Din puşcăria lui Chavez, Pena Esclusa denunţă castro-comunismul din America Latină

  0

  Omul politic venezuelean Alejandro Peña Esclusa, arestat acum doua saptamani la Caracas, este inchis la sediul SeBIN, politia secreta a lui Chavez, intr-o celula de trei pe trei metri, fara lumina naturala.

  Sotia sa, Indira Ramírez de Peña, a comunicat telefonic ziarului El Diario de Hoy, din San Salvador, ca Alejandro Peña Esclusa este detinut in conditii mai rele decat condamnatii. (El Diario de Hoy Martes, 20 de Julio de 2010). 

  Securitatea lui Hugo Chavez, – ucenicul lui Castro, aliat si sprijinitor al narcoteroristilor FARC si ELN, precum si sponsor al Hezbollah, Hamas si ETA, – are nerusinarea de a-l acuza pe Peña Esclusa de terorism.

  Discutand pe 15 iulie, la postul de televiziune columbian RCN, cu Roberto Micheletti, fost presedinte interimar al Honduras, Indira de Peña a spus:

  "Trebuie ca noi sa trecem prin asta ca familie, pentru ca aceasta sa slujeasca venezuelenilor si deasemenea comunitatii internationale, pentru a se pune capat acestei atrocitati care a insemnat in Venezuela proiectul castro-cubanez."

  Iata mesajul trimis din inchisoare de Alejandro Peña Esclusa:

   De doi ani astept arestarea, pentru activitatea atat de eficienta pe care am realizat-o impotriva domnului Chavez si aliatilor sai din Forul de la Sao Paolo. In urmatoarele zile si saptamani, se va dezvalui dimensiunea acestei activitati.

  Prieteni si cunoscuti, inclusiv colegii mei din UnoAmerica de pe intreg continentul, au tot insistat ca trebuie sa plec din Venezuela si sa lucrez de afara. "De afara vei putea sa fii mai de folos cauzei; in inchisoare vei fi redus la zero", imi spuneau.

  Totusi, eu le raspundeam: “Venezuela are nevoie de lideri dispusi sa se sacrifice pentru patria lor. Este atata dezamagire, atata lipsa de credinta, incat tarii ii trebuie conducatori care sa dea marturie despre dragostea lor pentru Venezuela. Numai astfel se poate ridica moralul poporului" le-am spus.

  Deasemenea le-am repetat colegilor mei ca aceasta lupta nu este doar politica, ci in primul rand spirituala. Un model materialist si ateu nu se invinge cu retete politice, ci cu valori si principii transcendente, intrupate in lideri care, cu exemplul lor, sa insufle optimism si nadejde.

  Ioan Paul al II-lea a fost cel care a invins comunismul in Polonia, si nu activitatea politica, desi contributia Solidaritatii a fost fundamentala. Ma folosesc de acest prilej pentru a aminti ca Fuerza Solidaria, organizatia pe care o conduc, este inspirata chiar de aceasta lupta; de aici numele sau.

  Din motivele de mai sus, inchiderea mea poate sa contribuie nu numai la eliberarea Venezuelei din ghearele castro-comunismului, ci, in mod paradoxal, ma ajuta sa ma eliberez pe mine insumi. Simt ca viata mea dobandeste o semnificatie deosebita, pentru ca nu traiesc pentru binele meu propriu, ci pentru o cauza care este mai sus decat mine.

  Daca adversarii mei se gandeau sa ma tina prizonier cu inchisoarea, au obtinut exact contrariul, au descatusat simtaminte si emotii de nedescris, din cele care umplu inima de dragoste pentru patrie.

  Iubitilor mei compatrioti, le repet:

  Nu va temeti! Fruntea sus, aveti nadejde!

  Alejandro Peña Esclusa
  Caracas, 17 iulie 2010

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

   
  Print Friendly, PDF & Email

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here