Herr Ficus

Etichete:

Declarațiile Președintelui Iohannis – care sugereză o negociere a aplicării legii în cazul Antena3 – mi se par extrem de grave, mult mai grave decât voltele lui Cioloș. Spre deosebire de Cioloș, care e o „derivată” căci nu are decât legitimitatea oferită de senatori și deputați, Președintele Iohannis are o legitimitate uriașă, oferită direct de …

Declarațiile Președintelui Iohannis – care sugereză o negociere a aplicării legii în cazul Antena3 – mi se par extrem de grave, mult mai grave decât voltele lui Cioloș.

Spre deosebire de Cioloș, care e o „derivată” căci nu are decât legitimitatea oferită de senatori și deputați, Președintele Iohannis are o legitimitate uriașă, oferită direct de electorat.

Președintele Băsescu, indiferent de minusuri personale – evidente și firești -, indiferent de vulnerabilități (pe care acum le vedem cât erau de grave) a înțeles acest lucru.

Traian Băsescu a fost conștient de răspunderea unui OM DE STAT ales direct și a știut să se folosească de această legitimitate în interesul țării (chiar cu grave pierderi de imagine – cum a fost cazul în care el, și nu premierul, a anunțat tăierea salariilor și pensiilor), pentru statul de drept (chiar cu risc personal, având în vedere cât de corupte se vădesc acum personaje dintre cele mai apropiate – fratele, ginerele, Udrea).

Pentru asta alegem direct Președinte, pentru astfel de momente.

IOHANNIS s-a comportat astăzi LAMENTABIL.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *