După 9 ani la conducerea Germaniei, Merkel n-are nimic. După 9 ani la conducerea Rusiei, Vladimir Putin strânsese deja 40 miliarde de dolari. Și unii îl huleau pe Andrei Marga când spunea: „Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa și de la noi să fie la fel de competenți”. Adevărat grăit-a!
S-a împământenit vorba pe la noi că nemții ar fi gospodari. Pe dracu’, propagandă! O avea Germania cea mai tare economie din Europa, dar tot degeaba o au din moment ce nemții nu sunt în stare să pună mai nimic deoparte. Nu e de mirare atunci că gospodarii germani au o avere medie netă de doar 195.000 euro și, pentru ca ăia care se aseamană se și adună, sunt urmați îndeaproape de olandezi și finlandezi. În timpul acesta Spania înregistrează, conform unui studiu al Băncii Centrale Europene, o avuție medie netă pe gospodărie de 291.000 euro, Italia 275.000 euro, iar Franța 233.000 euro.
Cine nu crede că nemții taie toată ziua frunză la câini în așteptarea Oktoberfest-ului ar face bine să se uite cum arată casa de vacanța a Angelei Merkel, cea care este de aproape 9 ani cancelarul Germaniei. O cocioabă! Parter plus mansardă. Living jos, dormitor sus. Atâta a dus-o capul și au ținut-o puterile și spiritul gospodăresc. Sau să se întrebe de ce Gerhard Schroder, după ce n-a mai fost cancelar, a ajuns salariatul lui Putin la Gazprom. Păi, dacă șefii nemților sunt așa, ce pretenții să mai avem de la nemții de rând? Ar trebui să le fie rușine cu astfel de lideri!
Nu e cazul rușilor. Ei au avut mereu cu cine se lăuda. L-au avut pe Stalin. Acum îl au pe Putin. Pe Vladimir Vladimirovici. Ăsta da gospodar! Și nu e singurul, în Rusia fiind destui oameni harnici și economi din tagma lui, dar el este fruntea. Casă de vacanță? Hm! Unde a terminat epuizată Merkel, de acolo și-a început Putin marșul triumfal.
Mai întâi un palat pe malul Mării Negre, evaluat în 2005 la 16 milioane de dolari. După aia, lângă palat, un ascensor către plajă și un port de agrement pentru iahtul Olympia de 75 de metri lungime, pe care Vladimir Vladimirovici l-a primit cadou de la Roman Abramovici. Un cadou de 205 milioane dolari! Copeică cu copeică, strânse, se fac rublă. Și asta în timp ce mulți ruși cred că dacă îți economisești banii pentru zile negre vei ajunge sa ai parte de ele. Au dreptate! Vorba aia cu copeica și rubla e valabilă numai pentru „gospodari”. Chibzuit, Vladimir Vladimirovici și-a tras înspre „căsuță” trei șosele, o linie de înaltă tensiune și o conductă de gaz, iar lângă ea și-a construit omu’ 3 heliporturi, un amfiteatru de vară și un teatru de iarnă. Ce s-o mai lungesc, în 2009 gospodăria avea deja 20 de clădiri, iar întreg complexul valora peste un miliard de dolari. Năstase și complexul lui de la Corbu ar fi făcut-o de rușine pe Merkel, dar s-ar fi făcut de râs în fața lui Putin.
De aia rușii spun despre Putin cu admirație: „Guvernează ca Stalin, dar trăiește ca Abramovici”. De aia Ponta și Antonescu, care se au la per tu cu Merkel când nu-i dau cu flit, se-ncovoaie respectuos din șale în fața televizorului când apare Putin. Un gospodar este întotdeauna respectat.
O vorbă rusească plină de înțelepciune spune că „după 40 de ani un om valorează cât casa lui”. Merkel am văzut cât face, mai nimic, dar Putin valorează cât palatele lui. Și are 26! Către cel din munții Altai, gospodarul de la Kremlin și-a făcut cu banii guvernului rus un drum care a costat 4 miliarde de ruble. Guvernul îl ajută pe cel ce se ajută singur. Și Vladimir Vladimirovici a dovedit ca știe să se ajute. Era, încă de acum câțiva ani, cel mai bogat om din Europa, având o avere de 40 miliarde dolari. După el, logic, veneau buni săi prieteni, Oleg Deripaska și Roman Abramovici.
De aia rușii spun despre Putin cu admirație: „Guvernează ca Stalin, dar trăiește ca Abramovici”. De aia Ponta și Antonescu, care se au la per tu cu Merkel când nu-i dau cu flit, se-ncovoaie respectuos din șale în fața televizorului când apare Putin. Un gospodar este întotdeauna respectat.
Acum, de Olimpiadă, între gospodăria lui Putin de la malul mării și Krasnaia Poliana – unde schiază în fiecare iarnă – s-a construit o autostradă. Direct prin Soci. Și unii, care n-au aflat că atunci când este la conducere orice gospodar trebuie să lase ceva în urma sa, consideră deplasat că domnul Liviu Dragnea vrea să-și faca autostradă între București și gospodăria lui din Alexandria. Cu siguranță ăștia ar cârti și dacă, peste ani, s-ar face o olimpiadă de iarnă în Teleorman.
Cadou sau nu, este sigur că Vladimir Vladimirovici știe să strângă. De lucrul acesta s-a convins, în iunie 2005, și Robert Kraft, propietarul clubului de fotbal american New Englands Patriots, aflat în vizită la Sankt Petersburg împreună cu un grup de oameni de afaceri americani. La intrarea în luxoasa sală în care a avut loc recepția, Bob Kraft purta pe degetul inelar faimosul inel Super Bowl cu un diamant de 124 de carate. La ieșirea din ea, Bob nu mai purta pe inelar nimic. Vladimir Vladimirovici a remarcat inelul, l-a încercat pe deget, l-a băgat în buzunar, și a ieșit din sală! Dacă ar fi putut să vadă scena, Constantin Tănase ar fi spus din nou: „Davai ceas, davai moșie. Harașo tovărășie!”.
Nu, n-a fost nevoie ca Bob Kraft să facă „cadou” și ceasul. Vladimir Putin purta deja la încheietura mâinii drepte un Patek Philippe Perpetual Calendar din aur alb, în valoare de 60.000 de dolari. Unul singur. În al doilea război mondial, după ce au eliberat câteva țări europene, mai toți soldații ruși purtau pe ambele brațe câte ceasuri încăpeau. În sfârșit, ceasuri, diamante, bucăți din teritoriul altei țări, un lucru este sigur – când e vorba de afaceri rușii nu mai sunt revoluționari. Au rămas cum îi știe lumea de secole.
În septembrie 2005 n-au mai venit americanii la Putin, s-a dus Putin peste ei. A fost invitatul de onoare al muzeului de artă modernă Guggenheim din New York. Din motive obiective muzeul Guggenheim n-auzise nici de cântecelul lui Tănase, nici de pățania lui Robert Kraft. Prin urmare, a rămas fără unul dintre exponate. Copia din sticlă al unui kalașnikov umplut cu votcă. Văzut, plăcut, un semn din cap către unul dintre bodyguarzii săi și kalașnikovul a fost repatriat la ordinul lui Putin. Chiar și din sticlă, dacă-i cu votcă, nu strică un kalașnikov în gospodăria omului.
Alexander Lebed, fost colonel KGB, ajuns, cum e și normal, mare miliardar rus, mărturisea cu sinceritate: „Uneori, cei din serviciile secrete nu sunt foarte educați. Ar face orice pentru un milion de dolari”. Alt fost colonel KGB, Vladimir Putin, acum, la fel de normal, președinte al Rusiei și mare miliardar, a dovedit că ar face orice și pentru 300 de dolari, cât costa kalașnikovul de la Guggenheim. Un adevărat gospodar, ce prețuiește și respectă valoarea fiecărui bănuț.
Așa sunt toți cekiștii, cum cu duioșie îi numește Vladimir Vladimirovici pe foștii kaghebiști. Nu numai mari patrioți, dar și foarte buni gospodari, aidoma multora dintre foștii noștri securiști. Așa se explică de ce, după ce a ajuns pentru prima oară președinte al Rusiei, Putin a numit fără să ezite 10 foști kaghebiști în cele mai importante funcții din stat. Acum, trei sferturi dintre oficialii ruși cu rang înalt sunt foști ofițeri KGB. Sunt numiți „silovikii”, adică „oamenii Puterii”. Buni gospodari, demni de toată încrederea pentru că, așa cum spune Vladimir Vladimirovici, „odată cekist, pentru totdeauna cekist”.
Nu numai gospodari, dar și buni creștini; tot de cekiști e vorba. După moartea patriarhului Nume De Cod Drozdov al II-lea, cum era cunoscut în clădirea Lubianka, sau Aleksii al II-lea pentru mirenii de rând, Vladimir Putin l-a numit patriarh pe Nume De Cod Mihailov, cum i se spune în Lubianka, sau Kiril cum i se spune în biserică.
Cum să nu-l privești cu respect, mai ales conducător fiind, și să nu vrei să-i urmezi exemplul chiar dacă nu ești rus?
Cum să nu-ți dorești atunci să te îndrepți în directia cea bună? Spre răsărit. Și tu și „gopodăria” ta, adică țara. Acolo unde soarele se grăbește sa lumineze mai întâi ghețurile Siberiei.
Cum să nu-ți dorești „să acționezi în beneficiul societății” (vorba lui Ponta) ca Gigi Becali, Adrian Năstase, Dinel Staicu, sau Relu Fenechiu? Foști gospodari, actualmente deținuți politici.
Au dreptate Ponta, Antonescu și ceilalți asemenea lor, când vor țara „gospodărie” și nu colonie.
Cekist, obligat creștin, logic, gospodar. Avere, 4 miliarde dolari. Cam 1.000 de dolari pentru fiecare dintre rușii uciși de Stalin pentru că nu voiau să renunțe la vechea credință și la vechiul Dumnezeu. Adevărat „creștin” de tip nou, în odăjdii și cu stelele pe umeri, Nume De Cod Mihailov a vestit prin străinătate, inca din 1975, că în Rusia Noului Dumnezeu de la Kremlin, niciun creștin nu a fost persecutat sau abuzat. Niciodată! Un lucru de toată lauda. Aflând de pe internet cât de creștini au fost și sunt cekiștii ruși, unii dintre creștinii noștri s-au apucat sa se închine la steaua roșie în cinci colțuri din vârful Kremlinului. Așa se răspândește adevărata credință.
După cum vedem, s-au dus vremurile lui Elțîn, când „Biroul Politic” era format din Boris Berezovski și oligarhii lui ce au jefuit țara. Azi, Rusia este „gospodărită” de Vladimir Vladimirovici și silovikii săi. Mare noroc au rușii! Dar norocul și-l mai face și omul. Aici Vladimir Putin e as, așa că a cumpărat pentru una dintre fetele lui plecată la studii, la Paris, un apartament în arondismentul 16. De la cunoscutul moderator al TF1, Arthur. 200 metri pătrați + 300 metri pătrați de terasă pentru doar 16 milioane de dolari. Prietenul lui Putin, fostul general KGB Vladimir Iakunin care conduce Căile Ferate Ruse, își făurește și el norocul. Concomitent a reușit să construiască și 50 km de cale ferată între Soci și Krasnaia Poliana cu doar 8,7 miliarde dolari. Atât a costat și olimpiada de iarnă de la Vancouver. Olimpiada lui Vladimir Vladimirovici a costat 50 de miliarde. V-am spus ca rușii au noroc.
După 9 ani la conducerea Germaniei, Merkel n-are nimic. După 9 ani la conducerea Rusiei, Vladimir Putin strânsese deja 40 miliarde de dolari. Și unii îl huleau pe Andrei Marga când spunea: „Putin e un om foarte competent, ar fi bine ca liderii din Europa și de la noi să fie la fel de competenți”. Adevărat grăit-a!
Cum să nu-l privești cu respect, mai ales conducător fiind și să nu vrei să-i urmezi exemplul chiar dacă nu ești rus? Cum să nu-ți dorești atunci să te îndrepți în directia cea bună? Spre răsărit. Și tu și „gopodăria” ta, adică țara. Acolo unde soarele se grăbește sa lumineze mai întâi ghețurile Siberiei. Cum să nu-ți dorești „să acționezi în beneficiul societății” (vorba lui Ponta) ca Gigi Becali, Adrian Năstase, Dinel Staicu, sau Relu Fenechiu? Foști gospodari, actualmente deținuți politici. Au dreptate Ponta, Antonescu și ceilalți asemenea lor, când vor țara „gospodărie” și nu colonie.
Să îi urmăm, așadar, pe acești gospodari care ne vor numai binele. Vă asigur că iar va da norocul peste noi.
11 Comments
Anca Cernea
14 February 2014Ăștia evaluează micile economii ale lui Putin la 75 miliarde USD (în 2013).
Probabil, din salariu, că e om chibzuit. Ei, și o mai fi câștigat la loz în plic, o mai fi moștenit-o și pe mătușa Tamara Putina, o mai fi lucrat la negru în Germania…
John Galt
14 February 2014Ehei, dar ce povesti nemuritoare sunt cu Gertie si Vladi prin St Gallen. Cand Vladi abia trecuse de 40 de mld, ca era la inceput. Apoi a venit criza cea rea, de a picat pretul actiunilor Gazprom de cateva ori, plus ce masinatiuni mai facuse Dick Cheney insa bine ca a iesit marele Obama in 2008 si s-au rezolvat toate, Vladi poate sa doarma acum linistit.
cineva
14 February 2014„S-a împământenit vorba pe la noi că nemții ar fi gospodari. Pe dracu’, propagandă! O avea Germania cea mai tare economie din Europa, dar tot degeaba o au din moment ce nemții nu sunt în stare să pună mai nimic deoparte. Nu e de mirare atunci că gospodarii germani au o avere medie netă de doar 195.000 euro și, pentru ca ăia care se aseamană se și adună, sunt urmați îndeaproape de olandezi și finlandezi. În timpul acesta Spania înregistrează, conform unui studiu al Băncii Centrale Europene, o avuție medie netă pe gospodărie de 291.000 euro, Italia 275.000 euro, iar Franța 233.000 euro.”
Eu as zice mai degraba ca averile spaniolilor, italienilor sau chiar ale francezilor sunt mult supraevaluate in comparatie cu averile germanilor.
Un exemplu concludent:
Orasul Stuttgart(locul unde se fabrica Mercedes si Porsche) are o populatie 600000 de locuitori si e unul dintre cele mai bogate orase din Germania.
http://www.numbeo.com/cost-of-…..=Stuttgart
Rent Per Month Avg.
Apartment (1 bedroom) in City Centre 516.67 €
Apartment (1 bedroom) Outside of Centre 469.44 €
Apartment (3 bedrooms) in City Centre 1,207.14 €
Apartment (3 bedrooms) Outside of Centre 900.00 €
Buy Apartment Price Avg.
Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 3,166.67 €
Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 2,766.67 €
http://en.wikipedia.org/wiki/Stuttgart_Region
„The Gross Domestic Product for Stuttgart Region was recorded at about €35,000 per capita and about €64,000 per employed person. The unemployment rate is only 4.8 per cent. Stuttgart Region is one of Europe’s most important and most successful economic centres”
http://www.numbeo.com/cost-of-…..ity=Madrid
Buy Apartment Price Avg.
Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 4,258.32 €
Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 2,605.25 €
http://www.madrid.org/cs/Satel…..enidoFinal
„In the third quarter, Comunidad de Madrid´s unemployment rate increases to 20.05%, according to the National Labour Market Survey (EPA)”
Somajul la Madrid e peste 20% dar locuintele sunt mai scumpe ca la Stuttgart.
Anca Cernea
14 February 2014Alte povești nemuritoare se povestesc despre frumoasa prietenie dintre Putin și Berlu și despre petrecerile bunga-bunga de neuitat din palatul acestuia din urmă, cu participarea țarului celui dreptcredincios (care apără creștinătatea de dezmățul occidental).
Anca Cernea
14 February 2014@3
poate că așa o fi, dar nu despre asta e vorba în articol
mai degrabă ar fi interesant de comparat cifrele din Rusia între ele – de văzut câți bani au oamenii obișnuiți în Rusia, cât au săracii, cât au bogații, etc
pentru că un alt motiv propagandistic kaghebisto-antioccidental susține că în USA, de pildă, există un capitalism sălbatic, un cult al banului și o mare inegalitate între bogați și săraci
Rusia are cea mai inegală distribuție a averilor din lume cf raportului Credit Suisse
http://rt.com/business/russia-…..ealth-944/
dacă cineva zice că și în SUA distribuția veniturilor e inegală, să țină cont că
nu e totuna să fii sărac în SUA sau în Rusia: săracul mediu din America are cam de cinci ori mai mult decât săracul mediu din Rusia
http://dyingrussia.wordpress.c…..n-poverty/
cât despre corupție, hm
Rusia lui Putin, țarul cel dreptcredincios, idolul blogosferei legionaroide de limbă română, stă mai rău și decât: Pakistan, Nicaragua, Gambia, Togo, Mozambic, Mauritania, Vietnam, Gabon, Djibouti și Burkina Fasso
http://www.transparency.org/cpi2013/results
Bogdan Calehari
14 February 2014@3
Nici eu nu cred ca nemtii sunt chiar atat de nenorociti pe cat i-am descris, dar mi-am facut doar datoria de propagandist rusofil. ????
cineva
14 February 2014Am inteles perfect ideea articolului. Rusia e mult mai corupta si decat Romania
@5 Anca Cernea
Stiu foarte bine cum sta situatia. Rusia e mereu „rade ciob de oala sparta” cand critica pe altii.
Anca Cernea
14 February 2014@7 ok
observator
14 February 2014”Văzut, plăcut, un semn din cap către unul dintre bodyguarzii săi și kalașnikovul a fost repatriat la ordinul lui Putin. Chiar și din sticlă, dacă-i cu votcă, nu strică un kalașnikov în gospodăria omului”
iata un articol scris cu talent…umor de calitate,date relevante. excelent!
Bogdan Calehari
14 February 2014„Casuta” unui gospodar ucrainian, intamplator procuror general. „Casuta” procurorului general al Rusiei este cu siguranta si mai si.
Bogdan Calehari
14 February 2014http://www.romanialibera.ro/ti…..pic26.html