost zeci de ani cu un picior in afara NATO. I-a simtit cineva lipsa din structurile militare?
  Crede-ma, ar fi un castig pentru toata lumea daca Franta ar iesi din NATO.
  Si nu te teme de un efect de domino ca nu se va intampla lucrul acesta.
  Nu ma intereseaza Hollande si greselile lui. Ma intereseaza politica PS. Care este aceeasi de zeci de ani. Cu alte cuvinte Hollande nu este un accident, un defect de etapa, ci este chiar expresia unei politici dusa cu consecventa ani de zile.
  Iar aceasta politica a avut o constanta pe care doar cine este de rea credinta nu o vede. Iar constanta-mijlocul- se numeste marxismul cultural si scopul final distrugerea Bisericii si inlocuirea civilizatiei crestine cu ceva ce nici ei nu prea stiu (si nici nu cred ca-i intereseaza) cum ar arata.
  Sunt in stare sa renunte la multe din politicile lor-nu mai departe de politicile economice unde teoretic ar fi trebuit sa fie extrem de rigizi si vehementi.
  La o singura politica nu renunta cu nici un chip. Parca-s mesagerii Satanei. De fapt cred ca nu “parca”.
  Cu siguranta o confruntare PS-FN ar face-o pe Le Pen frecventabila. Chestia asta nu incape in discutie .
  Din fericire, pe ultima suta de metri i-a venit mintea la cap lui Sarkozi si nu renunta la candidaturi chiar si acolo unde este pe locul al treilea.
  Este extrem de inteligent sa nu lasi electoratul captiv intre PS si FN. Chiar cu posibiltatea unor pierderi de etapa. Masi ales ca mesajul politic este ca, pentru Sarkozi si republicani, PS este la fel de rau ca si FN.
  Un mesaj foarte bun. Din pacate nu stiu cat o sa-l tina.

 18. Toiu
  7 decembrie 2015

  Nu-mi vine sa cred ca am scris Toiou.
  Asta inseamna sa ma “cert” cu Costin! ????

 19. Nicolae Ceausescu
  7 decembrie 2015

  La Canal, cu totii! Si autolu’ alticolulu’ si al comentaliilol!

 20. Costin Andrieş
  7 decembrie 2015

  vai, tovalase, mai bine ne trimiti sa construim metloul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian